Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

"Eτοίμαζαν πραξικόπημα γι αυτό τους αποστρατεύσαμε"!!!

Ένα απίστευτο βρώμικο παιχνίδι παίζεται από την κυβέρνηση στο εξωτερικό της χώρας, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες Βρετανών δημοσιογράφων στο defencenet.gr, στελέχη των πρεσβειών μας για να δικαιολογήσουν την χθεσινή κυβερνητική εκτροπή στις κρίσεις των Αρχηγών, υποστηρίζουν ξεδιάντροπα ότι οι αξιωματικοί σχεδίαζαν... πραξικόπημα! Και για τον λόγο αυτό τους αποστράτευσαν!

Πραγματικά ο τρόπος με την οποία αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά γεγονότα οι κυβερνώντες, προκειμένου να γαντζωθούν λίγο ακόμα στην εξουσία, προβληματίζει και γενικότερα: Αν είναι ικανοί να διαβάλουν τόσο ωμά και σκαιά την ίδια την χώρα (γιατί περί διαβολής της ίδιας της χώρας πρόκειται όταν υποστηρίζουν ότι η μέχρι σήμερα στρατιωτική ηγεσία ετοίμαζε πραξικόπημα και γι αυτό τους αποστράτευσαν μαζικά) σε ένα τέτοιο θέμα, φανταζόμαστε σε άλλα τι κάνουν, που δεν δημοσιοποιούνται. Χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε χτές 1 Νοεμβρίου αναφέρει ότι «οι ξαφνικές κρίσεις στις ΕΕΔ δημιούργησαν την εντύπωση ότι μία τουρκικού είδους στρατιωτική συνομωσία είχε γίνει αντιληπτή από την κυβέρνηση χωρίς όμως να υπάρχουν τέτοιες κατηγορίες ή φήμες να είχαν κυκλοφορήσει στην χώρα. Οι ΕΕΔ δεν έχουν παρέμβει στην πολιτική ζωή της Ελλάδας μετά την ανατροπή της Χούντας η οποία κυβέρνησε την χώρα την περίοδο 1967-1974» (The development gave the impression that a Turkish-style military conspiracy was suspected by the government, but no such rumours or allegations had circulated in the country. Greece has been free of political interventions by the military since the overthrow of the military junta that ruled the country in the 1967-74 period.). (http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/ 8863728/Greek-military-leadership-changes-spark-opposition-outcry.html)
Γενικά τα βρετανικά κυρίως ΜΜΕ δημοσιεύουν εκτενή άρθρα για την Ελλάδα και την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να πάει σε δημοψήφισμα αφιερώνοντας σημαντικό χώρο για τις χτεσινές κρίσεις και τον κίνδυνο πραξικοπήματος από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επικαλούμενα την παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στην πολιτική ζωή του τόπου το 1967 αλλά και μιας μελέτης της CIA η οποία κατά σύμπτωση είχε δημοσιευτεί σε τουρκική εφημερίδα τον περασμένο Ιούνιο (
http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=report-military-coup-possible-in-greece-2011-05-29).
Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφερόταν η πιθανότητα πραγματοποίηση πραξικοπήματος στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής και πολιτικής κρίσης. Σε ένα άλλο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail επισημαίνεται και η σχετικά πρόσφατη μελέτη της CIA η οποία αναφέρει την πιθανότητα για πραγματοποίηση πραξικοπήματος στην Ελλάδα ως απόρροια της κρίσης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «Η αίσθηση της κρίση στην Αθήνα η οποία μέχρι το 1974 είχε στρατιωτική Χούντα αυξήθηκε από την απροσδόκητη ανακοίνωση ότι ο Παπανδρέου προτίθεται να αποστρατεύσει τους αρχηγούς του Στρατού του Ναυτικού και της Αεροπορίας καθώς και τον Α/ΓΕΕΘΑ. Η κίνηση αυτή δημιούργησε υποψίες για την εκδήλωση ενός πιθανού στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Ελλάδα μία εξέλιξη η οποία θεωρείται ως πιθανή σε μία μυστική εκτίμηση-μελέτη της CIA». (The sense of crisis in Athens – ruled by a military junta as recently as 1974 – was compounded by an unexpected announcement that Mr Papandreou intends to dismiss the chief of the defence staff and the heads of the army, navy and air force. That raised speculation about the possibility of a military coup in Greece, an outcome said to have been deemed possible in a secret assessment by the CIA.) (
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2055872/Greece-referendum-George-Papandreou-prepares-Angela-Merkel-Nicolas-Sarkozy.html#ixzz1cYtKAXz7).
Δυστυχώς κανένα από τα δύο δημοσιεύματα δεν διαψεύστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση τουλάχιστον μέχρι σήμερα, αφήνοντας το κύρος και την φήμη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κηλιδωμένη από τις κακόβουλη φημολογία κάποιων τυχαίων καλοθελητών που θέλησαν με τον τρόπο αυτό να περάσουν στο εξωτερικό την εικόνα μίας κυβέρνησης που βρίσκεται σε κίνδυνο από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας χωρίς φυσικά να υπάρχει ίχνος αληθείας. Αντί για την ελληνική κυβέρνηση, ανέλαβε το defencenet.gr να υπερασπιστεί την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων και της χώρας, όταν συντάκτης του site και της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ έδωσε συνέντευξη που απέκρουσε όλες αυτές τις συκοφαντίες κατά της χώρας και της μέχρι σήμερα ηγεσίας των Ε.Δ. στο τέταρτο κανάλι του ραδιοφώνου του BBC (BBC4 Radio) και εξήγησε πως είχαν τα γεγονότα.
Κάποιοι δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει ότι σήμερα με την οικονομική και πολιτική κρίση να δοκιμάζει τον ελληνικό λαό και την Τουρκία να συνεχίζει να διεκδικεί και να προκαλεί δεν θα έπρεπε να παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των ΕΕΔ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

5 σχόλια:

 1. Στέλιος Καστραντάς3 Νοεμβρίου 2011 - 1:46 π.μ.

  Και δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτό τον τρόπο και αυτή τη γελοία επιχειρηματολογία ,την οποία προφανώς υπαγόρευσε το ΥΠΕΞ,ξευτιλιζόμαστε τελείως και ξευτιλίζουμε τα Στελέχη και όλη την Ηγεσία των ΕΔ της Χώρας στο εξωτερικό;Επειδή το καλαμπουράκι του Μπεγλίτη παίρνει διαστάσεις επικίνδυνες για την προσήλωση της Στρατιωτικής Ηγεσίας στο Δημοκρατικό Πολίτευμα και τους θεσμούς, γι'αυτό θα πρέπει άμεσα με την ευκαιρία της παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων τους όλοι οι απερχόμενοι Αρχηγοί να προβούν σε δήλωση για να αδειάσουν τον επικίνδυνο υπουργό Άμυνας και να αποκαταστήσουν τα αισθήματα εμπιστοσύνης που οι Έλληνες Πολίτες τρέφουν προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ. ΤΟΥΣ ΕΤΣΟΥΞΕ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΡΓΚΕΝΕΓΚΟΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΗΠΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ Μ Ε Θ Ο Δ Ε Υ Σ Ε Ι ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΑΧΑΤΕΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ;
  ( ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ Η ΟΡΘΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ...
  Α Ν Τ Ρ Ε Π Ο Ν Τ Α Ι !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΩΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΘΕ ΟΛΗ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ.ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΩΡΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΣΑΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟ 50% ΜΕ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ .ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή