Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

"Τα ειδικά μισθολόγια προχωρούν",λένε στο Οικονομικών.Και στο ΥΕΘΑ...εξοπλίζονται

Πηγή του υπουργείου Οικονομικών είπε στο Onalert,ότι “το θέμα των ειδικών μισθολογίων προχωρά”. Παρά τις μεγάλες “φουρτούνες” με το “κούρεμα” και όλα τα παρεπόμενα,ο Σαχινίδης και το επιτελείο του όπως μας διαβεβαίωσε η πηγή του υπουργείου Οικονομικών “προχωράνε κανονικά τα ειδικά μισθολόγια” και άρα προχωρά και το μισθολογιο των στρατιωτικών.Το οποίο θα προβλέπει ,όπως όλα δείχνουν και νέες περικοπές.

Από την άλλη στο ΥΕΘΑ φαίνεται ότι μ΄ αυτό το θέμα δεν ασχολούνται. Αντιθέτως όσο παράδοξο κι αν ακούγεται υπάρχει -υπογείως- κινητικότητα σε θέματα εξοπλισμών,αμφιλεγόμενης χρησιμότητας και αναγκαιότητας.

Οι στρατιωτικοί αισθάνονται τελείως απομονωμένοι. Η φυσική τους ηγεσία έχει “παραδώσει όπλα” στο οικονομικό επιτελείο το οποίο εν λευκώ χειρίζεται το κρίσιμο για την επιβίωσή τους θέμα του μισθολογίου τους.

Ασφαλώς και η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ πρέπει να ασχοληθεί με την καταβολή των 108 εκατομμυρίων που ζητά ο κ.Σάφα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.Ασφαλώς πρέπει να ασχοληθεί με τις εισηγήσεις αεροπόρων που ξαφνικά εισηγούνται εκσυγχρονισμό αεροσκαφών που παραλάβαμε μόλις το 2003. Ασφαλώς και πρέπει να ασχοληθεί και να αποφασίσει για το θέμα των αρμάτων μάχης Abrams.

Όμως δεν μπορεί όλα αυτά να προηγούνται των προβλημάτων των στελεχών και του προσωπικού των ΕΔ,που δεν θα κουραζόμαστε να το λέμε,αποτελεί το νούμερο ένα “οπλικό σύστημα”. Κι αυτή τη στιγμή το θέμα του ειδικού μισθολογίου και των φημολογούμενων νέων περικοπών κυριολεκτικά “καίει” τους ανθρώπους των ΕΔ. Η ηγεσία και πρωτίστως η πολιτική ,πρέπει να ενδιαφερθεί και να προσπαθήσει να αποτρέψει νέες δυσμενείς ρυθμίσεις. Ακόμη και αν δεν το καταφέρει πρέπει να στείλει σαφές μήνυμα ότι ενδιαφέρθηκε και προσπάθησε. Διαφορετικά θα έχει χάσει οριστικά το παιχνίδι.
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=11640

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου