Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Αντίδραση των Ενώσεων Αποστράτων στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΩΣΕΩΝ (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕAAA) (ΝΠΔΔ)

Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού Πλατεία Κλαυθμώνος105 61, Αθήνα,
Τηλ.: 21033104302103310431FAX:2103310429, Αρ. Πρωτ.: 432, Ημερ.: 2262011

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εθνικής Αμύνης Κο Π. Μπεγλίτη
ΘΕΜΑ: Θέματα Ενώσεων Αποστράτων

  Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ
  1. Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας (ΕΑΑΣ‐ΕΑΑΝ‐ΕΑΑΑ) σας συγχαίρει για την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και σας εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει.
 
  2. Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων, οι οποίες είναι οι μόνες θεσμοθετημένες από το Κράτος Ενώσεις Αποστράτων (ΝΠΔΔ) και εκπροσωπούν 100.000 αποστράτους, με αφορμή την αναφορά σας σε Ενώσεις Αποστράτων κατά την ομιλία σας στην Βουλή την 20‐6‐11 σας γνωρίζει τα ακόλουθα:

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 18 Α  -  Τ.Κ. 10679 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ :  210 36 33 797  -  FAX : 210 36 21 410

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα,  24 Ιουν 2011


ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


   
Ø  Την Τετάρτη 22 Ιουνίου-2011,  η Ε.Α.Α.Σ ως μικρομέτοχος και αντιπροσωπευόμενη από τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Μέλος του ΔΣ (Οικονομικό Σύμβουλο), παρέστη στην  Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Γενικής Τράπεζας, με κύριο θέμα την έγκριση των ετησίων Οικονομικών Καταστάσεων σε εταιρική και ενοποιημένη βάση με καθαρά αποτελέσματα για την οικονομική χρήση από 01-01-2010 έως 31-12-2010, αφενός της Γενικής Τράπεζας με ζημία 403,5 εκατομμύρια Ευρώ και αφετέρου του Ομίλου με ζημία 411,00 εκατομμύρια Ευρώ.

Μέρκελ: Σώσαμε το ευρώ – δώσαμε χρόνο στην Ελλάδα

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε την απόφαση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα μία "σημαντική πολιτική συμφωνία για τη σταθεροποίηση του Ευρώ".


Με την απόφαση αυτή "αγοράζουμε πράγματι χρόνο" είπε η κυρία Μέρκελ σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή της στο πρώτο γερμανικό κανάλι ARD.

Όταν οι στρατηγοί μιλούν κι όταν υπάρχει κράτος

Η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να αποσύρει άμεσα 33.000 στρατιώτες από το Αφγανιστάν προκάλεσε την αντίδραση τριών ηγετικών προσωπικοτήτων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Του στρατηγού Ντέιβιντ Πετρέους, του Α/ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Μάικ Μάλεν και του διοικητή της CENTCOM στρατηγού Τζέιμς Μάτις.
 
Κατά τη διάρκεια κατάθεσής τους στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου και οι δύο ανέφεραν ότι το σχέδιο απόσυρσης των στρατευμάτων ήταν πιο «επιθετικό» από αυτό που είχαν συστήσει στον πρόεδρο.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

CNN: Πρέπει η Ελλάδα να πτωχεύσει;

Με τον τίτλο- ερώτημα «Πρέπει η Ελλάδα να πτωχεύσει;» το CNN και ο αρθρογράφος του Barry Neild, επιχειρούν να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα που βρίσκονται στο μυαλό τόσο των Ελλήνων όσο και των εταίρων μας.

Διαγραφή του χρέους της Ελλάδας προτείνει ο Lafontaine!!!!

Υπέρ της διαγραφής χρέους για την αντιμετώπιση της κρίσης της Ελλάδας, τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Oskar Lafontaine, o οποίος μίλησε σήμερα στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

"Να κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία η ΑΝΕΑΕΔ"!!!

Η ΑΝΕΑΕΔ με την επιστολή  της προς τον ΥΕΘΑ, έχει προκαλέσει θετικές και αρνητικές αντιδράσεις. Κάποιες απ΄ αυτές είναι ακραίες. Μία απ΄ αυτές τις ακραία αρνητικές έφθασε από απόστρατο στο Onalert.

Σχόλια για την επιστολή ΑΝΕΑΕΔ
Γράφει ο Ιδομενέας

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Νέα απόπειρα Αλβανού να εισέλθει στην Ελλάδα με διαβατήριο όπου αναφέρεται η Τσαμουριά!!!!!

Καθώς πλησιάζει η λεγόμενη επέτειος της γενοκτονίας των Τσάμιδων όπως οι ίδιοι αποκαλούν την αναχώρηση των συνεργατών των Ναζί από την Ελλάδα για την Αλβανία, αυξάνονται τα περιστατικά που ηλικιωμένοι Αλβανοί υπήκοοι προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα με επίσημα διαβατήρια του αλβανικού κράτους στα οποία αναγράφεται ως τόπος γέννησης η Τσαμουριά. Πιο συγκεκριμένα ένας ηλικιωμένος κάτοικος Αυλώνας Αλβανίας, γεννημένος το 1937 στην Ηγουμενίτσα της "Τσαμουριάς !" κατήγγειλε την άρνηση των Ελληνικών συνοριακών αρχών για τη διέλευση του στην Ελλάδα. Ο Xhelal Hajrulla είχε επιχειρήσει να εισέλθει στην Ελλάδα δυο φορές, από την Κρυσταλλοπηγή και από την Κακαβιά.

Βρετανία: 'Οχι βοήθεια στην Ελλάδα!!!

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έκανε σαφές ότι η χώρα του δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε σχέδιο ενίσχυσης-διάσωσης της Ελλάδας.
Ο Κάμερον είπε ότι είναι «απολύτως αποφασισμένος” να αποφύγει την εμπλοκή στη προπάθεια στήριξης των Αθηνών.
Ο κ. Κάμερον, μιλώντας στο The Times CEO Summit, είπε ότι δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για βοήθεια προς την Ελλάδα.

Ανοικτή Επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Παν. Μπεγλίτη


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Μελισσών 10,ΤΚ 14564 ,      Κηφισιά ,      Αττική,       Τηλ&Φαξ:211-7000036 

E-mail: 2010akis@gmail.com  και info@akis2010.net
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αθήνα 22  Ιουνίου 2011

Προς:  Τον Υπουργό Εθνικής  Άμυνας  Κο  Παν.  Μπεγλίτη Κε Υπουργέ


Οφείλουμε ως Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών να ομολογήσουμε ότι δεν σταματάτε να μας εκπλήσσετε.  Στην πρόσφατη ομιλία σας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση αναλωθήκατε επί μακρόν σε μία προσπάθεια να πείσετε το Κοινοβούλιο ότι οι δραστηριοποιούμενες Ενώσεις  στο χώρο των Αποστράτων Στελεχών των ΕΔ,  είναι συντεχνιακά «μορφώματα» και μάλιστα καθοδηγούμενα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης  και ειδικότερα από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Χρησιμοποιώντας ως «αιχμή του δόρατος» μια επιστολή συγκεκριμένης Ένωσης Αποστράτων  στην οποία περιέγραφε και κατήγγειλε τα αυτονόητα, ξεσπαθώσατε εναντίον όλων.

Συνταγματικό το Μνημόνιο αποφάσισε ομόφωνα το ΣτΕ

Του Παναγιώτη Στάθη

Χωρίς καμία απώλεια στα βασικά του ζητήματα όπως είναι οι μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, την ψήφιση του από απλή και όχι διευρυμένη πλειοψηφία της Βουλής αλλά και με δικαστική "βούλα" ότι δεν εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα στους δανειστές της χώρας μέσω αυτού πέρασε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το μνημόνιο.
Η δανειακή σύμβαση της χώρας λοιπόν πέρασε με ...άριστα τις εξετάσεις συνταγματικότητας από τη διευρυμένη ολομέλεια του ΣτΕ .........

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ολόκληρη η ομιλία του ΥΕΘΑ κ. Π. Μπεγλίτη στην Ολομέλεια της Βουλής

“Nα μου επιτρέψετε κατ’ αρχήν, γιατί αισθάνομαι ότι έχω το δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό καθήκον, την πολιτική και προσωπική υποχρέωση, να ενώσω και εγώ τη φωνή μου με όλους τους συναδέλφους που εξέφρασαν, προηγουμένως, τα συλλυπητήρια για τον ξαφνικό θάνατο ενός καλού συναδέλφου, ενός δημοκράτη, του Άγγελου Τζέκη.

Δήλωση Μαργαρίτη Τζίμα: «Για τη Νέα Δημοκρατία ο ρόλος των Αποστράτων Αξιωματικών είναι εθνικός»

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δράμας Μαργαρίτης Τζίμας, και αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη στη Βουλή για τη διασύνδεση της Νέας Δημοκρατίας με τις Ενώσεις Αποστράτων, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Επικίνδυνη» κινητικότητα αποστράτων διαπιστώνει ο Μπεγλίτης

«Πρέπει να κοπεί κάθετα ο ομφάλιος λώρος που συνδέει κόμματα της αντιπολίτευσης ιδιαίτερα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με αποστράτους», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, από το βήμα της Βουλής, προκαλώντας αντιδράσεις στα κοινοβουλευτικά έδρανα της αντιπολίτευσης.

Το "διπλό ταμείο" στον ΑΟΟΑ και ο Αρχηγός που έχει ζητήσει δάνειο!

Θυμάστε που σας γράφαμε για έκτακτο οικονομικό έλεγχο στον ΑΟΟΑ; Μαθαίνουμε ότι εντοπίστηκε “διπλό ταμείο” αν και επισήμως αποφεύγεται να ανακοινωθεί οτιδήποτε. Λένε μάλιστα ότι άνθρωπος που είχε εμπλακεί στον έλεγχο , αναγκάστηκε να φύγει “νύχτα” που λέει ο λόγος.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΚΥΡΑ ΤΩΝ ΜΑΡΑΣΙΩΝ

Η ακρίτισσα από το χωριό Μαράσια του νομού Έβρου που "υιοθέτησε" ο Ελληνικός στρατός και τη βοηθούσε καθημερινά να σηκώνει για χρόνια  και από την εφηβική της ηλικία  την Ελληνική σημαία στο σπίτι της  λίγα μόλις μέτρα από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον ποταμό Έβρο, η κυρά των Μαρασίων όπως την αποκαλούσαν, έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ώρες, κλείνοντας έναν αιώνα ζωής.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Η σιωπή των Αρχηγών ,οδηγεί τα στελέχη στο συνδικαλισμό και τη διαμαρτυρία!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τι οδηγεί τους στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους να μιλήσουν; Να γράψουν επιστολές στις οποίες καταγγέλουν το υπό κατάρρευση πολιτικό σύστημα,όπως αυτή τη ΑΝΕΑΕΔ; Πως κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τα “κόμπλεξ” και τα “ταμπού” με τα οποία η μεταπολιτευτική πολιτική όλων των κομμάτων τους φόρτωσε; Όποιος ένστολος τολμούσε να μιλήσει ήταν τα πρώτα χρόνια ήταν δακτυλοδεικτούμενος και ύποπτος!

Δεν είναι η μετρήσιμη σε αλεπάλληλες δημοσκοπήσεις εμπιστοσύνη που δείχνει η ελληνική κοινωνία στους ένστολους. Ή τελος πάντων,δεν είναι μόνο αυτή.

Το έλλειμμα ηγεσίας είναι αυτό που οδηγεί τους στρατιωτικούς να βγούν από το κόσμο της σιωπής.

Yπ. Άμυνας: «Εσωτερικές» οι αλλαγές ξημερώματα

Και μετά σου λένε ότι τα όνειρα δεν βγαίνουν. Στην περίπτωση όμως του μέχρι χθες αναπληρωτή υπουργού Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη, ένα τηλεφώνημα εν μέσω ονείρων, στις τέσσερις και μισή χθες το πρωί, ήρθε να πραγματοποιήσει το όνειρο κάθε πολιτικού.
 
Κατεβαίνοντας έναν όροφο, από τον πέμπτο στον τέταρτο, χθες το μεσημέρι, ο Πάνος Μπεγλίτης ανέλαβε υπουργός Εθνικής Αμυνας, επωμιζόμενος όλα τα προβλήματα που κουβαλούσε στους ώμους του μέχρι χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος - και δεν είναι λίγα: 

Ημερήσια Διαταγή Για Την Ανάληψη Καθηκόντων Υπουργού Εθνικής Άμυνας Κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αναλαμβάνω σήμερα τα καθήκοντα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, με πλήρη συναίσθηση της τιμής και της ευθύνης που μου έχει ανατεθεί.
Ως Αναπληρωτής Υπουργός τους τελευταίους 20 μήνες, έχω βαθιά γνώση των προβλημάτων, των αναγκών, των δυνατοτήτων και των προσδοκιών σας. Γνωρίζω επίσης την αφοσίωσή σας στην Υπηρεσία και το καθήκον.