Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Οι προγραμματικές δηλώσεις Αβραμόπουλου στο ΥΕΘΑ.Τι είπε

Τι είπε στη πρώτη του ομιλία ως ΥΕΘΑ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος; Ποιες ήταν οι “προγραμματικές του” δηλώσεις; Στην ομιλία του έδειξε να έχει έρθει “διαβασμένος” στο ΥΕΘΑ.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του ήταν:


•”Η μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια και που έχει άμεσες επιπτώσεις στην αποστολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και όλων των υπεύθυνων για την άμυνα της χώρας, δεν επιτρέπεται να έχει οποιαδήποτε έκπτωση στις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων για την εκπλήρωση της αποστολής τους.

Α/ΓΕΕΘΑ:"Είστε οι ΕΔ!Είστε οι καλύτεροι".Δείτε στο βίντεο σε ποιους το είπε.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος σε μια ασυνήθιστη κίνηση πλησίασε το άγημα που θα υποδεχόταν τον νέο ΥΕΘΑ."Είστε οι ΕΔ της χώρας.Είστε οι καλύτεροι.Δείξτε το! Είστε οι ΕΔ!", τους είπε και πήρε τη θέση του για να υποδεχτεί τον Δ.Αβραμόπουλο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Παρασκήνιο.Πως έμεινε χωρίς "στρατιωτικό κάπελο" η ηγεσία

Στο παρά πέντε αποφασίστηκε η ματαίωση της αποστολής που θα αναλάμβανε ο αντιστράτηγος ε.α Παναγιώτης Καράμπελας στο ΥΕΘΑ. Μέχρι και πριν λίγη ώρα από την ορκομωσία της νέας κυβέρνησης ο αντιστράτηγος δινόταν στους ρεπόρτερ της ΝΔ , ως ο άνθρωπος που θα καταλάμβανε τη θέση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Σπηλιόπουλου.

Παράδοση του ΥΕΘΑ μέσα στη νύχτα - Δείτε το βίντεο

Η περίοδος που ζούμε είναι περίεργη. Και μέσα σ΄ όλα τα περίεργα που ζούμε ,ζήσαμε και αυτό. Η τελετή παράδοσης παραλαβής του ΥΕΘΑ από τον Πάνο Μπεγλίτη στον Δημήτρη Αβραμόπουλο,έγινε λίγο μετά τις 19.00 το βράδυ,όταν το σκοτάδι είχε πέσει για τα καλά.Είχε ...άλλη ατμόσφαιρα αυτή η παράδοση παραλαβή. Τα αγήματα άψογα,όπως και οι δύο υπουργοί στην επιθεώρησή τους. Εννοείται ότι άλλο αέρα είχε αυτός που έφευγε κι άλλο αυτός που ερχόταν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Παπαδήμος πρωθυπουργός.Ποιο θα είναι το "δίδυμο" στο ΥΕΘΑ

Η περιπέτεια -για την ώρα- τελείωσε. Η χώρα έχει πρωθυπουργό,το Λουκά Παπαδήμο και αναμένουμε τη σύνθεση της κυβέρνησής του. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών ,αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Όσο για το ΥΕΘΑ;

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Μερισματούχοι δύο ταχυτήτων στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με θέμα «Μερισματούχοι δύο ταχυτήτων στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού», γίνονται γνωστά τα εξής:
 
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κλήθηκε να διαχειριστεί μία κατάσταση στον τομέα των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, με δομικά, διαρθρωτικά και κυρίως διαχειριστικά προβλήματα, που επιβάρυναν τη λειτουργία τους για πάρα πολλά χρόνια...με ελλείμματα και παροχές χωρίς την ύπαρξη των ανάλογων πόρων.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Χείμαρρος πρώην Α/ΓΕΣ εναντίον Μπεγλίτη,Πάγκαλου!Βίντεο

Ο Αρχηγός έβγαλε τη στολή φόρεσε κοστούμι και έκανε τη πρώτη παρέμβαση. Έδωσε απάντηση για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας να κλείσει τη 1η Στρατιά. Απάντησε για τους αντιπαραγωγικούς,για ομφάλιους λώρους με απόστρατους και γενικά απάντησε απ΄ ευθείας σε όσα έχουν πει Πάγκαλος και Μπεγλίτης!Χείμαρρος ο Φράγκος,μίλησε για ολους και για όλα! Δείτε τι είπε!

Γιατί η Ν.Δ. θέλει να φύγει ο Π.Μπεγλίτης - Ονόματα διαδόχων

Εντελώς αρνητικά μηνύματα θα έστελνε στο προσωπικό των Ε.Δ. τυχόν αποδοχή από τη Ν.Δ. της παραμονής  του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π.Μπεγλίτη στην ηγεσία των Ε.Δ. μία εβδομάδα μετά το «πραξικόπημα» με τον αποκεφαλισμό καθαρά για να εξυπηρετηθούν ιδιοτελείς κυβερνητικοί σκοποί.
Αυτό αναφέρουν έγκυρες πηγές της Ν.Δ., στο defencenet.gr οι οποίες μάλιστα λένε ότι «Πως είναι δυνατόν να δεχθούμε τον Π.Μπεγλίτη ως υπουργό Άμυνας έστω και για 90 ημέρες ακόμα, όταν όχι μόνο εκτέλεσε ένα κανονικό πολιτικό πραξικόπημα, αλλά μίλησε με τον τρόπο που μίλησε τις παραμονές της 28ης Οκτωβρίου για τους Θεσσαλονικείς. Είναι σκληρός «παπανδρεϊκός» και ικανός για όλα. Απλά δεν του έχουμε εμπιστοσύνη».

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Άθλια σενάρια για τις Ένοπλες Δυνάμεις.Άρθρο-άποψη

Του ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ*
Υποστράτηγος ε.α
Σημαντικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και έγκυρες εφημερίδες του εξωτερικού όπως η γαλλική Liberation συνέχισαν και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, να αναφέρονται στο σενάριο περί απειλής στρατιωτικού πραξικοπήματος και εκτροπής και να τα συνδέουν με το δημοψήφισμα του κ. Παπανδρέου που δεν έγινε.