Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Και άλλη εισβολή σε σπίτι από συμμορία αλλοδαπών

Συνεχίζεται το πλιάτσικο σε όλη την περιφέρεια από αδίστακτους αλλοδαπούς ληστές οι οποίοι περιφέρονται πρακτικά ανενόχλητοι πραγματοποιώντας εισβολές σε σπίτια την ώρα που οι ένοικοι είναι μέσα. Αυτή τη φορά σειρά είχε μια οικογένεια στην περιοχή Νέα Άμπλιανη στο νομό Φθιώτιδος.
Το ζευγάρι των γονέων ξύπνησε τα ξημερώματα από κάποιο θόρυβο και είδαν πάνω από τα κεφάλια τους 3 κουκουλοφόρους να κρατούν μαχαίρια. Ο τέταρτος ήταν ήδη στο δωμάτιο της 17χρονης κόρης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport οι ληστές μπήκαν στον 1ο όροφο από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα. Οι 3 δράστες φορούσαν κουκούλες και ο 4ος καλσόν και μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Ο ένας είχε δικό τους μαχαίρι και οι άλλοι τα πήραν από την κουζίνα. Έβαλαν σε μάνα και κόρη τα μαχαίρια στο λαιμό και ρωτούσαν που είναι τα χρήματα και τα χρυσαφικά. Ταυτόχρονα άρχισαν να χτυπούν με αγριότητα στο πρόσωπο τον 52χρονο επιχειρηματία και μάλιστα τον χτύπησαν στο κεφάλι με το σίδερο σιδερώματος που βρήκαν μπροστά τους.

Η σύζυγος βλέποντας τον άνδρα της αιμόφυρτο τους είπε που υπήρχαν χρήματα και χρυσαφικά. Στη συνέχεια, οι δράστες έσκισαν τα σεντόνια, τους έδεσαν και τους φίμωσαν και αφού πήραν 10.000 ευρώ και τα χρυσαφικά της οικογένειας, έφυγαν με αυτοκίνητο, όπου πιθανότατα τους περίμενε και 5ος συνεργός, αφού ακούστηκε κόρνα.

Είναι δύσκολο να βρεθούν λόγια που να περιγράφουν το παρανοϊκό του πράγματος που επικρατεί στη χώρα αυτή τη στιγμή. Η μάχη της εγκληματικότητας έχει χαθεί και η «μάχη» –αν και πρακτικά δε δόθηκε ποτέ- κατά της μάστιγας όχι μόνο της λαθρομετανάστευσης, αλλά κυριότερα της εγκληματικής μετανάστευσης έχει χαθεί και αυτή προ πολλού. Το πιο εξωφρενικότερο όμως της υπόθεσης είναι η απαθής στάση της πολιτείας στο θέμα η οποία δηλώνει και με τον πιο επίσημο τρόπο –βλ. δηλώσεις υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ «και να τους πιάσουμε που θα τους βάλουμε»- πλήρη αδυναμία για τον έλεγχο του φαινομένου, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν πως δεν υπάρχει θέμα αδυναμίας αλλά πλήρους αδιαφορίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου