Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Επίθεση σε Τούρκο υπουργό

«Τουρκία, τράβα το χέρι σου από τα εδάφη μας», είναι  το κεντρικό σύνθημα στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται αυτές τις μέρες στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου από τους Τουρκοκύπριους, με αφορμή του «εορτασμούς» για την 27η επέτειο από την ίδρυση του ψευδοκράτους.

Πιεσμένοι από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Τουρκίας και το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που η Άγκυρα θέλει να επιβάλει στα Κατεχόμενα, οι Τουρκοκύπριοι αντιδρούν πλέον με κάθε ευκαιρία και οι «εορτασμοί» για την δημιουργία του παράνομου κράτους στο οποίο έδωσαν το όνομα «Βόρεια Τουρκοκυπριακή Δημοκρατία» προκαλούν την αποστροφή του πληθυσμού.


Οι Τουρκοκύπριοι δεν δίστασαν να επιτεθούν στον Τούρκο υπουργό Προεδρίας, αρμόδιο για θέματα Κύπρου Τζεμίλ Τσιτσέκ που έφθασε στα κατεχόμενα με ιδιωτικό αεροσκάφος  για να εκπροσωπήσει την Άγκυρα στις εκδηλώσεις.


Την ώρα που ο Τσιτσέκ έβγαινε από το αεροδρόμιο, ομάδα Τουρκοκυπρίων προκάλεσαν την παρέμβαση της αστυνομίας, όταν  σταμάτησαν το αυτοκίνητο του υπουργού φωνάζοντας συνθήματα: «Τουρκία τράβα το χέρι σου από τα εδάφη μας», «Αυτή η χώρα είναι δική μας». «Η πατρίδα δεν πωλείται».


  Στη Λευκωσία, η κυπριακή κυβέρνηση και τα κόμματα καταδίκασαν την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι τα όπλα της ελληνοκυπριακής πλευράς κατά της αναβάθμισης του ψευδοκράτους είναι το δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα οποία καταγγέλλουν την αποσχιστική ενέργεια της Τουρκίας και υποδεικνύουν την ανάγκη επίλυσης του κυπριακού στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου