Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΕΑΑΣ Νομού Πιερίας

Χαιρετίζω την νέα Διοίκηση του Α.ΚΙ.Σ. και τις εύχομαι καλό κουράγιο και καλό ξεκίνημα σε αυτό που κάνετε!!!!!!
Επίσης χαιρετίζω και την κίνηση που κάνετε με το να συμπαρασταθείτε και εσείς στην διαμαρτυρία έξω από την πύλη του ΓΕΣ στις 25 Νοε 2010.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ταγματάρχης ε.α. Γιώργος Χατζημαλλής Πρόεδρος ΕΑΑΣ Νομού Πιερίας

Υπόψιν ότι θα είμαστε και εμείς εκεί

Ανακοίνωση - Ψήφισμα της πλειοψηφίας των ε.α στελεχών του Σ.Ξ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΨΗΦΙΣΜΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΠΡΟΣ: κ.κ. Πρωθυπουργό, ΥΕΘΑ, ΑΝΥΕΘΑ,  Α/ΓΕΣ, 
            ΒΥ/ΓΕΣ.Κόμματα Βουλής, ΜΤΣ
ΚΟΙΝ: ΕΑΑΣ,  
            Ομοσπονδίες-Συνδέσμους, Λέσχες 
            Λέσχες Αποστράτων Σ.Ξ

            Μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αποφοίτων Αξιωματικών ΣΣΕ Τάξης 1978,   συνήλθαν την 10 Νοε. 2010  η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνδέσμων Αποστράτων Αξιωματικών ΣΣΕ,  η Λέσχη Αεροπορίας Στρατού, οι  Σύνδεσμοι Αποστράτων Αξιωματικών  ΙΠ-ΤΘ,  ΠΒ,  ΜΧ, ΑΣ,  οι Σύνδεσμοι Αξιωματικών  Τάξεων Σ.Σ.Ε.   1952,  1957,  1959,  1960,  1961,  1963,  1965,  1966, 1968, 1969,  1970, 1971, 1973, 1974, 1975, 1976,  1978, 1980, 1981, 1982,  που εκπροσωπούν την πλειοψηφία των ε.α. στελεχών του Σ.Ξ.,  με σκοπό την εξέταση της κατάστασης του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ)  και την υποβολή προτάσεων για την εξυγίανση και βιωσιμότητά του.  Οι αιρετοί πρόεδροι ή εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων, μετά από διεξοδική συζήτηση, συμφώνησαν και εκδίδουν την ακόλουθη ανακοίνωση:    

ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ(ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΡΜΟΖΕΙ) Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Είναι επιεικώς απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν γιορτάζεται ΦΕΤΟΣ η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ(αύριο που είναι τα ΕΣΟΔΙΑ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ/η οποία είναι η ΠΡΟΣΤΆΤΗΣ τους).

Συνάντηση Παπούλια με Α/ΓΕΣ για ελληνοτουρκικά!

Τον Α/ΓΕΣ αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο, έχει καλέσει στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πάγκαλος θα μιλήσει σε εκδήλωση αξιωματικών!!!

Στα πλαίσια συμπλήρωσης 60 ετών από την ίδρυση της ΣΜΑ αλλά και 30 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου, διοργανώνεται εορταστική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο την ερχόμενη Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΣτΕ: Εισηγήσεις υπέρ της συνταγματικότητας του μνημονίου

Την ερχόμενη Τρίτη (23/11) στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθούν οι προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, της ΑΔΕΔΥ, της ΕΣΗΕΑ, σωματείων συνταξιούχων και άλλων φορέων που ζητούν να ακυρωθεί το Μνημόνιο ως αντισυνταγματικό, παράνομο και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Τι "κόβεται" με τα νέα μέτρα στις ΕΔ.

Τα ψέμματα τελείωσαν.Το υπουργείο Άμυνας πρέπει να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερες περικοπές που σε πρώτη φάση έχουν υπολογιστεί σε 500 εκατομμύρια ευρώ.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Το ξανασκέφτηκαν:δεν κλείνουν τα νοσοκομεία.Γίνονται Κέντρα Υγείας

Τελικά και ο άγιος φοβέρα θέλει............ Εδώ φάνηκε για άλλη μια φορά η δύναμη των blogs 

Π.Μπεγλίτης: "Αν κόψουμε κι άλλα λεφτά δεν λειτουργούν οι ΕΔ"

Τι να πιστέψει κανείς από τους πολιτικούς ταγούς μας. Τις δηλώσεις του κ. ΑΝΥΕΘΑ ή τις περικοπές του προϋπολογισμού;


Το 'χει καταλάβει η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου,ότι τα όρια αντοχής των στρατιωτικών έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2011

Δύο σημαντικές μειώσεις σύμφωνα με τα στοιχεία απο το σχέδιο   του   νέου   προυπολογισμού   για  το   Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Επιστολή Α.Κί.Σ προς τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ (Α .Κί .Σ. )
Μελισσών 10 , ΤΚ 14564 , Κηφισιά , Αττική
Τηλέφωνο & Φαξ : 211 7000036
mail : ankis.yahoo.gr2010@


Προς          : Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΣΑΑΕΔ & ΣΑ)

Υπ’ όψη  : κ. Πανταζόπουλου


Αθήνα 18 . 11. 2010

Αξιότιμε κε Πρόεδρε,ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΕΘΑ

 Ανακοίνωση ΠΣΑΑΕΔ & ΣΑ1. Σε συνέχεια της από 26.10.2010 Ανακοίνωσης του Συνδέσμου,

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Κωδικός «αστραπιαίος πόλεμος» : όλα τα μέτρα τώρα!

Σοβαρά, φαίνεται να εξετάζει, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός το ενδεχόμενο να ανατρέψει το χρονοδιάγραμμα, που τοποθετούσε τις αλλαγές, τη μία μετά την άλλη, μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2011.

Συναντήσεις Γ.Γ. του ΟΗΕ με Χριστόφια και Έρογλου για το Κυπριακό

Ημέρα του Κυπριακού θα είναι η ερχόμενη Πέμπτη για τα Ηνωμένα Έθνη. Διπλωματική πηγή στην έδρα του ΟΗΕ δήλωσε ότι ο γ.γ. του οργανισμού, Μπαν Κι-Mουν, αναμένει να προκύψουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, τόσο για το περιουσιακό ζήτημα, όσο και για την πορεία της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Πέντε διαδρομές για πτήσεις τουρκικών στο Αιγαίο υποδεικνύει το ΝΑΤΟ

Η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη και αποφασισμένη να συμφωνήσει και να εγκρίνει το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, στη μεθαυριανή σύνοδο κορυφής στη Λισαβόνα, ενώ η Συμμαχία από το 2006 και εντεύθεν, με μια σειρά διαταγές που έχουν ήδη εφαρμοστεί, δυναμιτίζει την ακεραιότητα της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, εξυπηρετώντας τις βλέψεις της Τουρκίας.

Οι δύο όψεις

Μας προκαλούν απροκάλυπτα ! Από τη μία ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας δηλώνει με περίσσιο κυνισμό ότι η Γερμανία δεν έχει λεφτά για να τα... πετάει από το ελικόπτερο ως βοήθεια προς την Ελλάδα και από την άλλη ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα δρ Ρολάντ Βέγκενερ προσέρχεται ασθμαίνων στο γραφείο του Β. Βενιζέλου για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Η κ. Μέρκελ και οι οικονομικοί υπουργοί της παραγνωρίζουν συνειδητά ότι τις τελευταίες τρεις δεκαετίες η Γερμανία αποσπά τη μερίδα του λέοντος από την πίτα των ελληνικών εξοπλισμών. Προμήθειες-μαμούθ με τεράστιες μίζες οδηγώντας την Ελλάδα με μαθηματική ακρίβεια στα πρόθυρα της χρεοκοπίας...
ΠΗΓΗ Έθνος

Βενιζέλος: Θέμα ελέγχου στο Αιγαίο αν διοικήσει η Αγκυρα την «ασπίδα»

«Αν τα ζητήματα της αντιπυραυλικής ασπίδας τα χειριστεί η Τουρκία, μπορεί να δημιουργηθεί θέμα επιχειρησιακού ελέγχου στο Αιγαίο».
Τα ως άνω δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Ε. Βενιζέλος, εκφράζοντας εμμέσως, (έστω και στο παρά πέντε της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ), την αντίθεσή του στους πρόσφατους όρους που έθεσε ο ηγέτης της γείτονος χώρας για το νέο ΝΑΤΟϊκό δόγμα.

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Επίθεση σε Τούρκο υπουργό

«Τουρκία, τράβα το χέρι σου από τα εδάφη μας», είναι  το κεντρικό σύνθημα στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται αυτές τις μέρες στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου από τους Τουρκοκύπριους, με αφορμή του «εορτασμούς» για την 27η επέτειο από την ίδρυση του ψευδοκράτους.

Πιεσμένοι από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Τουρκίας και το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που η Άγκυρα θέλει να επιβάλει στα Κατεχόμενα, οι Τουρκοκύπριοι αντιδρούν πλέον με κάθε ευκαιρία και οι «εορτασμοί» για την δημιουργία του παράνομου κράτους στο οποίο έδωσαν το όνομα «Βόρεια Τουρκοκυπριακή Δημοκρατία» προκαλούν την αποστροφή του πληθυσμού.

Η μαύρη τρύπα της αμυντικής βιομηχανίας

Την ίδια στιγμή που τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται πάλι υπό πίεση, με το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 να διαμορφώνεται πάνω από 15% και ο προϋπολογισμός να παρουσιάζει μία «μαύρη τρύπα» περί τα 2 δισ. ευρώ, οι αναγκαίες παρεμβάσεις στις ΔΕΚΟ, που αποτελούν τη χοάνη όπου χάνεται το δημόσιο χρήμα φαίνεται να καθυστερούν δραματικά.
Ενα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αποτελεί η εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), που προέκυψε από τη συνένωση της ΠΥΡΚΑΛ και της ΕΒΟ.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Μείωση 30% - 70% σε συνταξιούχους Δημοσίου που θέλουν να εργαστούν

Μειώνεται μέχρι και 70% η κύρια σύνταξη αν συνεχίσει να εργάζεται ο συνταξιούχος του Δημοσίου, ενώ το ποσοστό μείωσης αυξάνει μέχρι και 75% για συντάξεις θανόντων συζύγων.
Με εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, μπαίνουν «15» περιορισμοί στη συνταξιοδότηση του επιζώντος συζύγου ή όταν ο συνταξιούχος ή και οι αιρετοί συνεχίζουν να εργάζονται:

Τουρκικός «εξάψαλμος» σε Αυστριακούς

H  απαιτούμενη επιτάχυνση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας θα έρθει ύστερα από την εφαρμογή του πρόσθετου πρωτοκόλλου Ε.Ε. - Τουρκίας και την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε χθες ο Στέφαν Φούλε, αρμόδιος επίτροπος για θέματα διεύρυνσης της Ε.Ε., μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV.
Ερντογάν: «Βαρεθήκαμε»
Ερωτηθείς για τη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία περιμένει εδώ και πενήντα χρόνια την ένταξή της στην Ε.Ε. και ότι τείνει να βαρεθεί, ο κ. Φούλε σημείωσε πως κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από το ρυθμό της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων. Σε δηλώσεις του ο Ερντογάν...

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Μπλόκαραν χάρτη του ΝΑΤΟ που ανέφερε την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία

Με παρέμβαση των Ελλήνων βουλευτών, που μετέχουν στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, ματαιώθηκε η δημοσίευση χάρτη στον οποίον η ΠΓΔΜ αναφέρεται ως «Μακεδονία».
Οι βουλευτές, Γεώργιος Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Ευάγγελος Αντώναρος (ΝΔ) και Ιωάννης Κοραντής (ΛΑ.Ο.Σ.), διαμαρτυρήθηκαν στη γραμματεία της Ολομέλειας, που συνεδριάζει αυτές τις μέρες στη Βαρσοβία, και πέτυχαν την αφαίρεση του χάρτη.
Ο χάρτης υπέπεσε εγκαίρως στην αντίληψη των Ελλήνων βουλευτών, οι οποίοι αντέδρασαν από κοινού και αποτελεσματικά, όπως τονίζεται σε κοινή δήλωσή τους

ΠΗΓΗ τα ΝΕΑ 13/11/2010

Το ξανασκέφτονται οι Τούρκοι για το ΝΑΤΟ

Αναποφάσιστη παραμένει η Τουρκία για το θέμα της συμμετοχής της στο σχέδιο αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ, που θα είναι προσανατολισμένο προς το Ιράν.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως εξέφρασε τις «ευαισθησίες» της Άγκυρας σχετικά με το ζήτημα αυτό, στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την συνάντηση των δυο ηγετών στη σύνοδο κορυφής της G20, στη Νότια Κορέα.
Αναλυτές επισημαίνουν πως η Τουρκία ανησυχεί μήπως ενδεχόμενη ανάπτυξη του νέου συστήματος στο έδαφός της οδηγήσει στην επιδείνωση των σχέσεων της Άγκυρας με το Ιράν και την Ρωσία, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια.

Συνάντηση Βενιζέλου - Σγουρού για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων

(κλικ για μεγέθυνση)

ΠΗΓΗ 24 Ωρες 14/11/2010