Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μνημόνιο ή Χούντα;

Του Αντιστάτηγου (ε.α) Στέλιου Καστραντά *
Να δεχθώ για την οικονομία της συζήτησης ότι τα πράγματα στη Σχολή Ευελπίδων έγιναν έτσι όπως περιγράφονται σε διάφορα δημοσιεύματα που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας.
Εκείνο όμως στο οποίο θα ήθελα να σταθώ είναι σε τι αποβλέπει η μεγάλη δημοσιότητα του γεγονότος αυτού καθ’εαυτού; Μήπως δηλαδή σήμερα απειλείται η Δημοκρατία από επίδοξους φιλοχουντικούς Ευέλπιδες και το ανακαλύψαμε τώρα τελευταία που έρχεται η εφαρμογή των πιο σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων που θα γονατίσουν τους ήδη εξαθλιωμένους Έλληνες πολίτες; Μήπως το σχέδιο που μέχρι τώρα στηριζότανε στο μότο « Μνημόνιο ή Χρεοκοπία» έγινε «Μνημόνιο ή Χούντα»;
Μήπως ανακαλύπτουμε φαντάσματα για να τρομοκρατήσουμε τους ήδη τρομοκρατημένους Έλληνες; Ή πάλι μήπως όλοι αυτοί που ανακαλύπτουν τα χουντικά σταγονίδια στη Σχολή Ευελπίδων, ξηλώνουν όλη την στρατιωτική ιεραρχία με συνοπτικές διαδικασίες και τη ρετσινιά του πραξικοπηματία, αποκαλούν  τα υψηλόβαθμα εν ενεργεία στελέχη του στρατού αυτιστικά, τους δε αποστράτους τραμπούκους ,μήπως λοιπόν όλοι αυτοί οι κύριοι επιδιώκουν να προκαλέσουν την οργή των υβριζομένων προσδοκώντας στην επιβολή μιας χούντας για να φορτώσουν πάνω της την τελική κατάρρευση της χώρας για την οποία όλοι μαζί από τη μεταπολίτευση και μετά δούλευαν;
Νομίζω όμως ότι μάλλον σε λάθος πόρτα χτύπησαν. Οι Αξκοί και τα μόνιμα στελέχη του στρατού παρά το γεγονός ότι έχουν υποστεί ,όπως και οι λοιποί Έλληνες, μία ανελέητη επιδρομή στις αποδοχές τους παραμένουν ψύχραιμοι και παγερά αδιάφοροι σε όλη αυτή την χουντική σεναριολογία. Ευτυχώς για τον Ελληνικό λαό αλλά δυστυχώς για τα κέντρα που απεργάζονται αυτά τα σενάρια, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν πιστά στον όρκο  τους και είναι πάρα πολύ υπεύθυνα για να νομίσουν οι όποιοι κύριοι ότι θα παίξουν ποτέ το παιχνίδι τους. Το πικρό ποτήριο θα το ποιούν μέχρι τέλος όλοι αυτοί που κατάντησαν την Ελλάδα από υπερήφανη χώρα σε περίγελο . Την αποκαθήλωση όλων αυτών θα την κάνει ο περήφανος λαός .Η τιμωρία όλου του πολιτικού φάσματος και των φορέων του φαίνεται πλέον να αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα .
Να λοιπόν ποιοι είναι οι λόγοι που σε κάποιο γεγονός που συνέβη στη Σχολή Ευελπίδων έσπευσαν να του δώσουν έκταση και δημοσιότητα χωρίς καν να σκεφτούν ότι με αυτό τον τρόπο μειώνουν όλους τους Ευέλπιδες και κλονίζουν την εμπιστοσύνη που δείχνει ο ελληνικός λαός, στη συντριπτική του πλειοψηφία, προς τις Ένοπλες Δυνάμεις. Πως λοιπόν από αύριο θα μπορεί να κυκλοφορήσει με στολή στο μετρό ,στο δρόμο ή όπου αλλού ο όποιος Εύελπις όταν ήδη τον διέσυραν όλα αυτά τα κέντρα χαρακτηρίζοντάς των χουντικό  σταγονίδιο; 
Έπρεπε κατά την γνώμη μου ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας όταν πληροφορήθηκε ό,τι του μετέφεραν, αντί να βγάζει ανακοινώσεις απευθυνόμενος προς το σύνολο του στρατεύματος με υπονοούμενα περί παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας και άλλα περίεργα ,να πράξει το καθήκον τους ως υπουργός με βάση τα συμπεράσματα της ΕΔΕ που διέταξε και να μην σπεύδει να το κάνει βούκινο συμβάλλοντας και αυτός με τη σειρά του στον διασυρμό των Ευελπίδων. Από την άλλη, που ακούστηκε ότι Αρχηγός ΓΕΣ επεμβαίνει προς πάταξη κάποιου φαινομένου στο στράτευμα με δελτία τύπου; Πού τα διάβασε αυτά ο κ.Ζιαζιάς; Πόσο φρόντισε να προστατεύσει ,ως όφειλε, το κύρος του στρατεύματος ;
Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα επικρατήσουν τελικά ψυχραιμότερες σκέψεις και θα αντιμετωπισθούν τα θέματα στις πραγματικές τους διαστάσεις. Ας καταλάβουν όλοι ότι ο λαός που στη συντριπτική του πλειοψηφία εμπιστεύεται τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας,  δεν είναι ούτε αφελής ούτε ανόητος.

  *Ο Αντγος(ε.α) Στέλιος Καστραντάς είναι Γεν. Γραμματέας της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ)

4 σχόλια:

 1. Μετρημένο καλά το άρθρο.
  Το αστείο του πράγματος είναι ότι συνήθως οι επαγγελματίες ή «κληρονομικώ δικαίω» πατριώτες είναι αυτοί που δίνουν χείρα βοηθείας στο φαύλο σύστημα, γελοιοποιούν το στράτευμα που δήθεν αγαπούν, λειτουργούν ηθελημένα ή αθέλητα προβοκατόρικα.
  Αν οι ευέλπιδες στρατηγέ δεν μπορεί να κυκλοφορήσουν στο μετρό,
  αν γελάει ο κόσμος μα τα καμώματα των «παιδιών»,
  αν σε λίγο μας γιαουρτώνουν σαν τα πολιτικά λαμόγια (σε διαβεβαιώνω με τη βοήθεια των πρόθυμων ΜΜΕ δεν είναι καθόλου δύσκολο)..
  Είναι γιατί κάποιοι αστείοι τύποι και δεν εννοώ μόνο τους «μικρούς» δεν έπραξαν σωστά τη δουλειά τους.
  Δεν προστάτευσαν το κύρος του στρατού.
  Έπαιξαν το τυχοδιωκτικό παιγνίδι του συστήματος που θέλει δράκο στο παραμύθι της κυβέρνησης συνεργασίας, εξιλαστήρια θύματα, από μηχανής θεό, έξοδο κινδύνου.
  Είναι οι ευκόλως προσαρμόσιμοι, οι ευλύγιστοι, οι παντός καιρού.
  Οι χρήσιμοι του συστήματος.
  Που εναλλάσσουν το μαύρο μανδύα με τον πράσινο ή το μπλε με την ταχύτητα και την ευχέρεια ιεροδούλου σε ώρα εργασιακής συμφόρησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συγχαρητήρια για το άρθρο.Με εκφράζει απόλυτα σε αντίθεση με το προηγούμενο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παρακαλώ όπως δημοσιευθεί η ανοιχτή επιστολή του φίλου και συμμαθητή Τάσου Φαραντάτου που δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις στα πάντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 9:16
  ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ
  ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ Ή ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή