Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Σωσίβιο για το ναυάγιο του ΜΤΣ,αναζητούν στο Πεντάγωνο

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας,  Πάνος Μπεγλίτης συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Πρόεδρο κ. Χρ. Φωτόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ) καθώς και με τον Πρόεδρο κ. Δ.Γεωργάτζη και τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α).Θέμα τι άλλο; Το ναυάγιο του ΜΤΣ.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών υπέβαλαν αναλογιστική μελέτη για την οικονομική κατάσταση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ) και προτάσεις για την εξυγίανση του Ταμείου. Ο  ΑΝΥΕΘΑ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τη Διοίκηση του Μ.Τ.Σ. για την εξυγίανση του Ταμείου, στο οποίο συμμετέχει και το 68% περίπου των αστυνομικών υπαλλήλων και τις αποφάσεις που θα ληφθούν άμεσα για την αντιμετώπιση του μεγάλου χρέους και τη βιωσιμότητα του Μ.Τ.Σ. Ο κ. Μπεγλίτης διαβεβαίωσε τις Ομοσπονδίες ότι αποτελεί ειλημμένη πολιτική απόφαση η συνέχιση της συμμετοχής των αστυνομικών στο Μ.Τ.Σ και ότι οι πληροφορίες περί διαχωρισμού του Ταμείου και αποχώρησής του δεν ανταποκρίνονται στη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και στην πραγματικότητα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο αίτημα των αστυνομικών για αναλογικότερη και δικαιότερη εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ, αίτημα που είναι λογικό και προς την κατεύθυνση της άμεσης ικανοποίησής του, έχουν, ήδη, δοθεί σχετικές εντολές της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ.

Ο κ.Μπεγλίτης ενημέρωσε, επίσης, τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών για τη στενή συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να υλοποιηθούν οι αναγκαίες αποφάσεις για την οικονομική εξυγίανση του Μ.Τ.Σ και τη συνέχιση της καταβολής των μερισμάτων στους δικαιούχους.

5 σχόλια:

 1. Είναι φανερό πλέον ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό το διαχωρισμό του ΜΤΣ απο τους Αστυνομικούς παρότι στη συμμετοχή τους οφείλεται εν μέρη η κάκιστη οικονομική κατάσταση του ταμίου λόγω της σχέσης ΕΙΣΦΟΡΩΝ-ΑΠΟΛΑΒΩΝ αυτών. Φαίνεται πως η κυβέρνηση θεωρεί τους ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ώστε να τους έχει στο ίδιο επικουρικό ταμίο. Δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί ότι δεν βρισκόμαστε στην εποχή της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής η οποία ήταν ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑ και υπαγώταν στον ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ. Ποιό οικείο θα ήταν η δημιουργία ενός ταμίου ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΣΤΡΑΤΟΣ-ΝΑΥΤΙΚΟ-ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ)που θα ήταν ένα ομοιογενες ταμίο παρά η σημερινή υφιστάμενη κατάσταση με δύο ταμία με ομοιογενές στρατιωτικό προσωπικό(ΝΑΥΤΙΚΟ-ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ) και ένα ταμίο ΤΟΥΡΛΟΥ-ΤΟΥΡΛΟΥ(ΣΤΡΑΤΟΣ-ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙΥΠΑΛΛΗΛΟΙ).Αυτό όμως χρειάζεται σοβαρή αντιμετώπιση από τη πολιτική ηγεσία και πολιτική βούληση που δυστυχώς δεν ΥΠΑΡΧΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι δουλεία έχει ο ΦΑΝΤΗΣ με το ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ? Τι σχέση έχει ο στρατός με την αστυνομία? Η χρεοκοπεία του ΜΤΣ είναιη τελευταία ευκαιρία να αντιμετωπίση με σοβαρότητα (αν υπάρχει) η κυβέρνηση το θέμα και να δώση λύση.Εγώ πήγα στη Σ.Σ.Ε.γιά να γείνω ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ του ΣΤΡΑΤΟΥ και ΟΧΙ ΕΝΣΤΟΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ιδιότητα που θα με ακολουθεί ως απόστρατο και μέχρι να πεθάνω. Αυτή την ιδιότητα δεν μπορεί κανείς να μου την αφαιρέσει.Επομένως γιατί πρέπει να έχω το ίδιο επικουρικό ταμείο με τους αστυνομικούς και όχι με τους υπόλοιπους κλάδους των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ,ΝΑΥΤΙΚΟ) που θα ήταν ποιό σωστό..Αμεσος διαχωρισμός του ΜΤΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ διαφορετικά κέντεμε ένστολο υπαλληλο με ότι αυτό συνεπάγεται γιά να υσηχάσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. H κυβέρνηση στα τόσα ισοπεδωτικά και εξευτελιστικά γιά την Ελληνική κοινωνία μέτρα που παίρνει δεν μπορεί να πάρει και ένα σωστό γιά τη σωτηρία του ΜΤΣ εξετάζοντας διάφορα μέτρα όπως ενδεχομένως η μη συμμετοχή των αστυνομικών στο κατ΄όνομα ΜΤ...ΣΤΡΑΤΟΥ ή η τυχόν ενοποίηση των ταμείων των τριών κλάδων των Ε.Δ. Αν δεν το επιθυμεί εμείς οι μέτοχοι Ελληνες Στρατιωτικοί δεν έχουμε καμιά μα καμιά αντίρηση να μεταταχθούμε σε κάποιο άλλο ταμείο π.χ. στο ταμείο των βο.λευτών. Αφού έχουμε σχέση με τους αστυνομικούς γιατί να μην ....έχουμε και με τους βο.λευτές.Σοβαρότητα κ Μπεγλίτη και υπόλοιποι της κυβέρνησης. Δώστε λύση τώρα. Οι Έλληνες Στρατιωτικοί είναι υπερήφανοι πολίτες και ποτέ μα ποτέ δεν διεκδίκησαν οικονομικά ή άλλα μέτρα πρός όφελος τους, πιστοί στο καθήκον και με πίστη ότι η εκάστοτε πολιτική ηγεσία έχει υποχρέωση και καθήκον να αντιμετωπίζει τα θεματά τους.Φαίνεται όμως ότι η στάση αυτή δεν εκτιμήθηκε διαχρονικά ορθά και αντιμετωπισθήκαμε ως πολίτες κατώτατης (γιατί άραγε να υπαρχουν) κατηγορίας.Ας σκευθείτε κύριοι της κύβέρνησης το πρώτο μισθό υποχρεωτικής εκπαίδευσης υπαλλήλου της βουλής και τις αποδοχές του προέδρου του Άρειου Πάγου και κατόπιν σκεφθείτε του Ανθλγού και του Α.ΓΕΕΘΑ αντίστοιχα.Γιατί τέτοια απαξίωση για τον Ελληνα Στρατιωτικό. Μήπως πληρωνουμε ακόμα 37 χρόνια απο τη μεταπολιτεύση τις αμαρτίες ολοίγων επιόρκων? Μήπως δεν είμαστε Δημοκράτες πολίτες? Μήπως τα φάγαμε μαζί? Μήπως σκοπίμως μας θέλετε απαξιομένους? Μήπως, μήπως...........χιλιάδες μήπως. Τελικά απαντήστε μας με το χέρι στη καρδιά σας ειλικρινά τι φοβάστε και δεν δίνέτε λύση στο πρόβλημα του ΜΤΣ? Μήπως την σιγουριά γιά το μέλλον στους έν ενεργεία ώστε να είναι δύσκολη η χειραφέτησή τους ή την μη αναγνώριση και απόδοση τιμής στους μερισματούχους αποστράτους.Πάντως όπως και να έχει η δική σας αναγνώριση, εμείς ως κομάτι αναπόσπαστο(παρά τις προσπάθειές σας)της κοινωνίας απολαμβάνουμε την αγάπη και εκτίμηση αυτής που ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Απόλυτα σωστά τα σχόλια των προηγούμενων φίλων.
  Δυστυχώς όμως πρός το παρόν δεν μας υπολογίζουν.Δεν έχουν αντιλυφθεί φαίνετε τις οργανωτικές κινήσεις των αποστράτων γιά οργάνωση και διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων μας.Συνάδελφοι απόστρατοι πυκνώστε τις τάξεις σας και τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.
  Όλες κάτι έχουν να προσφέρουν .Σηκωθείτε από τους καναπέδες. Δεν θέλουμε να μας χαρίσουν
  τίτοτα αλλά και δεν χαρίζουμε σε κανέναν τίποτα
  Αυτά που τόσα χρόνια μας στέρησαν πρέπει να μας αποδοθούν.Απόδοση δικαίοσυνης ζητάμε.Επισης
  θα ήθελα να ευχηθώ καλλή τύχη στην ΑΚΙΣ που με
  φιλοξενεί,να είναι πάντα μαχητική και πάντα στο
  πλευρό και των ε. ε. συναδέλφων που αδυνατούν να εκφρασθούν.
  εκφρασθούν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "ειλημένη πολιτική απόφαση".....λέει ο κ. Υπουργός. Ναι όπως και όλες οι ειλημένες πολιτικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα και που αναμφίβολα συνέβαλαν στην τρέχουσα "χρεοκοπία" του, όπως η πώληση της Γενικής, η μη αξιοποίηση (σικ) της ακίνητης περιουσίας, η συμμετοχή στο μέρισμα άλλων "ειδικών" κατηγοριών πολιτών για εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων-πελατείας κ.λ.π.
  Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους οι νυν πολιτικοί προϊστάμενοι του ΥΠΕΘΑ ή θα μας λένε αργότερα ότι μαζί τα φάγαμε ως μη παραγωγικοί;
  Έχουν τη δυνατότητα, ικανότητα να αναλάβουν τις διαχρονικές ευθύνες αλλά και αυτές που τους αναλογούν σήμερα ή όχι; Αν όχι (δηλαδή είναι ανίκανοι να βρουν επικοδομητική λύση όπως και οι προηγούμενοι)ας επιστρέψουν στο ταμείο ότι οικονομικά το επιβάρυναν και το έχουν χρεώσει μέχρι σήμερα με τις πολιτικές αποφάσεις τους και να μας αποδεσμεύσουν από τη παρουσία τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή