Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Διαμαρτυρίας


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Μελισσών 10, ΤΚ 14564 , Κηφισιά , Αττική.
Τηλ&Φαξ:211-7000036
E-mail: : 2010akis@gmail.com  και info@akis2010.net

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ) παρακολουθώντας το συνεχόμενο από διετίας «Μπαράζ» των ανίερων και ύποπτων επιθέσεων που  δέχεται ο Στρατός και τα Στελέχη του, (εν ενεργεία και αποστρατεία) και με αφορμή αυτή τη φορά ένα περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων,
Διαμαρτύρεται έντονα και εκφράζει
Την οργή και αγανάκτησή της για την απαξίωση  και τον διασυρμό στον οποίο με άστοχες δηλώσεις και περίεργα υπονοούμενα της πολιτικής Ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύρεται το σύνολο του στρατεύματος και των Στελεχών του και υποσκάπτεται ή και τίθεται εν αμφιβόλω η ύψιστη αφοσίωσή τους προς τη Δημοκρατία και τους Δημοκρατικούς θεσμούς.
Οι χαρακτηρισμοί που εκτοξεύθηκαν από επίσημα χείλη την τελευταία διετία , όπως «αυτιστικοί» και «αντιπαραγωγικοί» για τους εν ενεργεία, «τραμπούκοι» και «εισβολείς» για τους εν αποστρατεία , ολοκληρώθηκε τώρα  με τους χαρακτηρισμούς «σταγονίδια» και «χουντικοί» που απευθύνθηκε στο σύνολο των αυριανών ηγητόρων του στρατεύματος , τους σημερινούς Ευέλπιδες. Η απίστευτη προσπάθεια υπονόμευσης του έργου και του ρόλου των ΕΔ της Πατρίδας μας, του μόνου δηλαδή θεσμού που παραμένει ακόμη όρθιος ,είναι πλέον προφανής.
Ο  Μπαμπούλας της  χούντας τον οποίο εμφανίζουν συγκεκριμένα δημοσιογραφικά κέντρα και ενισχύουν με άστοχες δηλώσεις τους κάποιοι πολιτικοί   προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους σκληρά δοκιμαζόμενους Έλληνες, δεν πιάνει. Το κόλπο «Μνημόνιο ή Χούντα» που πάει να αντικαταστήσει το μέχρι τώρα γνωστό «Μνημόνιο ή Χρεοκοπία» δεν περνάει. Όσοι από τη μεταπολίτευση και μετά φρόντισαν να φέρουν τη χώρα στα σημερινά της  χάλια , που να παρακαλάει τους δανειστές της εξυβριζόμενη και εξευτελιζόμενη να πάρει τη δόση της, ας απολογηθούν στο λαό και ας μην ψάχνουν να βρουν ως εξιλαστήριο θύμα τους το Στρατό και τα Στελέχη του .
Οι Έλληνες  πολίτες , όπως προκύπτει διαχρονικά από όλες τις δημοσκοπήσεις, δείχνουν ύψιστη εκτίμηση και εμπιστοσύνη προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας τους. Εάν αυτό δεν αρέσει σε ορισμένα δημοσιογραφικά κέντρα και κάποιους πολιτικούς ας φροντίσουν να υιοθετήσουν τις αρετές της φιλοτιμίας , φιλοπατρίας και ανιδιοτέλειας  στις οποίες πιστεύουν μέχρις θυσίας τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και μετά τα λέμε.
Το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο φέρεται , σύμφωνα με δημοσιεύματα, να υπέπεσε κάποιος Εύελπις, δεν θα έπρεπε επ’ ουδενί να οδηγήσει στη διαπόμπευση και στον ευτελισμό του συνόλου των σημερινών Ευελπίδων και αυριανών Ηγητόρων του Στρατού.
Η σημερινή στρατιωτική Ηγεσία θα πρέπει να αναλογισθεί τις ευθύνες της για την προστασία του Κύρους, της Τιμής και της Αξιοπρέπειας των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις και να μην επιτρέπει σε κανέναν πολιτικό να διασύρει την Τιμή και την Υπόληψη Άξιων Στελεχών που στη ζωή τους έταξαν να φυλάνε Θερμοπύλες.

12 σχόλια:

 1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ. ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΕΔΩ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΝΩΜΗΣ. ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φαίνεται ότι τελικά ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ΛΑΟΣ συνεργάσθηκαν για να διασύρουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.Τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς συγοντάρησαν.Μπράβο στην ΑΚΙΣ για τη στάση της.Μην τους αφήσετε να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο. Ο λαός σέβεται και τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις.Που είναι ο λαλίστατος κ.Καρατζαφέρης Οεοοοο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΗ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΕΙΕΙ ΜΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΥΣΤΗΡΗ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συσπείρωση στην ΑΚΙΣ και όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τους ανθέλληνες πολιτικούς.
  Μπράβο και στο νέο κόμμα των αποστράτων για τη θέση που πήρε στο θέμα του ευέλπιδος στην εκπομπή του ΚΟΥΙΚ χθές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συγχαρητήρια στην ΑΚίΣ για την αντίδραση.
  Ως Κίνηση είναι σκόπιμο να μην αναφερθούμε στον Εύελπι Αρχηγό γιατί θα διαστρεβλώσουν τις προθέσεις μας αφού οι 2 καιροσκόποι λασπολόγοι, που όλοι τους ξέρουμε, θα συνδέσουν οποιαδήποτε αναφορά στον ανιψιό μου ως υποκινούμενη από εμένα.
  Ήδη ο ένας δημοσιογράφος, από τους δυο αυτούς που δημιουργούν και την όλη αγκιτάτσια για το περιστατικό, καταφέρθηκε από ραδιοφώνου εναντίον μου λέγοντας ότι στην επιστολή μου "Γιατί γράφτηκα στην ΑΚίΣ" παρακινούσα τον κόσμο να ξεσηκωθεί.
  Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν τι θα συμβεί αν κάνουμε οποιαδήποτε αναφορά στον Αρχηγό της Σχολής.
  Μόνο ατομικά όποιος επιθυμεί μπορεί να στηρίξει την υπόθεση με αποστολή επιστολών ή μηνυμάτων στα διάφορα μπλογκ, που κάνουν αναφορές για τα πρόσφατα γεγονότα στη ΣΣΕ.

  Τάσος Φαραντάτος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΩ ΤΥΧΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΥΕΛΠΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΗ Σ.Σ.Ε. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΜΩΡΗΘΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ.ΤΟ ΜΗΛΟ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΛΙΑ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τυχαίο δεν είναι που Παππούς , Πατέρας και υιός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν την Ελλάδα και τη ρήμαξαν.Τυχαίο δεν είναι που Θείος, Ανηψιός και όλη οι οικογένεια τους κουμαντάρισαν την παράταξης της ΝΔ και έκαναν τα ίδια για την Ελλάδα.Τυχαίο δεν είναι που Πατέρας και κόρη Δρακουμέλ (Μητσοτάκη) έχουν κι αυτοί τεράστια ευθύνη για τα σημερινά χάλια της Πατρίδας μας.
  Τυχαίο δεν είναι που το προοδευτικό ΚΚΕ αλλάζει αρχηγό κάθε.....χρόνια. Ο Φλωράκης ισόβιος και μάλλον και η Αλέκα.
  Αφήστε ήσυχο το Στρατό και τις οικογένειες που σταθερά τον τροφοδοτούν με άξιους και ικανούς ανθρώπους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΠΡΟΣ 6:29
  ΑΣΕ ΤΑ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΗΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ.ΚΑΤΙ ΜΗΛΑ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΚΙΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΗΛΙΕΣ ΔΕΝ ΣΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Σ.Σ.Ε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Κ Φαραντάτο πώς να στηριχθεί η υπόθεση σας;
  Προσωπικά εύχομαι να μην αληθεύουν τα διαδιδόμενα και να έχει αίσιο τέλος.
  Και αν αληθεύουν απαιτώ ο εύελπις να κριθεί δίκαια και αμερόληπτα .
  Αλλά πέραν αυτού τι να κάνουμε ;
  Αν ισχύουν αυτά τι να λέμε;
  Είχε δίκιο ο εύελπις ;
  Δε θα το ξανακάμει;
  Επειδή μας κυβερνάει πολιτική χούντα εμείς προβάλουμε τη στρατιωτική που είναι καλύτερη;
  Στη σχολή πέραν των άλλων αν δεν κάνω λάθος οι ευέλπιδες διδάσκονται και την ανάληψη της ευθύνης των πράξεων τους
  Με όποιο κόστος…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ό Εύελπις Αρχηγός είναι δεδομένο ότι ανάλαβε την ευθύνη της όποιας πράξης του. Εμείς ή ακόμη χειρότερα κάποιοι κίτρινοι κατ ' επάγγελμα λιβελλογράφοι τι θέλουμε; Να τον θυσιάσουμε ως "Ιφιγένεια" ; Να τον σφάξουμε ; Να τον απαγχονίσουμε; Να τον λιθοβολίσουμε ; Να τον θάψουμε ζωντανό; Να εξορίσουμε όλη την οικογένεια από την Ελλάδα; Έλεος πια!!!!!!!!!Αρκετά. Ενα παληκάρι 22 χρονών είναι και πέσανε όλοι απάνω του . Ντροπή μας ολωνών.
  Η Ηγεσία του Στρατού αντί να βγάζει ανακοινώσεις για να ¨γλύψει" το νέο της πολιτικό Αφέντη έπρεπε να τελειώσει το θέμα στην αρχή και με συνοπτικές διαδικασίες που προβλέπονται από τους Στρατιωτικούς Κανονισμούς και όχι να ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ σε κάποιους συνειδητά διώκτες του Στρατού να παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια.
  ΑΡΚΕΤΑ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ο ΤΡΟΜΟΣ! όλων των δήθεν αντιστασιακών της χούντας (5χρονων ίσως το 1973), για το γεγονός οτι (και δημοσκοπικά) το μόνο θεσμικό αποκούμπι του Ελληνικού Λαού είναι πλέον οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι πλέον προφανής! Δυστυχώς, έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει το καταστροφικό τους έργο (προχτές οι Ε.Δ. δεν διέθεταν ούτε ...καύσιμα) και με τα άνευ επιστροφής αεροπορικά εισητήριά τους για το εξωτερικό έτοιμα, παραδίδουν χαιρέκακα την Πατρίδα και το Λαό στον εχθρό ΑΜΑΧΗΤΙ! Σε 2-3 χρόνια ολοκληρώνεται η τεράστια τουρκική εξοπλιστική προσπάθεια των τελευταίων ετών. Ταυτόχρονα, το χάσμα σε όλους τους παράγοντες στρατηγικής ισχύος, θα είναι το μεγαλύτερο μετά την καταστροφή του 1922.Ποιός θα σταματήσει τις δεκάδες των αεροσκαφών F-35 που με τις καλύτερες προϋποθέσεις εντοπίζονται από το εξελιγμένο radar APG-68(V)9 των ελληνικών F-16 στα ... 8 μίλια; Πώς θα αντιμετωπισθούν τα δεκάδες UAV HARPY κατά την καταστροφή της ελληνικής αεράμυνας; Πως θα κυριαρχήσουμε στο Αιγαίο χωρίς ... καύσιμα;Για τους Έλληνες που έχουν ορκισθεί να φυλάξουν με το αίμα τους την χώρα, η σιωπή πλέον είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή