Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ο "αγχωμένος" κ.Μπεγλίτης και τα προβλήματα που δεν μπορούν να περιμένουν!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο κ. Πάνος Μπεγλίτης πρέπει να θεωρείται πλέον έμπειρος πολιτικός. Το “πολιτικό του κοντέρ” έχει “γράψει” αρκετά χιλιόμετρα σε δύσκολες διαδρομές. Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ,με υπουργό το Γιώργο Παπανδρέου, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας επί ενάμιση χρόνο με ΥΕΘΑ τον δύσκολο ως άνθρωπο Ε.Βενιζέλο και κατόρθωσε να μην ανοίξει μύτη! Δεν είναι και λίγο.

Η κοινή λογική λοιπόν , λέει ότι ο κ.Μπεγλίτης με την ανακοίνωση της υπουργοποίησής του, θα έπρεπε να αισθάνθηκε ανακουφισμένος και απελευθερωμένος. Το πεδίο για να υλοποιήσει τα πολλά και ενδιαφέροντα που υποστήριζε ως σχέδια και προτάσεις όσο ήταν αναπληρωτής, ήταν πλέον ανοιχτό.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Επιμένει για την αύξηση της θητείας ο Μπεγλίτης!

Ανοικτό άφησε και πάλι  το ενδεχόμενο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, να αυξηθεί η θητεία, εάν δεν αποδώσουν οι σχεδιασμοί για τον εξορθολογισμό στη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων, και επέκρινε τη ΝΔ ότι προχώρησε σε μείωση της θητείας για μικροπολιτικούς λόγους, ενώ επανέλαβε την αντίθεσή του με το θεσμό του πλήρους επαγγελματικού στρατού. 

   

Αρματικό ισοζύγιο Ελλάδας - Τουρκίας. Η ανατροπή σε εξέλιξη

Κάθε χρόνο, στις 30 Αυγούστου, η Τουρκία γιορτάζει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τη νίκη των τουρκικών στρατευμάτων του Κεμάλ Ατατούρκ και τη συντριβή του Ελληνικού Στρατού το 1922. Αποκορύφωμα των εορτασμών της «ημέρας της νίκης» αποτελεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιείται στην Άγκυρα. Οι αριθμοί των μέσων και των στρατευμάτων που παρελαύνουν είναι πολλαπλάσιοι των αντίστοιχων των ελληνικών παρελάσεων.

Κλείνουν 22 κέντρα νεοσυλλέκτων.Τι αλλάζει στην κατάταξη.

Όσοι έχουν υπηρετήσει τη στρατιωτική τους θητεία γνωρίζουν καλά ότι η στρατιωτική εκπαίδευση που έλαβαν δεν τους μετέτρεψε σε ...”φονικές μηχανές”! Τα τελευταία χρόνια μάλιστα με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, η εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων σε αρκετές περιπτώσεις θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απλά ανύπαρκτη. Το χειρότερο όμως είναι ότι ήταν -και ακόμη είναι- πανάκριβη! 88.200.000,  ξοδεύει μόνο ο Στρατός Ξηράς κάθε χρόνο στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων! Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε εκπαιδευόμενος μας κοστίζει -χωρίς να εκπαιδεύεται- 1.837,76 ευρώ!

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Πυρηνικά υποβρύχια αποκτά η ... πτωχευμένη Αργεντινή για να υπερασπίσει πετρέλαιο & φυσικό αέριο!

Οι χώρες που θέλουν να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, ακόμα και αν είναι πτωχευμένες επενδύουν στην ασφάλειά τους: Η Αργεντινή αν και λειτουργεί "εκτός αγορών" πρόκειται να προμηθευτεί ... πυρηνοκίνητα υποβρύχια!

Τι "μαγειρεύει" στο ΥΕΘΑ ο Μπεγλίτης.

Στην επίσκεψή του στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ο ΥΕΘΑ “έταξε” στους πιλότους ότι ια εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο και στο ΚΥΣΕΑ,τη προμήθεια νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών. Μια εισήγηση δεν κοστίζει τίποτα,τουλάχιστον άμεσα και κανείς δεν ξέρει αν θα υλοποιηθεί και πότε.

Χθες ανακοίνωσε ότι όλο το προσωπικό των ΕΔ θα πάρει επιπλέον πέντε ημέρες άδεια μέχρι τη 1η Δεκεμβρίου. Μία παροχή χωρίς κόστος.

Γιατί ο Μπεγλίτης είπε "στοπ" στις περικοπές.Τι τον ανησυχεί.

Τα τραγικά κατά καιρούς ποσοστά διαθεσιμότητας κρίσιμων οπλικών συστημάτων είναι γνωστά στη πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ , η οποία μπορεί δημοσίως να διαβεβαιώνει ότι το αξιόμαχο των ΕΔ δεν έχει πληγεί από τις δραστικές περικοπές,γνωρίζει όμως ότι όλα δουλεύουν ...με πατέντες και "κανιβαλισμούς".

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το συμμάζεμα είναι αναγκαίο.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Η τάφρος στον Έβρο,καταστρέφει τα επιχειρησιακά μας σχέδια!Η άλλη άποψη.

Η κατασκευή της τάφρου στον Έβρο , υποτίθεται ότι ήταν ένα έργο το οποίο έγινε για να εξυπηρετήσει συγεκριμένους επιχειρησιακούς σκοπούς. Η ηγεσία του ΥΕΘΑ και του ΓΕΣ ορθώς μέχρι πριν από λίγα 24ωρα είχαν αποφύγει τη “προβολή” του. Η τάφρος δεν έγινε για να διαφημιστεί.

Πως δεν θα αυξηθεί η θητεία.Μία η λύση που δεν τολμά ακόμη το ΥΕΘΑ.

Να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να αποφευχθεί η αύξηση της στρατιωτικής θητείας , ζήτησε από τους επιτελείς του ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης.

Η φωτιά που ο ίδιος άναψε χαρακτηρίζοντας λάθος τη μείωσή της, παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και σίγουρα η αύξηση της θητείας δεν αποτελεί ένα μέτρο που οποιοσδήποτε υπουργός και οποιαδήποτε κυβέρνηση θα ήθελε να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ειδική ομάδα συγκροτείται από την ΕΛ.ΑΣ. για συλλήψεις διαδηλωτών

Μια νέα, ειδική ομάδα που θα «βγαίνει» μέσα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ και θα συλλαμβάνει όσους προκαλούν επεισόδια, βρίσκεται στα σκαριά από την Ελληνική Αστυνομία.
Η επιστροφή των "Αγανακτισμένων" στο Σύνταγμα, η διαφαινόμενη κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης και το ενδεχόμενο να σημειωθούν άγρια σκηνικά ανάλογα με αυτό της 29ης Ιουνίου, οδηγούν στην ανάγκη δημιουργίας μιας τέτοιας ομάδας αστυνομικών. 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει ξεκινήσει ήδη η εκπαίδευση των συγκεκριμένων αστυνομικών και είναι πιθανό να κάνουν το... ντεμπούτο τους στα πρώτα "θερμά" επεισόδια του Σεπτεμβρίου. 

Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι πως οι αστυνομικοί αυτοί δεν θα οπλοφορούν
Δεν θα έχουν ασπίδα και κλομπ, όμως θα φορούν τη στολή των ΜΑΤ, θα έχουν αντιασφυξιογόνα μάσκα και κράνος και θα συνοδεύουν διακριτικά τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επεισοδίων.
Επιπλέον, σε κάθε διμοιρία θα βρίσκονται πέντε καμουφλαρισμένοι ΜΑΤατζήδες, έτοιμοι να επέμβουν όταν χρειαστεί.
Την ίδια ώρα, ένας στους δύο αστυνομικούς των ΜΑΤ χρειάζεται επειγόντως ψυχολογική στήριξη, καθώς τα όσα συνέβησαν τους περασμένους μήνες, τους έχουν τραυματίσει ψυχικά.
Ωστόσο δεν προβλέπεται από την πλευρά του Υπ. Προστασίας του Πολίτη να υλοποιηθεί άμεσα ο απαραίτητος μηχανισμός ψυχολογικής στήριξης των αστυνομικών, κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τους επιτελείς ως προς την προσωπική ασφάλεια των αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή των "μαχών".
defencenet

 Πηγή: 

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Σε θέση κλειδί ο σκοτεινός πολέμιος της Ελλάδας

Ο Νουσρέτ Τάσντελερ, τοποθετήθηκε στη διεύθυνση Εκπαίδευσης και Δογμάτων της Τουρκίας. Εμπλέκεται στην υπόθεση "μαύρης προπαγάνδας" με στόχο την πρόκληση κρίσης με την Ελλάδα.
Τον άνθρωπο (δεξιά στη φωτογραφία) που κατηγορείται ως βασικός ενορχηστρωτής της δημιουργίας σελίδων "μαύρης προπαγάνδας" κατά της Ελλάδας τοποθέτησε το τουρκικό συμβούλιο κρίσεων στη διεύθυνση Εκπαίδευσης και Δογμάτων.

Πρόκειται για τον πρώην αρχηγό της Δ' Στρατιάς (Στρατιά Αιγαίου), στρατηγό Νουσρέτ Τάσντελερ, ο οποίος είχε εμπλακεί σε μια υπόθεση που σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο "θα μπορούσε να προκαλέσει διπλωματική κρίση με την Ελλάδα".