Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Η Αδιαφάνεια είναι ο Σύμμαχος των Ολίγων…

            Αγαπητοί Συνάδελφοι, τον τελευταίο χρόνο, ως άνεργος απόστρατος, άρχισα να ασχολούμαι με τα θέματα μας, που έχουν να κάνουν με την ΕΑΑΣ, το ΜΤΣ, το ΕΚΟΕΜΣ και την Γενική Τράπεζα. Διαπίστωσα πολύ γρήγορα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπήρχε και υπάρχει ακόμη είναι η έλλειψη διαφάνειας, που όπως λέω στον τίτλο είναι κατά την άποψη μου ο σύμμαχος των ολίγων, ο σύμμαχος της μικρής ομάδας, της κλίκας. Όσοι είναι μέσα ξέρουν τα πάντα, όσοι είναι έξω μαθαίνουν μόνον ότι δε μπορεί να κρυφθεί π.χ. ΚΑΑΥ. Ταυτόχρονα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των πολλών, αυτών που δε φταίνε, αυτών που δεν τα έφαγαν μαζί. Το ότι ξαφνικά λίγο πριν τις εκλογές κάποιοι άρχισαν να ενημερώνουν, να διαμαρτύρονται, να διαφωνούν με εξοργίζει αφάνταστα γιατί νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο. Σε αυτό το πλαίσιο, προσπάθησα στο παρακάτω κείμενο να καταγράψω μερικά από αυτά. Ειδικότερα:

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

... και η ανακοίνωση της ΕΑΑΣ για το μέρισμα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  ΓΙΑ ΤΟ Μ.Τ.Σ.

            Επειδή όσο πλησιάζει  ο χρόνος καταβολής του μερίσματος  του πρώτου τριμήνου 2011 λέγονται, γράφονται και διαδίδονται πολλά,

η ΕΑΑΣ ανακοινώνει προς τα μέλη της ότι:

            «Σήμερα (16 Δεκ. 2010) στη συνεδρίαση του ΔΣ/ΜΤΣ συζητήθηκε πρόταση του ΜΤΣ για «αναστολή του Μερίσματος για το 2011» η οποία απορρίφθηκε. 
            Στη συνέχεια ακολούθησε πρόταση για «μείωση του μερίσματος σε ποσοστό 25%» η οποία μετά από έντονη διαλογική συζήτηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
            Ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ δεν συμφώνησε και η τοποθέτησή του όπως διατυπώθηκε στη συνεδρίαση και κατατέθηκε για τα πρακτικά, ήταν η παρακάτω:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Βομβα με 18 Μηνη έμμισθη η στρατιωτική θητεία; Τι ακριβώς σκέφτονται στο υπουργείο;

Φουντώνουν οι φήμες τελευταία οτι η κυβέρβηση σκέφτεται την αντικατάσταση των ΕΠΟΠ και όλων των πενταετούς υποχρεώσεως εθελοντών επί πληρωμή του στρατού

Πρώτη Εκπαιδευτική Πτήση Ελληνικού Πληρώματος με Eλικόπτερο NH 90 στη Γαλλία

Την 14 Δεκεμβρίου 2010, στις εγκαταστάσεις της ΝΗΙ στο αεροδρόμιο Marignan της Μασσαλίας, προσωπικό της Αεροπορίας Στρατού μαζί με εκπαιδευτές της κατασκευάστριας εταιρείας, πραγματοποίησαν την πρώτη εκπαιδευτική πτήση με ελικόπτερο ΝΗ 90. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνεται το ελικόπτερο ΝΗ 90 με τους εκπαιδευόμενους χειριστές

Casus beli ...με άλλα λόγια από τη Τουρκία

Απάλειψη του "casus belli" με τη νέα διατύπωση: «δεν θα επιτραπεί η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια» υποστηρίζει οτι έγινε τουρκική εφημερίδα στην νέα "Ερυθρά Βίβλο" της Τουρκίας.


Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Μονιμοποίησαν 3000 ΕΠΟΠ του 2004.

Πέρασαν τις εξετάσεις 3000 ΕΠΟΠ,οι οποίοι είχαν προσληφθεί το 2004 και μέσα στον Ιανουάριο περιμένουν τη μονιμοποίησή τους.
 

Εντοπίστηκαν 102 λαθρομετανάστες

Σε παραλία της Μεθώνης εντόπισαν άνδρες της Λιμενικής Αρχής της περιοχής και του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου 102 αλλοδαπούς.
Όπως προέκυψε, στο σημείο αυτό είχαν μεταφερθεί από την Αθήνα με λεωφορεία, από οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών και έναντι αμοιβής, προκειμένου να επιβιβαστούν παρανόμως σε πλοιάριο με τελικό προορισμό το εξωτερικό.

Στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά

Η νότια Κορέα θα... ασκηθεί στο νησί Γιοπγιόνγκ

Στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο νησί Γιοπγιόνγκ, το οποίο βομβαρδίσθηκε στα τέλη Νοεμβρίου από το πυροβολικό της Βόρειας Κορέας θα πραγματοποιήσει ο στρατός της νότιας Κορέας..

Μεγάλη συμμετοχή και επεισόδια στην απεργιακή συγκέντρωση - Επίθεση στον Κ.Χατζηδάκη

Καθολική ήταν η συμμετοχή σε πολλούς εργασιακούς χώρους στη γενική απεργία χθες, 15 Δεκεμβρίου, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία όλων των συνδικάτων της χώρας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η μεγαλειώδης συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία επισκιάστηκε όμως από επεισόδια στο Κέντρο της Αθήνας, με χρήση μολότοφ και δακρυγόνων, καθώς και τον προπηλακισμό του πρώην υπουργού της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη
ΠΗΓΗ in.gr

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Όλοι οι κλάδοι σε ένα Ταμείο

Ταμείο - γίγαντα για την περίθαλψη εκατομμυρίων ασφαλισμένων δημιουργούν τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας. Στον Οργανισμό Παροχών Υγείας (ΟΠΥ) θα υπαχθούν οι κλάδοι Υγείας του ΙΚΑ (μαζί με τις μονάδες Υγείας του), του ΟΓΑ, του ΟΑΕΕ (ως προς τις παροχές σε είδος), του ΟΠΑΔ και του Οίκου Ναύτη.
ΠΗΓΗ Έθνος

Νέα διέλευση τουρκικής φρεγάτας

Νέα «επίσκεψη» τουρκικού πολεμικού πλοίου κοντά στα παράλια της Αττικής σημειώθηκε χτες το πρωί, όταν η φρεγάτα «SALIΗ REIS» πέρασε από το στενό μεταξύ Κέας και Μακρονήσου, προερχόμενη από περιοχή νότια της Ρόδου. Ακολούθως μέσω του περάσματος Κέας - Μακρονήσου και του στενού του Καφηρέα (Εύβοια - Ανδρος), κινήθηκε...

Απεργιακό Δελτίο


ΠΗΓΗ Ημερησία

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Τούρκοι στρατιωτικοί σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Δύο αξιωματικοί του Τουρκικού Στρατού συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών Κωνσταντινούπολης για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από το Ιράν στην Ευρώπη. Οι άνδρες της Δίωξης, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, έκαναν έρευνα σε φορτηγό που βρισκόταν στην περιοχή Μπεϊλικντουζού και εντόπισαν σε κρύπτες συνολικά 155 κιλά ηρωίνης.

Ενας «Τσετσένος» στο Πεντάγωνο

ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν κόλλησε η αντικατάστασή του στην εμμονή των νεοπαπανδρεϊκών με το «open gov», δηλαδή τις διαδικασίες πλήρωσης θέσεων στον δημόσιο τομέα με όρους ανοιχτής διακυβέρνησης. Ξέρω όμως ότι ο Ευάγγελος Βασιλάκος έκανε ρεκόρ επιπέδου Γκίνες στα χρονικά του δικομματισμού. Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών επί διακυβέρνησης Καραμανλή την τριετία 2006-2009, ο Βασιλάκος- γνωστός και ως «Τσετσένος» (φωτό κάτω διά του λόγου το αληθές) λόγω αιχμηρής φυσιογνωμίας- παρέμεινε ακλόνητος στη θέση του κατά το πρώτο δωδεκάμηνο της διακυβέρνησης Παπανδρέου. Για την ιστορία αναφέρω ότι...

Σε "απεργιακό" πυρετό η χώρα

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται τα συνδικάτα, απαντώντας με στάσεις εργασίας, 24ωρες απεργίες και συλλαλητήρια στην κυβερνητική πολιτική. Επόμενος σταθμός, η αυριανή 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ οι συνδικαλιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις είτε σε συλλογικό επίπεδο είτε ανά κλάδο.
Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κολοκοτρώνη θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 4.30 το απόγευμα αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί.Αύριο, στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 το πρωϊ, στο Πεδίον του Άρεως, ενώ ξεχωριστό συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ, την ίδια ώρα , στην Ομόνοια.
Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων καλεί όλους τους στρατιωτικούς και τα μέλη των οικογενειών τους να συμμετάσχουν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως.
ΠΗΓΗ Real News

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ

Ο Αμερικανός διπλωμάτης πέθανε σε ηλικία 69 ετών, έπειτα από επεμβάσεις για αποκατάσταση αορτής.
Ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ήταν ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
Ο βετεράνος Αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος ήταν μεσολαβητής το 1995 στη συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στα Βαλκάνια, υπήρξε σημαντικός παράγοντας στις προσπάθειες του Ομπάμα για τον τερματισμό του πολέμου στο Αφγανιστάν.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή στην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου για τα βιβλία ιστορίας του CDRSEE

 Προς κ. Άννα Διαμαντοπούλου
 Υπουργό Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
 Ανδρέα Παπανδρέου 37
 15180 Μαρούσι
 Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Ενημερωθήκαμε από διάφορες πηγές ειδήσεων, όπως στην αρθρολογία της εφημερίδας PRESS της 27ης Νοεμβρίου 2010 με τίτλο Συμμετέχει στη Συγγραφή «Περίεργων» Βιβλίων Ιστορίας-Η Επιστροφή της Θάλειας Δραγώνα,  πως το τετράτομο Κοινής Βαλκανικής Ιστορίας το οποίο εξεδόθη από το Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης της Νοτιανατολικής Ευρώπης στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης...

Zombie

Μας κυβερνούν ζόμπυ.
Νεκροζώντανοι.
Δεν αισθάνονται.
Δεν ξέρω αν ακούνε καν, ή αν βλέπουν όπως εμείς. Μάλλον έχουν άλλη όραση.
Ίσως είναι ασπρόμαυρη σαν των σκύλων.
Δεν βλέπουν χρώματα.
Τους ακούω όταν επιχειρηματολογούν. Μαύρο – άσπρο. Μάλλον σίγουρο, δεν βλέπουν χρώματα.
Επίσης είμαι βέβαιη, δεν έχουν οσμή.
Δεν μυρίζουν.
Γι’ αυτό είμαι απόλυτα πεπεισμένη.
Ποτέ δεν είδα ένα λουλουδάκι στα γραφεία τους, ένα βασιλικό στο παράθυρό τους, τα λουλούδια που τους δίνουν τα παιδάκια, τα πετάνε μετά βδελυγμίας στον σεκιουριτά που έρχεται πίσω τους.

Δεν ξεχνώ

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου τελέστηκε χθες το ετήσιο μνημόσυνο του τέως πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ρ. Χόλμπρουκ

Σε νέα επέμβαση υποβλήθηκε σήμερα ο βετεράνος αμερικανός διπλωμάτης και ειδικός απεσταλμένος για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, μετά την σοβαρή καρδιολογική επέμβαση που του έγινε χθες.
 Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη.  

Οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό

Οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό Ριζικές αλλαγές στα όρια ηλικίας, αλλά και επιμέρους ρυθμίσεις για τις συντάξεις θα «φέρει» το 2011. Οι αλλαγές αυτές προβλέπονται στον τελευταίο, αλλά και σε παλαιότερους ασφαλιστικούς νόμους και υλοποιούνται σε... δόσεις.
Οι κυριότερες ανατροπές στο Ασφαλιστικό -που θα τεθούν σε ισχύ τη νέα χρονιά αφορούν τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση.
Με τις ασφαλιστικές παρεμβάσεις του καλοκαιριού έρχονται αλλαγές στο Δημόσιο, στο ΙΚΑ, στα Ταμεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΔΕΚΟ και τράπεζες), αλλά και στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων.
Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν κατά κύριο λόγο...

Την Πέμπτη ανακοινώνεται η στρατηγική των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, πρόκειται να ανακοινώσει την Πέμπτη την αναθεώρηση της αμερικανικής πολεμικής στρατηγικής στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.
Ο Ομπάμα έδωσε εντολή για την αναθεώρηση, η οποία θα ολοκληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, μετά την αποστολή 30.000 επιπλέον στρατιωτών για να ανακόψουν τη δράση των Ταλιμπάν. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η αναθεώρηση δεν θα οδηγήσει σε μεγάλες αλλαγές στη στρατηγική.
ΠΗΓΗ Καθημερινή

Κύμα νεόπτωχων σε όλη τη χώρα

Όπως υποστηρίζει ο κ. Μητράκος στην έρευνα του Οικονομικού Επιμελητηρίου η μείωση της προοδευτικότητας στη φορολογία εισοδήματος, η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, αλλά και η καθιέρωση του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΑΚ) οδήγησαν στη δυσανάλογη μείωση της πραγματικής αγοραστικής δύναμης των φτωχότερων νοικοκυριών.
Όλη η πρόοδος που συντελέσθηκε από τη μεταπολίτευση και μετά θα αρχίσει να αντιστρέφεται καθώς θα αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που το εισόδημά τους δεν θα επαρκεί για την επιβίωσή τους, δηλαδή για τη διατήρηση της φυσικής τους δύναμης και υγείας.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Κόντρα στις αποφάσεις του πρωθυπουργού

Αποστάσεις από τις αποφάσεις του πρωθυπουργού πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος θίγοντας ακόμα και την αδυναμία του Γιώργου Παπανδρέου να προστατέψει τον εργαζόμενο και πολύ περισσότερο τον άνεργο. Παραδέχτηκε επίσης ότι με την κυβερνητική πολιτική η οποία ασκείται στο όνομα του Μνημονίου γίνονται και αδικίες…
Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε για να μιλήσει στους σπουδαστές της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), δήλωσε στους δημοσιογράφους: ...

Εκλογές στο Κόσοβο

Εκλογές διεξάγονται σήμερα στο Κόσοβο-κράτος που αναγνωρίζεται από 72 χώρες-, αλλά το μποϊκοτάζ που έχουν εξαγγείλει πολλοί Σέρβοι, πιθανώς θα σημάνει ότι η διαδικασία δε θα επιλύσει τις εθνοτικές εντάσεις.

    Αν οι δημοσκοπήσεις επαληθευτούν, το κυβερνών, αυτοχαρακτηριζόμενο ως σοσιαλδημοκρατικό Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσόβου (Partia Demokratike e Kosov?s, PDK) και το δεξιό κόμμα Δημοκρατική Ένωση του Κοσόβου (Lidhja Demokratike e Kosov?s, LDK), θα δώσουν μια σκληρή και αμφίρροπη μάχη για τη νίκη.

Μεγάλη η συμβολή του Στρατού και πολλών Εθελοντών στη Σάμο

Πολύ μεγάλη η συμβολή από χθες το βράδυ του στρατού όπου έχει συμβάλει τα μέγιστα και βοηθά με όλες του τις δυνάμεις σε αυτή την πρωτοφανή καταστροφή που πλήττει το Βαθύ τον Άγιο Κωνσταντίνο και πολλές άλλες περιοχές του νησιού!
 

Ο Βασιλάκος εμπλέκει Νίκο Παπανδρέου με τη πώληση των ναυπηγείων.

Υπαινιγμούς για εμπλοκή του αδελφού του πρωθυπουργού, Νίκου Παπανδρέου, στην πρόσφατη συμφωνία πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τη διευθέτηση των συμβάσεων προμήθειας γερμανικών υποβρυχίων από το πολεμικό ναυτικό άφησε ο τέως γενικός διευθυντής αμυντικών επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βασιλάκος.