Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Έρχεται νέα περικοπή 10% στο μέρισμα του ΜΤΣ!Τι θα μείνει;

Έρχεται και νέα μείωση του μερίσματος του ΜΤΣ κατά 10%! Από που προκύπτει αυτό; Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ομοσπονδιών ΠΟΑΞΙΑ-ΠΟΑΣΥ που δημοσιεύει το    BLOKO.gr   στη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του ΜΤΣ Χ.Σωτηρόπουλο έγινε σαφές ότι “παρότι δεν αποφασίστηκε μέχρι σήμερα η οποιαδήποτε νέα μείωση του μερίσματος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας μείωσης της τάξεως του 10%, προκειμένου το Ταμείο μέχρι τέλη του έτους να έχει θετικό ισολογισμό.
 Για το μέτρο αυτό εκφράσαμε την αντίθεσή μας επισημαίνοντας ότι οι συνταξιούχοι συνάδελφοί μας δεν αντέχουν περαιτέρω περικοπές”.

Κόψε-κόψε τι θα μείνει;
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=11738

4 σχόλια:

 1. Φαίνεται ότι ο κ.Σωτηρόπουλος ανάλογα με τους συνομιλητές του ανακοινώνει και διαφορετική περικοπή στο μέρισμα.Τελικά μπορεί να μας πει με βάση ποια μελέτη θα εισηγηθεί αυτή τη νέα πεικοπή; Γιατί με βάση το πρακτικό της 15 Νοε 2011 η αρχική εισήγησή του ήταν να δοθεί συμβολικό μέρισμα ενώ η τελική να δοθεί μειωμένο κατά 58%.
  Για τους εκπροσώπους της ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ έχω να πω ότι ο δικός τους συνδικαλιστικός πατριωτισμός έφερε το ΜΤΣ στην πτώχευση . Αντί λοιπόν να τα λένε και να απειλούν το ΜΤΣ και τον υπουργό εθνικής Άμυνας ας πάνε να τα πούνε στον κ.Παπουτσή και να ζητήσουν το υπουργείο τους να καλύψειτο χρέος των 700.000.000 ευρώ που με την αδιαφορία του έχειδημιουργήσει στο ΜΤΣ την τελευταία 15ετία.
  Εάν η ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ έχουν αμφιβολίες για τα παραπάνω ας διαβάσουν την αναλογιστική μελέτη της Deloitte που έχουν στη διάθεσή τους και μετά τα ξαναλέμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΡΩΝΕΥΤΙΚΕΣ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΑΣΥ ΚΑΙ ΠΟΑΞΙΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΧΑΡΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΟΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΣΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΑΛΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΞΑΝΕΜΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ . ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΟΙ ΙΚΑΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΤΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΥΕΘΑ? ΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ Η ΑΚΡΑΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΕΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΤΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΦΕΛΗΘΗΚΑΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ Μ.Τ.Σ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑTΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;ΑΝ AΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΥΠΕΡ ΕΚΟΕΜΣ(ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ) ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Σ.Ξ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ. ΚΡΙΜΑ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ποιος διοικουσε και διοικει το Μ.Τ.Σ; Αυτοι φταινε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή