Κυριακή 22 Μαΐου 2011

CIA: "Έρχονται ταραχές και γενικευμένη βία στην Ελλάδα"!


"Ταραχές και γενικευμένη βία" βλέπει η CIΑ στην ετήσια έκθεσή της (την τακτική έκδοσh World Factbook), για την Ελλάδα λόγω των επώδυνων οικονομικών μέτρων και μάλιστα εκφράζεται η απορία "πώς μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεσπάσει γενικευμένες ταραχές"! Η CIA εκτιμά ακριβώς αυτό που αποκάλυψε το defencenet.gr την περασμένη εβδομάδα, ότι οι ξένοι φοβούνται: Ταραχές και αποσταθεροποίηση που θα έχουν άκρως αρνητικά αποτελέσματα όχι μόνο σε οικονομικό, αλλά και γεωπολιτικό επίπεδο.
Αναφέρουν συγκεκριμένα οι αναλυτές της CIAι: "Μία αύξηση γενικευμένης λαϊκής δυσαρέσκειας  θα μπορούσε να θέσει σε αμφισβήτηση την ικανότητα της κυβέρνησης να επιβάλλει μεταρρυθμίσεις και να εκπληρώσει τους στόχους του προϋπολογισμού, ενώ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες ταραχές ή βία".

Θεωρούν μάλιστα ότι είναι απορίας άξιο πως ακόμα δεν έχουν ξεσπάσει μείζονος έκτασης ταραχές λόγω των σκληρών οικονομικών μέτρων που έχουν οδηγήσει στην ανεργία το 15% του πληθυσμού. Με δυό λόγια θεωρούν ότι "το ποτήρι είναι πολύ κοντά στο να ξεχειλίσει"!

Για την οικονομία, στην έκθεση αναφέρεται ότι το χρέος της Ελλάδας «προκάλεσε σημαντικές πιέσεις στην Ευρωζώνη και έθεσε το ζήτημα εάν ένα κράτος-μέλος θα μπορούσε να εγκαταλείψει οικειοθελώς το κοινό νόμισμα ή να το απομακρύνουν».

Επίσης, η CIA τονίζει ότι η Ελλάδα εισήγαγε μεταρρυθμίσεις, προσθέτει, όμως, ότι οι επενδυτές αναρωτιούνται ακόμα εάν η χώρα μπορεί να συνεχίσει τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής ενώπιον μιας ζοφερής οικονομικής προοπτικής και της λαϊκής δυσαρέσκειας που θα εκφραστεί με βιαιότητες και εσωτερική κρατική αποσύνθεση.

Πάντως αναγνωρίζει ότι "Τα ελληνικά εργατικά συνδικάτα απεργούν για τα νέα μέτρα λιτότητας, αλλά οι απεργίες είχαν μέχρι στιγμής μικρό αντίκτυπο στην επιθυμία της κυβέρνησης να επιβάλει μεταρρυθμίσεις."

Περιγράφοντας το ελληνικό ζήτημα, οι συντάκτες της  έκθεσης κάνουν λόγο για "μια καπιταλιστική οικονομία, με ένα δημόσιο τομέα που αντιστοιχούσε στο 40% του ΑΕΠ και με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ περίπου στα δύο τρίτα των κορυφαίων οικονομιών της ζώνης του ευρώ". 

Σύμφωνα με την έκθεση της CIA, oι δανειστές της Ελλάδας απαιτούν από την Αθήνα να εντείνει τις προσπάθειές της το 2011 για αύξηση της είσπραξης των φόρων, μετοχοποιήσεις στις δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και  τη συγκράτηση των δαπανών υγείας, ενώ σκοπεύουν να δώσουν στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για την αποπληρωμή του δανείου από το την ΕΕ και ΔΝΤ.
 
Στην έκθεση γίνεται εκτενής αναφορά και σε όσα προηγήθηκαν της οικονομικής κρίσης. Υπερτονίζεται το «μαγείρεμα» των αριθμών και η απώλεια της αξιοπιστίας ενώ ουσιαστικά, στην έκθεση αυτή δικαιώνονται και οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης για τις απανωτές υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας στις οποίες προέβησαν.  

Επικρίνονται  τέλος συλλήβδην οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2009 και εξής «για την αποτυχία τους να ελέγξουν την αύξηση των ελλειμμάτων», εξαιτίας της ανικανότητας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την σπατάλη του δημοσίου χρήματος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

3 σχόλια:

  1. Βλέπω οτι κατα βάθος θέλετε αποσταθεροποίηση,γνωστη συνταγή που εφαρμόσατε για χρόνια.Φροντίστε να προασπίζετε την ακαιρεότητα της χώρας, να αδειάσετε τα υπουργικά γραφεία που το παίζετε ειδικοί σύμβουλοι και έχετε γνώμη για τα πάντα.Επιστρέψτε στη μάχημες υποχρεώσεις σας και κάντε το καθήκον σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε αθεόφοβοι, δεν σας έφθασαν τα 7 χρόνια ? Μη μιλάτε καθόλου τώρα γιατί είσαστε οι βολεμένοι της Πασοκικής εξουσίας.Αδειάστε το το υπουργείο Στρατιωτικών, συγνώμη "Εθνικής Αμύνης" ήθελα να πώ και να πάτε να προασπίσετε την πατρίδα, στίς μονάδες εκστρατείας, μια και όπως λέτε, είστε οι μόνοι "καθαρόαιμοι πατριώτες" Κάτι όπως τα άλογα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε αθεόφοβοι, δεν σας έφθασαν τα 7 χρόνια ? Μη μιλάτε καθόλου τώρα γιατί είσαστε οι βολεμένοι της Πασοκικής εξουσίας.Αδειάστε το το υπουργείο Στρατιωτικών, συγνώμη "Εθνικής Αμύνης" ήθελα να πώ και να πάτε να προασπίσετε την πατρίδα, στίς μονάδες εκστρατείας, μια και όπως λέτε, είστε οι μόνοι "καθαρόαιμοι πατριώτες" Κάτι όπως τα άλογα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή