Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Βενιζέλος: Θέμα ελέγχου στο Αιγαίο αν διοικήσει η Αγκυρα την «ασπίδα»

«Αν τα ζητήματα της αντιπυραυλικής ασπίδας τα χειριστεί η Τουρκία, μπορεί να δημιουργηθεί θέμα επιχειρησιακού ελέγχου στο Αιγαίο».
Τα ως άνω δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Ε. Βενιζέλος, εκφράζοντας εμμέσως, (έστω και στο παρά πέντε της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ), την αντίθεσή του στους πρόσφατους όρους που έθεσε ο ηγέτης της γείτονος χώρας για το νέο ΝΑΤΟϊκό δόγμα.

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι
«η Ελλάδα δεν μετέχει και δεν θα μετάσχει σε καμία ΝΑΤΟϊκή άσκηση, που θίγει τη δική μας αντίληψη περί εθνικής ασφάλειας». Τόνισε δε ότι «είναι ανακριβές πως υπάρχει περιορισμός ως προς τις πτήσεις των ελληνικών αεροσκαφών, με όριο τον 25ο μεσημβρινό», απαντώντας σε σχετική ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Νοεμβρίου.
Επί της ουσίας των θέσεων της ελληνικής πλευράς ως προς το νέο ΝΑΤΟϊκό δόγμα και την αντιπυραυλική ασπίδα, ο κ. Βενιζέλος δεν πρόσθεσε τίποτε περαιτέρω των ήδη γνωστών. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα δεν κάνει αποδεκτή την πρόταση του Τούρκου πρωθυπουργού Τ. Ερντογάν για αφοπλισμένες πτήσεις στο FIR Αθηνών.
Επιχείρησε, τέλος, να διαψεύσει ότι υπάρχει περιορισμός δαπανών ως προς τα ανταλλακτικά, κ.λπ., κάνοντας λόγο για «εξορθολογισμό δαπανών» στο πλαίσιο της υπάρχουσας δημοσιονομικής κατάστασης και της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας.

ΠΗΓΗ Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου