Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Κυβέρνηση και βουλευτές στα πρόθυρα… κατάρρευσης

Μέχρι σήμερα οι συνήθεις χαρακτηρισμοί για να περιγραφεί η κατάσταση των περισσοτέρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ήταν κατάθλιψη, νεύρα, αδιέξοδα, στα κάγκελα και σε τεντωμένο σχοινί.
Πλέον, έχει προστεθεί ακόμα ένα, αυτό της κούρασης που κάνει ορισμένους να μοιάζουν σαν παραιτημένοι, και αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός ενδεχομένως να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για να επιφέρει αυτό που εως τώρα είχε αποφύγει η κυβέρνηση: την κατάρρευση!

Υπό αυτά τα δεδομένα λοιπόν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα κληθεί την ερχόμενη Τρίτη να ψηφίσει την τροπολογία για το νέο ειδικό τέλος στα ακίνητα, μια ψηφοφορία που φαίνεται να τρομάζει ιδιαίτερα το Μαξίμου γι’ αυτό και έχει ξεκινήσει ήδη της ζυμώσεις με όλους σχεδόν τους βουλευτές.
Είναι μάλιστα ενδεικτικό πως αυτή την φορά αυτοί που τηλεφωνούν στους βουλευτές προκειμένου να τους τονίσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη υπερψήφισης της τροπολογίας, είναι υπουργοί και ιστορικά στελέχη του κόμματος και όχι ο γραμματέας της Κ.Ο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς του να έρθουν σε επαφή με βουλευτές της επιρροής τους προκειμένου να τους τονώσουν το ηθικό!
Παρα ταύτα κανείς πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί το αποτέλεσμα. Ακόμα και αν η επόμενη κρίσιμη ψηφοφορία τελειώσει αναίμακτα για την κυβέρνηση, αυτό που αναφέρουν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι πως «αποτελεί θέμα χρόνου πότε θα χάσουμε οριστικά την στήριξη των βουλευτών μας».
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/81142/kybernhsh-kai-boyleytes-sta-prothyra-katarreyshs 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου