Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Μνημόνιο και Εθνική Κυριαρχία:Διαβάστε μόνοι σας πως μας έχουν "δέσει"!


Το ζήτημα της εθνικής μας κυριαρχίας σε σχέση με όσα έχουμε υπογράψει για να εισπράξουμε τα 110 δις ευρώ από τους δανειστές μας έχει αρχίσει να συζητείται όλο και περισσότερο κι όχι μεταξύ των πολιτών που διάβασαν και άκουσαν πολλά και διάφορα από τα ΜΜΕ. Οι ίδιοι οι υπουργοί ,με πρώτο και καλύτερο τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη διερωτήθηκαν στο τελευταίο δραματικό υπουργικό συμβούλιο, αν η κυβέρνηση έχει την νόμιμη εξουσιοδότηση να “αγγίξει θέματα εθνικής κυριαρχίας”! Δεν έλαβε απάντηση!Το περίφημο άρθρο 14 της Δανειακής Σύμβασης που δημοσιεύουμε,είναι νομίζουμε απολύτως διαφωτιστικό. Έχουμε δεχτεί τα πάντα! Πρώτα απ΄ όλα αν κάτι πάει στραβά στην όλη διαδικασία οι διαφορές μας με τον ή τους δανειστές δεν θα εξεταστούν από την ελληνική Δικαιοσύνη ,αλλά από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η σύμβαση διέπεται από το αγγλικό δίκαιο.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον ,αλλά …και σοκ θα πάθετε διαβάζοντας τα όσα προβλέπονται στη παράγραφο 5 του άρθρου 14 :

“…ο Δανειολήπτης (σ.σ η Ελλάδα, δηλαδή) αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει ,όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία…” .Το κείμενο είναι έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολο να διαβαστεί και να κατανοηθεί. Ωστόσο δεν μπορεί αυτό να αποτελέσει δικαιολογία για όσους βουλευτές τις τελευταίες ημέρες δήλωσαν απερίφραστα ότι ...δεν ξέρουν τι υπέγραψαν!

Διαβάστε αναλυτικά: 

Το κείμενο είναι ξεκάθαρο. Με βάση τα όσα έχει υπογράψει η κυβέρνησή μας,μας τα παίρνουν όλα!
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=5875

2 σχόλια:

 1. Φαίνεται μάλλον πως οι βουλευτές μας μπέρδεψαν την παραίτηση της ασυλίας της χώρας με την άρση της δικής τους ασυλίας και γι'αυτό συνηγόρησαν.Βέβαια, με τέτοιου επιπέδου βουλευτές,τους οποίους όλοι μας ψηφίσαμε καλά να πάθουμε.
  Άκουσα,και το μεταφέρω,ότι οι ξεσηκωμένοι στην Ισπανία νέοι κυκλοφορούν το σύνθημα προς όσους φωνάζουν διαμαρτυρόμενοι "Πιο σιγά γιατί θα ξυπνήσετε τους Έλληνες"
  Φαίνεται ότι έχουμε πέσει σε τέτοι ύπνο που δεν πρόκειται να ξυπνήσουμε.Περαστικά μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν αυτό δεν είναι εσχάτη προδοσία, τότε τι είναι;Πρώτα έκαναν πελάτες τους Έλληνες με τον αχαλίνωτο διορισμό τους στο Δημόσιο, κι αφού τους τάισαν κρατικά λεφτά τους αποκοίμισαν.
  Τώρα τους λένε συμμέτοχους στο φαγοπότι - που μπορεί και μερικοί να είναι- και ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ στους υπόλοιπους να διαμαρτυρηθούν για την κατάντια που μας οδήγησαν.
  Αλλά όπως λέει κι ο παραπάνω ανώνυμος για ποιούς ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ μιλάμε ,τον "κατιμά" των κοινωνιών που έχουμε.
  Τους τελευταίους που μέσα από το επικοινωνιακό ξεγέλασμα, το τάξιμο και τη δική μας συμφεροντολογική λογική , γίνονται πρώτοι.
  ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή