Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Παπακωνσταντίνου: "Στάση πληρωμών αν δεν λάβουμε τη δόση του Ιουνίου"

Η χώρα θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών αν δεν λάβουμε τη δόση του Ιουνίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η δόση του Ιουνίου, τα ταμειακά αποθέματα της χώρας επαρκούν για μικρό χρονικό διάστημα. Εξέφρασε ωστόσο την εκτίμηση ότι θα υπάρξει έγκριση.

Επίσης τόνισε ότι "η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή" και παραδέχτηκε ότι από τη μέχρι στιγμής εφαρμογή του προγράμματος δεν έχει γίνει εφικτός ο στόχος του να μπορεί να βγει η χώρα στις αγορές.

Ο ίδιος ανέφερε πως παρά τις αναφορές ότι το πρόγραμμα έχει αποτύχει, η μείωση του ελλείμματος και η πορεία της ύφεσης βρίσκεται εντός στόχων. Πρόσθεσε ότι τους πρώτους μήνες το πρόγραμμα είχε καταφέρει τη μείωση του spread αλλά ότι οι αποφάσεις για τον Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης τον Νοέμβριο που προέβλεπαν δυνατότητα αναδιάρθρωσης με τους ιδιώτες επενδυτές στην "ουρά" για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους θορύβησε τις αγορές.

Επίσης ανέφερε ότι από την τότε αποκλιμάκωση μέχρι στα σημερινά νέα υψηλά επίπεδα του κόστους δανεισμού, μεσολάβησαν και τα αιτήματα υπαγωγής της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας για βοήθεια
http://www.nooz.gr/economy/papakonstantinou-stasi-pliromon-an-den-lavoume-ti-dosi-tou-iouniou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου