Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Στροφή Ε.Βενιζέλου σε BMP-3HEL & σχέσεις με Ρωσία: "Η Ελλάδα θα σεβαστεί την υπογραφή της" λέει τώρα

Η Ελλάδα θα σεβαστεί την υπογραφή της και θα προχωρήσει στην προμήθεια των ρωσικών ΤΟΜΑ BMP-3HEL, όπως προβλέπεται στις διακρατικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί, βάσει των δημοσιοοικονομικών της δυνατοτήτων, υποστήριξε σήμερα εμμέσως πλην σαφώς μιλώντας στην Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξης συζήτηση για την εξωτερική πολιτική, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος,
 
μετά από το σφυροκόπημα που δέχθηκε τόσο από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, όσο και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, ειδικά για το "πάγωμα" της διακρατικής συμφωνίας με την Ρωσία για τα BMP-3HEL.

Mάλιστα, έβαλε στο "κάδρο" και τον σεβασμό υπογραφών που έχουν μπει και με το Ισραήλ: "Έχουμε καθαρές, έντιμες σχέσεις με όλες τις χώρες με τις οποίες διαμορφώνουμε τον αστερισμό των διμερών αμυντικών συνεργασιών μας. Και αναφέρομαι ειδικά στις τρεις που προανέφερα, δηλαδή στη Ρωσία, τη Γαλλία (σ.σ. αφορά την προμήθεια των FREMM) και το Ισραήλ" είπε.

Λίγο πριν ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, είπε: "Η Νέα Δημοκρατία σας παρέδωσε στρατηγικό άνοιγμα με τη Ρωσία. Εσείς το ξεχάσατε. Παγώσατε αγωγούς. Παγώσατε Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Η Ρωσία δεν είναι πια «εχθρός» της Δύσης. Είναι «εταίρος» της Δύσης. Το τονίζουν όλοι – Δυτικοί και Ρώσοι - σε κάθε ευκαιρία. Δεν καλούμαστε πια, όπως στο παρελθόν, να διαλέξουμε ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Συμφέρον δικό μας, είναι να συνεχιστεί και να βαθύνει η συνεργασία Δύσης-Ρωσίας. Και να πάρει χαρακτηριστικά στρατηγικής σύγκλισης".

Και ο Γ.Καρατζαφέρης αναφερόμενος στην διακρατική σύμβαση για τα BMP-3HEL, είπε:

"Μια Ρωσία που είναι σαφώς δυσαρεστημένη με την ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο για το θέμα "Μπουργκάς-Αλεξανδρούποληςπου πιστεύω ότι δεν κάναμε ότι έπρεπε να κάνουμε, αλλά και για την ακύρωση της συμφωνίας που είχε υπογράψει η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή με την Ρωσία. Εγώ για άλλη μία φορά είμαι από τους ανθρώπους που θέλω να αναθεωρήσετε το θέμα αυτό. Πιστεύω ότι και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρέπει να το ξανασκεφθεί γιατί δεν είναι τώρα περίοδος που μπορούμε και έχουμε την πολυτέλεια να χαλάμε τις σχέσεις μας με μία δύναμη η οποία ήδη έχει αρχίσει τα "αρραβωνιάσματα" με την Τουρκία.

Μην κάνουμε δηλαδή το λάθος που κάναμε το 1990 όπου μπορούσαμε εμείς να κάνουμε τις συμφωνίες με το Ισραήλ, φοβηθήκαμε και το στείλαμε στην αγκαλιά της Τουρκίας για είκοσι χρόνια σε σημείο που να έχει δυναμώσει η Τουρκία σήμερα τόσο, ώστε να μπορεί να μας απειλεί πιο άνετα. Εν πάση περιπτωσει, πιστεύω ότι θα αντιληφθείτε πως η Ρωσία μπορεί και έχει λόγο στην περιοχή μας και μην βρείτε ευκαιρία να τα χαλάσετε.

Τα χάλασε μία φορά η κ.Μπακογιάννη, τότε με την αντιπυραυλική ζώνη που ήταν η πρώτη που την χαιρέτησε σε σημείο που να τρελλαθεί ο Πούτιν και να ψαχνόμαστε για να τον φέρουμε "στα ίσα".Μην κάνετε λοιπόν τώρα το λάθος και ακυρώσετε την συμφωνία την οποία είχε κάνει ο Κώστας Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία με τους Ρώσους. Θα το βρείτε μπροστά σας κ. πρωθυπουργέ".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου