Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Την Τουρκική σημαία θα επιχειρήσουν να αναρτήσουν σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι στις 25 Μαΐου

Ετοιμάζουν σενάριο Ιμίων

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το ΕΘΝΟΣ, το σενάριο των Ιμίων ανασύρουν από το συρτάρι ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Τουρκία, καθώς ο «πολύς» Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ, πρόεδρος του μικρού Δημοκρατικού Κόμματος, προανήγγειλε μετάβασή του σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι για να υψώσει την... τουρκική σημαία.

 Ο κ. Ζεϊμπέκ σε μια προσπάθεια να τραβήξει τα φώτα της επικαιρότητας εν όψει των εκλογών της 12ης Ιουνίου προσπάθησε προ ημερών να ανοίξει θέμα κυριαρχίας στα δύο ελληνικά νησιά, υποστηρίζοντας ότι με βάση στοιχεία και χάρτες που έχει υπόψη του η Ελλάδα «κατέλαβε παράνομα τα νησιά το 2004».

Ο Τούρκος πολιτικός μάλιστα, σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, κατηγορεί τον κ. Νταβούτογλου και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών γιατί αφήνουν να εννοηθεί ότι τα δύο νησιά είναι... «γκρίζες ζώνες», ενώ όπως λέει θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν αμέσως την «κατάληψή» τους από την Ελλάδα.
 
Ο κ. Ζεϊμπέκ πάντως προαναγγέλλει ότι στις 25 Μαΐου θα επιχειρήσει με οπαδούς του να ξεκινήσουν με σκάφη από τα Δίδυμα για να μεταβούν στα δύο νησιά, με σκοπό να αναρτήσουν την τουρκική σημαία. Εάν αυτή η πρωτοβουλία δεν αποτραπεί από τις τουρκικές Αρχές θα συνιστά καθαρή προβοκάτσια, καθώς είναι προφανές ότι οι ελληνικές Αρχές δεν πρόκειται να επιτρέψουν την προσέγγιση στα δύο νησιά των τουρκικών πλοιαρίων.
Νίκος Μελέτης
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=63085065

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου