Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Με ανάπτυξη των πυρηνικών της όπλων απειλεί η Ρωσία

Στην προειδοποίηση ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να αναπτύξει τα πυρηνικά της αν οι ΗΠΑ δεν επικυρώσουν τη νέα συνθήκη START, την οποία οι δύο χώρες υπέγραψαν και προβλέπει τη μείωση των πυρηνικών οπλοστασίων των δύο κρατών, προέβη ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλάντιμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο CNN και στον Λάρι Κινγκ που θα μεταδοθεί σήμερα.

"Δεν είναι επιλογή μας. Δεν θέλουμε να συμβεί κάτι τέτοιο.....
 Δεν πρόκειται για απειλή από μέρους μας δήλωσε ο Πούτιν διευκρινίζοντας ωστόσο πως η Ρωσία θα αναγκαστεί να αναπτύξει και να εγκαταστήσει πυρηνικά πυραυλικά συστήματα νέας τεχνολογίας.
Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε με τον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ τον Απρίλιο τη νέα συνθήκη START που προβλέπει μείωση του πυρηνικού οπλοστασίου των δύο κρατών κατά το ένα τρίτο.
"Θα είναι ανόητο από μέρους των ΗΠΑ να μην επικυρώσουν τη συνθήκη και να αγνοήσουν το συμφέρον τους" επισήμανε ο Πούτιν υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι σε αντίθετη περίπτωση η Ρωσία θα πρέπει να αντιδράσει με κάποιο τρόπο προκειμένου να έχει έτοιμη μια γραμμή άμυνας στις "νέες απειλές" από τα σχέδια των ΗΠΑ για την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής αμυντικής ασπίδας που προωθούν στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου