Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟ... ΠΑΓΚΑΛΟΥ!

Γράφει ο Αντώνης Μυλωνάκης

Για τραμπουκισμούς απο τους απόστρατους αξκούς και για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκ μέρους τους χθές έξω απο το υπουργείο εθνικής άμυνας,μίλησε στη βουλή ο υπουργός Πάνος Μπεγλίτης. Δηλαδή σαν άλλος...

Πάγκαλος τους απεκάλεσε τραμπούκους και ανθρώπους που στερούνται δημοκρατικών φρονημάτων. Μήπως κάνω λάθος κε Μπεγλίτη? Οχι βέβαια δεν κάνω καθόλου λάθος αφού σφίγγεστε και κρατάτε με δυσκολία το στόμα σας να μην τους αποκαλέσετε φασίστες με νοοτροπία δικτακτορικών καθεστώτων. Χθές μόλις, στη βουλή αναφέρατε ότι αυτά που σχεδιάζετε και υλοποιείτε στο υπουργείο σκοπό έχουν να εκδημοκρατίσουν τις ένοπλες δυνάμεις.

 Και δεν ντρέπεστε. Αντί να κάνετε την αυτοκριτική σας που το παίζετε αυτοκράτορας χωρίς αντιρρήσεις , αποφασίζοντας και διατάζοντας τους πειθαρχημένους μέχρι υποτέλειας πλέον αξιωματικούς ,κόβοντάς τους μισθούς ,συντάξεις ,επιδόματα ,εφάπαξ χωρίς να διαμαρτύρεται κανένας ,θέλετε τώρα να κόψετε και τον ομφάλιο λώρο και με μαχαίρι μάλιστα των εν ενεργεία αξιωματικών με τους παλαιοτερους συναδέλφους τους και τώρα απόστρατους αξιωματικούς.

 Μήπως ζητάτε πολλά ? Ακούτε τι λέτε? Επειδή έτυχε να τοποθετηθείτε για ένα μικρό διάστημα πολιτικός προιστάμενος αυτών των ανθρώπων που έμαθαν να πειθαρχούν απο αυτούς που εσείς αποκαλείτε τραμπούκους , να σκύβουν το κεφάλι και να δουλεύουν σκληρά και επικίνδυνα ενίοτε σαν τα γαιδούρια ,στρερούμενοι πολλές φορές για μεγάλα χρονικά διαστήματα τις οικογένειές τους για χατήρι της πατρίδας , εκμεταλλευόμενος την προσωρινή σας αυτή θέση τους υβρίζετε και τους φέρεστε με αυτόν τον ακατανόητο τρόπο. Δυστυχώς όμως αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κανέναν να τους υπερασπιστεί.

 Ούτε δυστυχώς τους αρχηγούς τους που τελικά φάνηκαν στα δύσκολα πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Αυτούς που στον πόλεμο θα τους οδηγήσουν στη μάχη. Αυτούς που πλέον δεν τους εμπιστεύονται αφού κάθονται προσοχή και σκύβουν υποταχτικά το κεφάλι μπροστά σε κάποιον τυχαίο και περαστικό Πάγκαλομπεγλίτη που αύριο το πρωί δεν θα τον θυμάται κανένας , ακούγοντάς τον να αναφέρεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους συναδέλφους του.

 Ναι κύριοι αρχηγοί. Αυτή είναι όλη η αλήθεια. Αυτά ακούγονται πίσω απο τη πλάτη σας τώρα και θα τ΄ακούτε για τα καλά σ΄'ολη τη διάρκεια της ζωής σας σαν απόστρατοι. Εκτός άν νομίζετε ότι μέχρι να πεθάνετε θα είστε Αρχηγοί , Υπαρχηγοί ή κλαδάρχες. Τώρα σας βρίζουν οι νέοι και παλαιότεροι συνάδελφοί σας ψιθυριστά. Σε λίγο θα ακούτε αυτά που ποτέ δεν φανταζόσαστε και θα αναρωτιέστε το γιατί. Γιατι απλά αποδεικνύετε ότι είστε μέρος ενός σάπιου πολιτικού κατεστημένου που η ίδια η κοινωνία το έχει θάψει. Θα έχετε τη τύχη του και θα σβήσετε απο τη μνήμη των πολιτών που πιστεύουν σε αξίες και ιδανικά. Που πιστεύουν ότι τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων είναι μία οικογένεια δεμένη με έναν αρχηγό που υπακούουν τυφλά γιατί του έχουν απεριόριστη εμπιστοσύνη.

Ναι αυτή είναι η αλήθεια και όποιος δεν την καταλαβαίνει τώρα θα πονέσει πολύ γρήγορα. Σηκώστε το κεφάλι κύριοι. Μην το σκύβεται σε κάποιυς τυχαίους που επειδή κορόιδεψαν το λαό με ψέματα και αηδίες και πήραν μερικά ψηφαλάκια τους μετατρέπετε σε ημίθεους. Αν νομίζετε ότι δεν μπορείτε να προστατεύσετε τους συναδέλφους σας τότε παραιτηθείτε. Είναι ανδρείο κάποιος να υποβάλλει τη παραίτησή του γυρίζοντας τη πλάτη στο σάπιο αυτό σύστημα που διαιρεί και βασιλεύει , που απαξιώνει κάθε μέρα τους άνδρες σας, τα παιδιά σας. Και άν πιστεύετε πραγματικά ότι αυτά που γίνονται εις βάρος του Ελληνικού λαού απο μια παρέα που σε λίγο καιρό δεν θα ξέρει που να κρυφτεί τότε παραιτηθείτε όλοι και να μην αναλάβει κανείς την ηγεσία μέχρι να καταλάβουν ορισμένοι πολιτικάντιδες ότι κανείς δεν μπορεί να απαξιώσει τον περήφανο Ελληνα Αξιωματικό. Τότε θα κερδίσετε το σεβασμό και την εκτίμηση του λαού αλλα και των συναδέλφων σας. Το να παραμένετε γατζωμένοι στην εξουσία έχοντες για χειροκροτητές και σπεκουλαδώρους ορισμένα παπαγαλάκια επί πληρωμή ,ελάχιστα κερδίζετε και μάλιστα προσωρινά. Σκεφθείτε όλες αυτές τις αλήθειες με ηρεμία και πάρτε τη πιο σωστή για σας απόφαση για το καλό των συναδέλφων σας αλλα και ολόκληρου του ελληνικού λαού που υποφέρει και δεν αντέχει άλλο.
http://fimotro.blogspot.com/2011/10/blog-post_4821.html

1 σχόλιο:

  1. ΚΥΡΙΕ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΤΕ ΩΣΤΕ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΩΣ ΕΛΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕΣΟΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή