Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ο Στρατός κάλεσε τα ΜΑΤ να τον προστατέψουν

Του Αντγου ε.α Στέλιου Καστραντά *
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε τη Πέμπτη 6 Οκτ 2011, η εικόνα των παρατεταγμένων  ανδρών των ΜΑΤ μπροστά από την πύλη του πενταγώνου που πήγαν εκεί, ανταποκρινόμενοι προφανώς σε σχετική πρόσκληση, για να προστατέψουν το ΓΕΕΘΑ και τον κ.Μπεγλίτη από την υποτιθέμενη απειλή των λίγων εκατοντάδων αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που συγκεντρώθηκαν...
  μαζί με τις γυναίκες των εκλιπόντων συναδέλφων τους, για να διαμαρτυρηθούν και να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους όχι μόνο για τα εξαντλητικά σε βάρος τους οικονομικά μέτρα της εν αποδράσει Κυβέρνησης αλλά και την έντονη ανησυχία τους για το ξεπούλημα της Πατρίδας  που για την υπεράσπισή της και κάτω από αντίξοες συνθήκες αφιέρωσαν ολόκληρη τη ζωή τους.
 
Και ήταν πράγματι ανατριχιαστικό να βλέπει κανείς εικόνες ,όπως αυτή που δημοσιεύεται, πανέτοιμους άνδρες των ΜΑΤ να περιμένουν εντολές για να προστατέψουν την αξιοπρέπεια των Αρχηγών των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και του πολιτικού τους προϊστάμενου κ. Μπεγλίτη από την απειλή της υπερήλικης αυτής κυρίας όταν την ίδια στιγμή μαθαίναμε ότι στο Μαρκόπουλο η δήθεν καταδίωξη ληστών από την αστυνομία κατέληγε για άλλη μία φορά σε αποτυχία.
 
Απ’ ότι όμως γνωρίζουμε οι πύλες των στρατοπέδων προστατεύονται και ασφαλίζονται από τις δικές του δυνάμεις και μόνο όταν σε περίπτωση πολέμου τα στρατόπεδα εκκενώνονται, η ασφάλειά τους  ανατίθεται στην αστυνομία.
 
Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι με την απόφασή του αυτή για μία ακόμη φορά ο κ. Μπεγλίτης ακύρωσε τους Αρχηγούς των  κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ,κάτι το οποίο θα πρέπει να μας ανησυχεί  και να μας προβληματίζει για το μέγεθος των αντιστάσεων και  τον απαιτούμενο  «τσαμπουκά» που επιβάλλεται να διαθέτουν οι επικεφαλής των ΕΔ.
 
Ενέργειες όπως αυτές, δεν μαρτυρούν παρά κινήσεις απελπισίας ατόμου που έχοντας χάσει την ψυχραιμία του και βλέποντας να πλησιάζει το τέλος του κτυπάει σπασμωδικά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ελπίζοντας ότι έτσι θα σωθεί.
 
Το μένος βέβαια του κ.Μπεγλίτη κατά των αποστράτων είναι πρωτοφανές και προσπαθεί να τους εκδικηθεί με άστοχες ενέργειες ,όπως αυτή της κατάργησης των Ενώσεων Αποστράτων και της μηδενικής φροντίδας του για την διάσωση των μετοχικών τους ταμείων τα οποία με εντολές των προκατόχων του διαλύθηκαν και καταληστεύθηκαν.
 
Όσον αφορά τέλος στον περιβόητο ομφάλιο λώρο μεταξύ αποστράτων και εν ενεργεία στρατιωτικών ,που με τόση μανία ο κ.Μπεγλίτης έχει φαγωθεί να κόψει, θα του συστήναμε αντί για τον ομφάλιο λώρο να διαλέξει να κόψει οτιδήποτε άλλο  προεξέχει ,όπως  ,χέρια,πόδια κ.λ.π, γιατί ο ομφάλιος λώρος όχι μόνο δεν κόβεται αλλά ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο όταν μάλιστα η Πατρίδα ,όπως συμβαίνει σήμερα, βρίσκεται σε κρίση. Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζει ο κ.Μπεγλίτης ότι οι δεσμοί μεταξύ αποστράτων και εν ενεργεία είναι ισχυρότατοι γιατί όχι μόνο βασίζονται σε ιδέες και αξίες που μαζί υπηρετήσαμε και με τις οποίες γαλουχηθήκαμε από τα μικρά μας χρόνια, αλλά και  εδράζονται στην ανιδιοτελή αγάπη μας προς την Πατρίδα την οποία όλοι μας ορκισθήκαμε να μην  εγκαταλείψουμε αλλά να  υπερασπισθούμε μέχρις τελευταίας ρανίδας του αίματός μας .
 
Αντί λοιπόν ο κ.Μπεγλίτης να μαίνεται κατά των αποστράτων και να τους απειλεί και να τους υβρίζει, ας διαβάσει τις ομιλίες του Προέδρου Ομπάμα προς τους αποστράτους (βετεράνους) του αμερικανικού στρατού . Ίσως κάτι θα έχει να ωφεληθεί.   

     *Ο Αντγος Στέλιος Καστραντάς είναι Γεν.Γραμματέας της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου