Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ποιος είναι ο Κάρολος Παπούλιας; Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεώτεροι...

Υπέγραψε λήξη του εμπάργκο το 1995 για τα Σκόπια.
Δήλωσε ότι οι ένδοξοι Αρβανίτες είναι Τουρκαρβανοί.
Δήλωσε ότι είναι Αλβανικής καταγωγής.
Υπέγραψε το 1987, ως υπουργός Εξωτερικών, την μονομερή άρση του εμπολέμου με την Αλβανία υπό την συνοδεία των συνθημάτων: ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΠΡΟΔΟΤΗ, ΑΛΒΑΝΕ!
Το 1988 υπέγραψε με τον Τούρκο Γιλμάζ να ΜΗΝ επεκταθεί η θάλασσά μας από τα 6 στα 12 μίλια ώστε να μπαίνουν οι Τούρκοι ανενόχλητοι στο Αιγαίο για ασκήσεις και για ψάρεμα. Να μην καθορισθεί ΠΟΤΕ η ΑΟΖ.
Ακύρωσε την κυριότητα όλου του Αιγαίου.
Ακύρωσε στην πράξη τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923.
Προφανώς ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι απλώς... συνονόματος του κ Κάρoλου Παπούλια, που βρίσκεται από το 1974 στο κέντρο της πολιτικής ζωής της χώρας.
Είναι προφανώς απλώς... συνονόματος του πρώην υπουργού Εξωτερικών που για χρόνια καθοδηγούσε την εξωτερική πολιτική της χώρας άλλα και τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση (τα κονδύλια της οποίας τώρα ανακάλυψε ότι δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά)
Είναι προφανώς απλώς ...συνονόματος του ηγετικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που κάποια στιγμή, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 80, οδήγησε την χώρα σε μια σειρά από σκάνδαλα, που κατέστρεψαν και το ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία.
Είναι προφανώς απλώς ... συνονόματος του υπουργού που έδινε "άτοκα δάνεια" σε πρώην πρωθυπουργό για να καλύψει την αγορά "του σκυλόσπιτου" κατά δηλώσαν αλλού συναδέλφου του στο υπουργικό συμβούλιο τότε.
Είναι προφανώς απλώς ... συνονόματος του κεντρικού στελέχους του κυβερνώντος κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, που συνέχισε και αύξησε την πρακτική της ΝΔ για ρουσφετολογικές προσλήψεις, διορισμούς και άλλα εκεί την δεκαετία του 1980.
Είναι προφανώς απλώς ... συνονόματος, του ανθρώπου που ως υπουργός (άλλα και παλαιοτέρα ως στελέχους του κινήματος) ήταν στα μέσα και στα έξω στο Καστρί , που αποτελούσε τότε την πηγή της εξουσίας και λίγο αργότερα ήταν από τους στενότερους ανθρώπους της επόμενης συζύγου του τότε πρωθυπουργού, η σχέση με την όποια (και τα όσα έγιναν εκείνη την περίοδο) ουσιαστικά κατέστρεψε την εικόνα του Αντρέα Παπανδρέου.
Είμαι βέβαιος λοιπόν ότι πρόκειται περί συνωνυμίας του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, με τον πολιτικό, βουλευτή και υπουργό, Κάρολο Παπούλια, που ήταν στην πολιτική ζωή της χώρας όλα αυτά τα χρόνια.
Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η φράση που είπε το περασμένο Σάββατο κατά την εκδήλωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας συμφώνα με την όποια "Αν είμαστε ειλικρινείς, θα αναγνωρίσουμε ότι η ευθύνη για την Ελληνική παρακμή βαραίνει κυρίως την πολιτική τάξη, που έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελίξεις."
Γιατί αν δεν πρόκειται περί συνωνυμίας, παράλληλα με αυτή την παραδοχή (αν την πιστεύει πραγματικά) ο πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας θα έπρεπε να έχει υποβάλλει και την παραίτηση του, ως μικρή συμβολή (και συγγνώμη) στα όσα έκανε η πολιτική τάξη στην χώρα τα τελευταία χρόνια, όπως ο ίδιος παραδέχεται και δηλώνει προχθές.

Κάλλης Κων/νος
Ιστορικόςpentapostagma.gr

1 σχόλιο:

 1. http://www.e-erevna.gr/portal/story.aspx?ID=80679.0000
  ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ

  Προσθήκη στα αγαπημένα Εκτύπωση Αποστολή κειμένου


  Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα 12 Ιανουαρίου 1985 όταν ο σημερινός πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας σήκωσε τη μπάρα του τελωνείου Κακαβιάς ως ΥΠΕΞ τότε η οποία ήταν κατεβασμένη απ’ το 1945 ούτε λίγο ούτε πολύ σαράντα ολόκληρα χρόνια.
  Μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την περιχαράκωση των δυο κόσμων σε ανατολικό και δυτικό μπλοκ με τις δυο υπερδυνάμεις ΗΠΑ και ΕΣΣΔ.
  Ο Παρτιζάνος της Αλβανίας Ενβέρ Χότζα μάντρωσε τον Αλβανικό λαό εντός των συνόρων με μια ιδιαιτερότητα στην Ελληνοαλβανική συνοριογραμμή τοποθέτησε διπλή περίφραξη με ηλεκτροφόρα καλώδια έτσι ώστε ουδείς Αλβανός ή μειονοτικός να μπορεί να διαφύγει στην Ελλάδα.
  Ένα κομμάτι της Ελληνικής μειονότητας ανθρώπων της επιστήμης και της διανόησης μετακινήθηκαν απ’ τον Ενβέρ Χότζα στα βόρεια στα Σκόδρα, ένα άλλο κομμάτι συνεργάστηκε με τον δικτάτορα. Η χώρα βυθίζεται στο σκοτάδι, αποκλεισμένη απ’ τον έξω κόσμο, σε όλη την επικράτεια κτίζονται χιλιάδες πολυβολία για τον έξωθεν κίνδυνο.
  Η προπαγάνδα οργιάζει, ιδιαίτερα στο ότι η Ελλάδα πεινάει δεν έχουν οι Έλληνες να φάνε, ενώ οι Αλβανοί έτρωγαν καλαμποκάλευρο, ούτε καν γνώριζαν το σταυρόψωμο.
  Φωτό: Δίπλα ηλεκτροφόρα καλώδια στην κορυφογραμμή δεξιά της Κακαβιάς το 1985 ξηλώθηκαν το 1991 από τους πεινασμένους και αγανακτισμένους Αλβανούς και μειονοτικούς.
  Το 1985 πάρθηκε η απόφαση απ’ την Ελληνική κυβέρνηση να «Άρει το εμπόλεμο» με την Αλβανία που κρατούσε 40 χρόνια. Έγινε μεγάλη συζήτηση στην Ελληνική Βουλή και τότε ο αείμνηστος Αβέρωφ δήλωνε ότι όταν έρθει στην εξουσία θα επαναφέρει το εμπόλεμο, αυτό όμως δεν έγινε ποτέ γιατί ούτε ο ίδιος ήρθε στην εξουσία, αλλά και ούτε οι λαοί γυρίζουν πίσω.
  Είναι αυτονόητο ότι οι λαοί γκρεμίζουν τείχη, δεν χτίζουν τείχη και φράχτες με σύρματα και ηλεκτροφόρα καλώδια.
  Την ημέρα που ανέβηκε η μπάρα στην Κακαβιά από τον κ. Παπούλια και έκτοτε οι δυο γειτονικοί λαοί άρχισαν να επικοινωνούν αρχικά σε πολιτιστικά.
  Είχα την τύχη με άλλους δυο φίλους του προέδρου του κουμπάρου του Γιάννη Γοδέβενο απ’ το Μέτσοβο και τον πρόεδρο του Νησιού των Ιωαννίνων κ. Βασίλη Θαυμαστό να βρεθούμε με τον κ. Παπούλια στην Κακαβιά.
  Εκείνο που μου έμεινε ήταν η μαζική παρουσία των κατοίκων των Ελληνόφωνων χωριών κοντά στην Κακαβιά όπως ο Γλύνας γενέτειρα του αείμνηστου συμπολίτη Γυμνασιάρχη Χρίστου Γκίκα κατέκλυσαν τα υψώματα γύρω απ’ το τελωνείο κοιτάζοντας με απορία προς την Ελληνική επικράτεια.
  Λέγοντας μέσα τους άραγε που να είναι ο παράδεισος; Μέσα ή έξω απ’ τα σύρματα. Ο κ. Παπούλιας εκείνη την ημέρα είπε, αυτή η μπάρα δεν θα ξανακατέβει, θα γίνει σύμβολο επικοινωνίας και σύμβολο ειρήνης και φιλίας των δυο γειτονικών λαών.  Η ΕΡΕΥΝΑ 14 Ιανουαρίου 2010, αρ. φύλλου 15402, σελίδα 11

  ΑπάντησηΔιαγραφή