Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Aπάντηση του ΓΕΣ σχετικά με τα οδοιπορικά των Στρατιωτικών

Σχετικά με δημοσίευμα της 30.11.2010, που αναφέρεται σε «μεταφορά 3 εκατ. ευρώ στον κωδικό των οδοιπορικών» από το Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ και για την αποκατάσταση της αλήθειας, ανακοινώνονται τα εξής:


Η μεταφορά πιστώσεων μεταξύ κωδικών του Προϋπολογισμού είναι μία συνήθης και αναγκαία πρακτική που διέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις περί δημοσίου λογιστικού. Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάθε τέτοια μεταφορά εγκρίνεται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια –όπως συμβαίνει για όλα τα υπουργεία- από τον Υπουργό Οικονομικών.


Το ΓΕΣ ζήτησε να εγκριθεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας η μεταφορά από πολλούς άλλους κωδικούς συνολικού ποσού 2.690.500 ευρώ στον κωδικό των οδοιπορικών εξόδων και το αίτημα αυτό διαβιβάστηκε στη συνέχεια στο Υπουργείο Οικονομικών όπου και εκκρεμεί.
Η μεταφορά ποσών στον κωδικό των οδοιπορικών εξόδων δεν σημαίνει ότι μεταβάλλονται οι ενιαίοι διακλαδικοί κανόνες που ισχύουν πλέον ως προς τα οδοιπορικά. Οι κανόνες αυτοί μπορούν να μεταβληθούν μόνο με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και όχι με πρωτοβουλία των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου