Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Οριστικά έξω η Βουλγαρία από τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Την οριστική απόφαση για την εγκατάλειψη του έργου κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη φέρεται να έλαβε η βουλγαρική κυβέρνηση σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, αγωγός που ως γνωστόν  θα μετέφερε αργό πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ελλάδα.

Η Σόφια σύμφωνα με πληροφορίες προτείνει στη Ρωσία και στην Ελλάδα τη διάλυση της τριμερούς συμφωνίας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού δηλώνοντας ότι θα αποχωρήσει από το έργο εάν μετά από 12 μήνες η Αθήνα και η Μόσχα αρνηθούν να ακυρώσουν οικειοθελώς τη συμφωνία που υπεγράφη το 2007, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τα σχέδια, ο αγωγός θα είχε μήκος 300 χλμ. και δυνατότητα μεταφοράς έως 50 εκατ. τόννους αργού ετησίως.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

  1. Ιστορικά η Βουλγαρία έκανε το αντίθετο από αυτό που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Ελλάδας ακόμη και εάν η απόφαση αυτή έθιγε τα δικά της. Αυτό κάνει και τώρα εναγκαλιζόμενη την Τουρκία και τους προστάτες της Αμερικανούς.Να περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της Ρωσίας η οποία σίγουρα έχει πολλά ράμματα για τη γούνα της Βουλγαρίας.Οψόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΛΩΝ. ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ) ΝΑ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΑΥΤΟΣ. ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή