Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

"Σταγονίδια δεν υπάρχουν μόνο στους Ευέλπιδες"!Άρθρο-παρέμβαση

Του ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Αξιωματικός ε.α ΣΞ
Μέλος ΚΕΘΑ-ΑΝΕΑΕΔ
Επ’ αφορμή του σάλου ή «σάλου» που δημιουργήθηκε εξ’ αιτίας των δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Βήμα», σχετικά με την απαγγελία στίχων χουντικού ύμνου από αριθμό μαθητών της σχολής των ευελπίδων τις ημέρες εορτασμού της εξέγερσης του πολυτεχνείου, θα επιθυμούσα να καταθέσω τις παρακάτω απόψεις, απόψεις που είναι καθαρά προσωπικές και δεν εκφράζουν την συλλογική ή προσωπική άποψη κανενός άλλου:

Κατ’ αρχάς θεωρώ ύποπτες τις προθέσεις, όσων τεχνηέντως συνδέουν με ευθεία γραμμή, τα σημερινά χουντικά υμνολόγια, απλά και μόνο με την εποχή της χούντας. Και είναι ύποπτες γιατί εσκεμμένα συσκοτίζουν πολιτικά γεγονότα ή πολιτικές εξελίξεις, με αρχή την εποχή της πτώσης της χούντας, μέχρι τις μέρες μας. Μια συσκότιση που σκοπό έχει την ταύτιση πολιτικών προσώπων και εφαρμοζόμενων πολιτικών και την εσκεμμένη ομαδοποίηση των διαφορετικών πολιτικών των κομμάτων, έτσι ώστε να μοιράσουν τις τεράστιες ευθύνες τους στις εξελίξεις του σήμερα.


Η διαχρονικότητα, ανεξάρτητα του πιο κόμμα ήταν στην εξουσία, της πρακτικής του βολέματος «των δικών μας παιδιών», η συνεχής προσπάθεια καλλιέργειας πελατειακών σχέσεων με τον λαό, από παραγοντίσκους και παράγοντες των κομμάτων εξουσίας και ο εξοβελισμός όσων δεν ενέδιδαν, η εφαρμοζόμενη ιταμή στάση σταδιακής παραχώρησης εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, η εφαρμοζόμενη πολιτική συνύπαρξης οικονομικών σκανδάλων και ατιμωρησίας, η καταδίκη στην απόλυτη φτώχια του λαού μας, την στιγμή που νομικά θωρακίζεται η αύξηση της κερδοφορίας τραπεζών και επιχειρήσεων, δεν είναι παρά κομμάτια που συνθέτουν το πάζλ που απεικονίζει την σημερινή πραγματικότητα. Μια ζοφερή πραγματικότητα που θέλουν να μας πείσουν ότι η κάθαρσή της θα επέλθει με το «να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή».


Αυτό λοιπόν που εξέθρεψε την αναθάρρηση των σταγονιδίων, και δεν είναι μόνο οι ευέλπιδες, δεν είναι η ύπαρξη ή η ανάμνηση της επτάχρονης χούντας. Είναι η πολιτική που συνειδητά και με θρησκευτική ευλάβεια εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Είναι η πολιτική που στήριξαν έντυπα σαν το «Βήμα» που σήμερα κάνει «αποκαλύψεις». Είναι η συνέπεια της πολιτικής που έσμιξε τους λύκους (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), που δεκαετίες ένας- ένας έτρωγαν με την πολιτική τους, τις σάρκες του λαού μας. Είναι η αναγόρευση του κλασικού εκπροσώπου του πολιτικού κρετινισμού, του γεννήματος της αστικής πολιτικής αποσύνθεσης, του ΛΑ.Ο.Σ., σε μέλος της κυβερνητικής παρωδίας.


Είναι τεράστια η πολιτική υποκρισία και εξ ίσου τεράστια η συνειδητή προσπάθεια αποπροσανατολισμού του Ελληνικού λαού, όταν στοχεύονται μόνο, οι σαφώς παρεκραπέντες, ευέλπιδες, και μένει στο απυρόβλητο η πολιτική που οδήγησε ένα νεοφασιστικό κόμμα, ένα κόμμα που τη χούντα τη λέει «επανάσταση» και το συστατικό της στοιχείο τη βία, την ονομάζει ανάγκη. Μια βία που εκφράστηκε μέσω των εκτοπισμών, των βασανιστηρίων, της λογοκρισίας. Ένα κόμμα που εκπρόσωπός του συμμετέχει σήμερα στην ηγεσία του υπουργείου άμυνας. Ενός υπουργείου που προΐσταται της Σχολής των Ευελπίδων.


Ποια είναι η θέση στα γεγονότα, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που πολιτική τους επιλογή είναι η αναγόρευση του φιλοχουντικού ΛΑ.Ο.Σ, σε κυβερνητικό τους εταίρο; Ποια είναι η θέση του αναπληρωτή υπουργού Eθνικής Άμυνας κ. Γεωργίου, πρωτοκλασάτου στελέχους του ΛΑ.Ο.Σ. ; Ποια είναι η θέση του κ. Καρατζαφέρη, αρχηγού του κ. Γεωργίου και προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., με ιδεολογικό πάτρωνα τον ναζιστή, φιλοχουντικό, φιλοτεταρταυγουστιανό, και πρώην υποψήφιο του ΛΑ.Ο.Σ., ακραίο ρατσιστή Κώστα Πλεύρη ;

Η πιθανότερη απάντησή τους μάλλον θα είναι η «κωλοτούμπα», πάγια πρακτική τους στον πολιτικό τους αριβισμό. Εμείς όμως σαν απόστρατοι, με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και στους Νόμους του κράτους, οφείλουμε μια σαφή και απόλυτη καταδίκη στην προσπάθεια άμεσης ή έμμεσης προτροπής σε επιορκία στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Μια πράξη που ο λαός μας και η χώρα μας πλήρωσαν βαρύτατα.


*Ο κ.Ν.Παπαναστάσης εκφράζει προσωπικές του απόψεις που δεν δεσμεύουν την ΚΕΘΑ ή την ΑΝΕΑΕΔ

4 σχόλια:

 1. ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΝΕΑΕΔ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΑΥΤΟΓΚΟΛ?ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Ο κ.Ν.Παπαναστάσης εκφράζει προσωπικές του απόψεις που δεν δεσμεύουν την ΚΕΘΑ ή την ΑΝΕΑΕΔ."

  ΩΡΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΝΕΑΕΔ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ.ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΩΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ;ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΜΕΤΕΞΕΛΙΧΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εκτιμώ ότι ο κ.Παπαναστάσης έχει τρικυμία εν κρανίω.Θα περίμενα πάντως να πεί και κάτι και για τα αριστεροχουντικά κόμματα τα οποία με τα γραφόμενά του σαφώς φλερτάρει.Ή μήπως τα κόμματα αυτά είναι αθώα για την σημερινή ξευτίλα.Κρίμα που υπογράφει και ως μέλος της ΑΝΕΑΕΔ. Εάν η ΑΝΕΑΕΔ έχει τέτοια μπουμπούκια στο Διοικητικό της Συμβούλιο να τα χαίρεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γνωστός πρώην συνάδελφος- αν υπήρξε ποτέ- για τις αριστερόστροφες τάσεις του. Απορώ αν αποδέχεται το ΕΛΑΣ, την ΟΠΛΑ και τόσες άλλες οργανώσεις που σήκωσαν τα όπλα απέναντι σε συμπατριώτες τους
  Απορώ ακόμη περισσότερο αν η περιφρούρηση της Βουλής των Ελλήνων από το ΠΑΜΕ στις συγκεντρώσεις της 19 και 20 είναι κι αυτές δημοκρατικές ή φασιστικές.
  Κε Παπαναστάση απορώ πως σας ανέχονται στην ΑΝΕΑΕΔ όχι για τα πολιτικά ή κομματικά σας φρονήματα αλλά για τις απόψεις σας που εκπορεύονται από αυτά.
  Μήπως η ΛΑΕΔ να οργανώσει σισίτια για τους λαθρομετανάστες και τα ΚΑΑΥ του Αγ. Ανδρέα να γίνουν κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας;
  Μήπως να κάνουμε κι ένα τζαμί μέσα στη ΣΣΕ για να δοξολογούν τον ΑΛΛΑΧ οι αλλόθρησκοι;
  Μήπως να εκχωρήσουμε το ΝΙΜΤΣ στο ΕΣΥ με προσανατολισμό μόνο στους πολιτικούς πρόσφυγες;
  Ότι δεν πέτυχε η Σταλινική νοοτροπία με τα όπλα το επιχειρείται εσείς διεμβολίζοντας τις ΕΔ από αριστερά σε μια περίοδο που όλος ο Ελληνικός Λαός δεινοπαθεί από το αριστερογενές ΠΑΣΟΚ που άλλαξε το λυκοτόμαρο που φορούσε επί δεκαετίες.
  Συνέλθετε κε Παπαναστάση και μην παρασύρεστε από την κομματική σας ταυτότητα.
  Οι ΕΔ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ δεν εμπλέκονται σε αστειότητες και ευφάνταστες ιστοριούλες των λιβελλογράφων.
  Υπάρχουν και ανάμεσά μας όπως και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες όλων των ειδών οι αποχρώσεις και οι διαμερισματώσεις.
  Ας μην στοχοποιούμε με πρόσκαιρα οφέλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή