Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Κρίσεις στις ΕΔ: Εγκύκλιος του ΥΕΘΑ,δημιουργεί νέα δεδομένα για τις αποστρατείες.

Επαρκώς αιτιολογημένες πρέπει να είναι όλες οι αποφάσεις αποστρατείας στις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα. Με εγκύκλιο που εκδόθηκε από το ΥΕΘΑ και στάλθηκε παντού γίνεται σαφές ότι:

*Όσα στελέχη «κριθούν δυσμενώς» θα πρέπει να λάβουν ο καθένας ξεχωριστά «επαρκώς αιτιολογημένη πράξη» και ταυτόχρονα θα πρέπει να ενημερώνονται «για την δυνατότητα υποβολής από πλευράς τους ενδικοφανούς προσφυγής».

*Το ΥΕΘΑ καλεί όλους τους διοικητές που έλαβαν τη σχετική εγκύκλιο να ενημερώσουν όλα τα στελέχη για την ύπαρξή της. Ζητά μάλιστα όλα τα στελέχη να βεβαιώνουν εγγράφως και ενυπόγραφα ότι ενημερώθηκαν για την εγκύκλιο και όσα προβλέπει.

Είναι το πρώτο βήμα πριν δούμε να υλοποιούνται και οι ιδέες για παρουσία δικηγόρων των στελεχών που κρίνονται στη διαδικασία των κρίσεων;

Το βέβαιο είναι ότι με αυτή τη κίνηση η ηγεσία του ΥΕΘΑ ,δίνει τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν τα στελέχη τη δυσμενή κρίση τους,αλλά άμεσα κι όχι να προσφεύγουν στα δικαστήρια μετά την αποστρατεία τους, να δικαιώνονται αφού οι αποφάσεις αποστρατείας τους δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένες και συνήθως να επανέρχονται στις ΕΔ.
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=3785

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου