Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Το ξανασκέφτηκαν:δεν κλείνουν τα νοσοκομεία.Γίνονται Κέντρα Υγείας

Τελικά και ο άγιος φοβέρα θέλει............ Εδώ φάνηκε για άλλη μια φορά η δύναμη των blogs 

Αφού έγινε μεγάλη φασαρία από τα ΜΜΕ, το Πεντάγωνο αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία Ξάνθης-Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης δεν θα κλείσουν αλλά θα μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας διασυνδεμένα με τα πανεπιστημιακά και νομαρχιακά νοσκομεία. Αυτό θα γίνει δοκιμαστικά για ένα μήνα και μετά ανάλογα με τα αποτελέσματα θα κριθεί η τύχη τους.
Προφανώς επικράτησαν ωριμότερες σκέψεις,αφού ειδικά αυτά τα νοσοκομεία παρέχουν σημαντικότατο κοινωνικό έργο στο πληθυσμό της Θράκης,ειδικά σε χωριά απομακρυμένα από πόλεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου  " τα μικρά περιφερειακά νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων θα μετασχηματιστούν σε Κέντρα Υγείας και έδρες υγειονομικών επιτροπών για την εξυπηρέτηση της στρατιωτικής υπηρεσίας, το δε ιατρικό και νοσηλευτικό τους προσωπικό θα διασυνδεθεί με πανεπιστημιακά ή νομαρχιακά νοσοκομεία που υπάρχουν στην ίδια πόλη προκειμένου και το στρατιωτικό προσωπικό να εξυπηρετείται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να αξιοποιείται και αυτό επιστημονικά με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο, χάριν των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και του κοινωνικού συνόλου, χωρίς να παρακωλύεται η στρατιωτική υπηρεσία.

Το μέτρο θα δοκιμαστεί για ένα μήνα πιλοτικά στην Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα και να ρυθμιστούν οι αναγκαίες τεχνικές λεπτομέρειες, για την όσο γίνεται πιο επιτυχή και άμεση εφαρμογή του μέτρου."
Πηγή   : onalert

3 σχόλια:

 1. Πάμε γερά και στη συγκέντρωση στις 25/11 έξω από το ΥΕΘΑ. Πρέπει να δουν τον κόσμο μας , τη δύναμή μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατί άραγε άρχισαν από τον Έβρο¨? Τι σηματοδοτεί? Αρχή παραχορήσεων? ΝΤΡΟΠΗ καιΑΙΣΧΟΣ ,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για ένα μήνα τα Στρ. Νοσοκομεία Ξάνθης & Κομοτινής θα είναι στρατιωτικές μονάδες ή όχι? Ποιά θα είναι η διοικητική τους υπαγωγή?
  Εκτιμώ ότι θα γίνει του Λιμενικού. Είναι βέβαιο ότι η τρόϊκα θα παραπλανηθεί για κανα 2μηνο. Μετά βλέπουμε. Τους επόμενους μήνες μπορεί να δούμε και άλλους πειραματισμούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή