Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

«Βόμβες» για τα εξοπλιστικά

Ως ιδιαιτέρως σοβαρές αξιολογούνται από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας οι καταθέσεις -τέσσερις στο σύνολό τους χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και πέμπτη- του πρώην γενικού διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, Ευάγγελου Βασιλάκου, σχετικά με τις προμήθειες των εξοπλιστικών συστημάτων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Με παραγγελία του προϊσταμένου της Eισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Ι. Σακελάκου, έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση της προμήθειας εξοπλιστικών συστημάτων, την οποία διενεργεί ο εισαγγελέας Εφετών, Γρ. Πεπόνης.
Αφορμή για την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας αποτέλεσαν τα όσα είπε ο κ. Βασιλάκος κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας ομιλίας από τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών. Εκεί, ο κ. Βασιλάκος μίλησε για «εκτεταμένη διαφθορά», καθώς και για «παρασιτούντες και αλητητήριους», που κινούνται στο χώρο των προμηθειών. Και όπως μάλιστα είπε, γνωρίζει και τα ονόματά τους!
Ο πρώην γενικός διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων ήταν από τους πρώτους μάρτυρες που κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας και ήδη έχει περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα τέσσερις φορές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει καταθέσει όσα έχει να καταθέσει και ότι θα επισκεφθεί τον κ. Πεπόνη μια ακόμη φορά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι καταθέσεις του κ. Βασιλάκου κρίνονται ως ιδιαίτερα σημαντικές από την Εισαγγελία και εξετάζονται εξονυχιστικά. «Από τις καταθέσεις προκύπτουν στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της έρευνας» λένε εισαγγελικές πηγές, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι έχουν αρχίσει να φαίνονται στον ορίζοντα οι πρώτες ίσως ενδείξεις στοιχειοθέτησης αδικημάτων.
Ο κ. Πεπόνης έχει ζητήσει (από τις αρχές Νοεμβρίου) και αναμένει να του διαβιβαστούν όλες οι συμβάσεις της τελευταίας δεκαπενταετίας, δηλαδή από το 1995 μέχρι και σήμερα. Ο εισαγγελέας, αφού μελετήσει το περιεχόμενο των συμβάσεων, αναμένεται να προχωρήσει και στην κλήτευση νέων μαρτύρων.

3 σχόλια:

 1. Αν δε με απατά η μνήμη μου ο κ. Βασιλάκος υπήρξε διευθηντής της ΓΔΑΕΕ επί μία εξαετία. Όταν έφυγε θυμήθηκε τους....κλέφτες. Τιέκανε όλα αυτά τα χρόνια? ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ο εχμάλωτος του ΠΑΣΟΚ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΥΜΦΟΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ.Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ Ν.Δ. ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ.ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ...ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΓΕΡΝΟΥΝ,ΤΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ, ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ,ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ,ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕ? ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΣΤΑ ΥΨΗ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΑ ΓΕΙΝΕΤΑΙ ΤΙΜΗΤΗΣ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιατί δεν ρωτάει κανένας τι σχέση έχει ο Κος Βασιλάκος με τα οπλικά συστήματα;;;;;
  Ότι ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Είναι δυνατόν να μην είναι κατευθυνόμενος σε όλες του τις αποφάσεις;;;; Αφού δεν έχει μυρωδιά ο άνθρωπος. Παντού τα ίδια. Τυχοδιώκτες και τυχάρπαστοι που τοποθετούνται εσκεμμένα για να τους χειραγωγούν.
  ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!!!!!!!!!!!1

  ΑπάντησηΔιαγραφή