Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Το κείμενο της τρίτης επικαιροποίησης του μνημονίου

Δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, το κείμενο της τρίτης επικαιροποίησης του μνημονίου, το οποίο περιλαμβάνει αναλυτικά τις δράσεις που πρέπει να ληφθούν από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ανά τρίμηνο αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα.

Ειδικότερα, οι δράσεις αυτές αφορούν την 4η αξιολόγηση (δράσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του α΄ τριμήνου 2011), την 5η αξιολόγηση (δράσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του β΄ τριμήνου 2011), την 6η αξιολόγηση (δράσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του γ΄ τριμήνου 2011), την 7η αξιολόγηση (δράσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του δ΄ τριμήνου του 2011) και την 8η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας (δράσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του α΄ τριμήνου 2012).

Πηγή:  www.nooz.gr

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη Σαρκοζί στην Τουρκία

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε αργά χθες ότι θα έλθει αντιμέτωπος με τον Νικολά Σαρκοζί κατά την επίσκεψη - αστραπή που πραγματοποιεί ο γάλλος πρόεδρος στην Αγκυρα σήμερα, σχετικά με την αρνητική στάση του απέναντι στα σχέδια της Τουρκίας για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η επόμενη μέρα!...

Άρθρο του μέλου της Α.Κί.Σ. Υπτγου ε.α.  Ηλία Τζωρτζόπουλου
                                                                                                      

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Μαζί με το πολιτικό σύστημα καταρρέει και το απεργιακό παράρτημά του

Φαίνεται ότι μαζί με το πολιτικό μοντέλο της μεταπολίτευσης τείνει να αυτοκαταστραφεί και το απεργιακό παράρτημά του.
Αυτή η μεγαλειώδης διαδήλωση, άρτια οργανωμένη από το παρωχημένο συνδικαλιστικό και παλαιοκομματικό κατεστημένο, είχε παλμό, είχε όμως και αδυναμίες.  Έμοιαζε με μια σοβιετική κινηματογραφική υπερπαραγωγή, που όμως προβάλλεται σε ένα multiplex.


Γίναμε μάρτυρες γεγονότων, που έχουμε βαρεθεί, μας έχουν κουράσει, μας έχουν απογοητεύσει: 

Στην Τουρκία οι Μεσογειακοί του 2013

Οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 που αφαιρέθηκαν από το Βόλο και τη Λάρισα λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων κατέληξαν στην Τουρκία και την πόλη Μερσίνη.
Μάλιστα, η γειτονική χώρα επικράτησε από τον πρώτο γύρο στη σχετική ψηφοφορία.
Η Τουρκία Απέσπασε ποσοστό άνω του 50%, που ήταν ικανό να της δώσει από τον πρώτο γύρο τους Αγώνες.
Άλλες υποψήφιες ήταν η Λιβύη (που είχε καταθέσει ενδιαφέρον πριν από τις ταραχές) και η Ταραγόνα της Ισπανίας.
 Ψήφισαν 20 μέλη της ΔΕΜΑ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, δια του εκπροσώπου της Ισίδωρου Κούβελου.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Μπεγλίτη με αποφοίτους της Σχολής Ευελπίδων για το Μετοχικό ΤαμείοΣ Υ Ν Δ Ε Σ Μ Ο Σ
ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
ΤΑΞΗΣ  1978
               ΑΘΗΝΑ  22-2-2011


                                                         Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

            Πραγματοποιήθηκε χθες 21 Φεβρουαρίου 2011, συνάντηση αντιπροσωπείας  του Συνδέσμου Αποφοίτων Αξιωματικών ΣΣΕ Τάξης 1978 με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη στο γραφείο του,  με κύριο θέμα την οικονομική κατάσταση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ).  Αφού αναπτύχθηκαν διεξοδικά οι απόψεις και οι θέσεις μας σχετικά με το σοβαρότατο θέμα του Μ.Τ.Σ. επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα και ψήφισμα  27 φορέων αποστράτων του Σ.Ξ.

Από τη συζήτηση προέκυψαν τα παρακάτω:

 

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Επεισοδιακή ομιλία Παπανδρέου στο Βερολίνο

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η διάλεξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση που ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να έχει με τη γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ.

Κατά τη διάλεξη Παπανδρέου το απόγευμα της Δευτέρας, ομάδα νεαρών διέκοψαν την ομιλία του φωνάζοντας συνθήματα στα ελληνικά και προσπαθώντας να ξεδιπλώσουν ένα πανό. Ένα από τα συνθήματα που φώναζαν ήταν "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, να ληστεύει το λαό" σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.
Οι νεαροί διέκοψαν επανειλημμένα την ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος τους παρότρυνε να τον ακούσουν και μετά να διαμαρτυρηθούν. "Εγώ θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις των παιδιών", είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας μάλιστα την πρόταση αν υπάρχει κάποιος εκπρόσωπός τους να λάβει το λόγο, χωρίς να εισακουστεί.

"Χρειάζεται ο διάλογος, εγώ είμαι ανοιχτός στο διάλογο", είπε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι "στην Ελλάδα χρειάζεται να κάνουμε μεγάλες αλλαγές", σημειώνοντας ότι "μακάρι η διαμαρτυρία από μόνη της να έλυνε το πρόβλημα". Η διάλεξη του πρωθυπουργού συνεχίστηκε μετά την αποχώρηση των νεαρών από την αίθουσα.

Λειτουργία ΕΚΟΕΜΣ . Μέχρι πότε αντέχει;;

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ.  Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, με θέμα «Ειδικός Κλάδος Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Μετοχικού Ταμείου Στρατού», γίνεται γνωστό, ότι δεν υφίσταται οποιαδήποτε απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας για διάλυση του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΕΚΟΕΜΣ), ενώ ουδέποτε τέθηκε προς συζήτηση ανάλογο θέμα στη Διοικούσα Επιτροπή του ΕΚΟΕΜΣ.

Προς πώληση σε ιδιώτες πάνε το ΝΙΜΙΤΣ!

Προς πώληση σε ιδιώτες πάει η κυβέρνηση το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΙΤΣ)! Από που προκύπτει το συμπέρασμα αυτό; Από το Σχέδιο Νόμου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσα στο οποίο προβλέπονται ρυθμίσεις και για το ΝΙΜΙΤΣ.

Στο σχέδιο προβλέπεται:

Θ.Πάγκαλος: "Ιδιωτική συνομιλία" η συμφωνία Γ.Παπανδρέου και Στρος Καν για να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ!

Τοποθέτηση εκτός λογικής από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο για την αποκάλυψη της προσυμφωνίας από τον Δεκέμβριο του 2009 μεταξύ Γ.Παπανδρέου και Ντομινίκ Στρον Καν για να προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ: «Ιδιωτική συζήτηση» ήταν όσα διημείφθησαν ανάμεσα στον κ. Γιώργο Παπανδρέου και στον επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος Καν εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος!  Αν είναι δυνατόν να θεωρείται ιδιωτική συζήτηση η συμφωνία για είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ και η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της!

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Το Ισραήλ αναγνώρισε την ελληνική ΑΟΖ.

Νέα δεδομένα δημιουργεί στο θέμα των ΑΟΖ (Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών) η χθεσινή απόφαση του Ισραήλ να αναγνωρίσει την ελληνική ΑΟΖ, χωρίς η Ελλάδα να έχει προβεί -επισήμως, τουλάχιστον- σε ανακήρυξη.
Το Ισραήλ έδωσε χθες στη δημοσιότητα χάρτες, οι οποίοι περιγράφουν την πορεία που θα έχει ο αγωγός φυσικού αερίου από το κοίτασμα “Λεβιάθαν”, ο οποίος διακινείται από την αμερικανική εταιρεία Νoble Εnergy στην Ευρώπη, μέσω υποθαλάσσιου αγωγού που θα περνά από την Ελλάδα.
infognomonpolitics.blogspot.com/2011/02/blåog-post_44.html

Mουσουλμάνοι λαθρομετανάστες κατέλαβαν το κέντρο της Αθήνας επί ώρες!

Σε ανοικτή πληγή εξελίσσεται η κατάσταση με τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, οι οποίοι κατέλαβαν και πάλι το κέντρο της Αθήνας, είτε με την πρόφαση προσευχής, είτε με την πορεία στο Σύνταγμα περίπου 2.000 εξ αυτών!

Πωλούνται με συμβάσεις παραχώρησης χρήσης όλες οι στρατηγικές υποδομές της χώρας για τα 50 δισ.

Δεν θα πουληθεί  γη, αλλά θα πουληθούν όλες οι στρατηγικές υποδομές της χώρας για να συγκεντρωθούν τα 50 δισ. ευρώ που επιτάσσει η τρόϊκα για μείωση του δανεισμού και την συγκέντρωση των 50 δισ. ευρώ. Έτσι, όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνταντίνου σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ, μέσω συμβάσεων παραχώρησης σε λιμάνια, διόδια και αεροδρόμια θα συγκεντρωθούν τα 50 δισ. ευρώ. Στα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνονται και πώληση συμμετοχής σε εταιρείες του Δημοσίου ενώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου αποκλείει το ενδεχόμενο πώλησης ελληνικής γης.