Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΑ ΣΤΗΝ Α.Κί.Σ-ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του Σχη ε.α. Αναστάσιου Φαραντάτου

            Αγαπητοί συνάδελφοι, συμμαθητές και φίλοι,

            Όλοι είμαστε προβληματισμένοι με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.
            Δυστυχώς μέσα στην απελπισία και την απογοήτευση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, είμαστε και εμείς , οι απόστρατοι αξιωματικοί.

            Τα μέτρα που ανακοινώνει κάθε φορά η κυβέρνηση είναι όλο και πιο σκληρά για τους εργαζόμενους συμπατριώτες μας. Η κρίση γιγαντώνεται και η νεολαία μας, τα παιδιά μας, ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουν την ανεργία και την ανασφάλεια για πολλά χρόνια, αφού η χώρα είναι προ του ναυαγίου. Όλα αυτά τα γνωρίζετε.
            Σκέφθηκα πολλές φορές: « Αν δεν είχαν πειράξει τα εισοδήματά μας, αν μας είχαν εξαιρέσει από τις περικοπές, αν μας έδιναν και κάποια αύξηση, θα είχαμε τα ίδια αισθήματα αγανάκτησης; Μήπως θα συνεχίζαμε αναπαυτικά στον καναπέ μας αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους Έλληνες…για τους απολυμένους…για τους αδικημένους…γι’ αυτούς που η σύνταξή τους είναι στα 500 €;»

            Γιατί ξαφνικά από το πουθενά ξεπήδησαν τόσες πολλές οργανώσεις αποστράτων; Γιατί δεν ενώθηκαν όλοι μαζί κάτω από την ίδια σκέπη ώστε να ξεκινήσουμε έναν αγώνα για να παλέψουμε για τα δίκαια της κοινωνίας μας;

            Με όλα αυτά τα ερωτηματικά στο μυαλό μου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η μόνη λύση είναι να οργανωθούμε, να συσπειρωθούμε, να ενισχύσουμε τις κινήσεις μας και τα σωματεία μας, να σηκωθούμε από την ξάπλα, να αγωνιστούμε.

            Η υπόθεση αυτή μας αφορά πρωτίστως ως Έλληνες, μετά ως αξιωματικούς και τελευταία πρέπει να μας απασχολεί ως συντεχνία.
           
            Το ζητούμενο δεν είναι να εμφανιζόμαστε ως συντεχνία…..ως εργατικό συνδικάτο…..δεν πρέπει να ζητάμε την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας και μόνο…η κοινωνία χρειάζεται δυναμικές ομάδες με σκοπό το γενικό καλό….την αξιοπρέπεια της Πατρίδας…της ιστορίας μας….τον αγώνα για τα εθνικά μας θέματα….ακόμη και την ευόδωση συγκεκριμένων πολιτικών στόχων…κοντά στον Έλληνα του μόχθου, στον τίμιο και νομοταγή, σε αυτόν που «δεν τα έφαγε μαζί τους».

            Όπως ήδη γνωρίζετε οι  Ενώσεις Αποστράτων και των τριών κλάδων θα πάψουν να υπάρχουν αφού καταργούνται ως νομικά πρόσωπα. Οι λόγοι κατάργησής τους είναι πολλοί, άλλοι φανεροί και άλλοι προς ανάλυση. Το γεγονός είναι ότι όλοι διαπιστώνουμε, φίλοι και εχθροί, μια μεταστροφή των αποστράτων, αλλά δυστυχώς μικρή σε αριθμούς, προς μια πιο μαχητική συνειδητή παρουσία σε διεκδικήσεις και εκδηλώσεις όχι μόνο στα στενά πλαίσια του κλάδου μας, αλλά και στα κοινωνικά προβλήματα και τα εθνικά ζητήματα. Είναι δυνατόν να καταθέτουμε επιστολές διαμαρτυρίας με 350 υπογραφές; Πού είναι η δύναμή μας;

            Οι πολιτικοί δεν μας υπολογίζουν γιατί απλά δεν είμαστε πολλοί….αν επανδρώσουμε όλοι τα σωματεία μας τότε θα μπορούμε να μιλάμε με άλλο αέρα, να διεκδικούμε, να είμαστε μάχιμοι, να κατεβαίνουμε στο πεζοδρόμιο όταν χρειασθεί με συμπαγές και άρρηκτο το πνεύμα του νικητή….δεν πρέπει να μείνουμε σε αριθμούς των 300-500 μελών….πρέπει κάθε μέρα που περνάει να πολλαπλασιαζόμαστε....να γίνουμε 5.000, 10.000, 20.000 μέλη…….τότε και μόνον τότε θα είμαστε υπολογίσιμοι.

            Σκεφθείτε ότι μόνον 1500-1800 από όλες τις ενώσεις και τα σωματεία έξω από το Πεντάγωνο, έφεραν την αναστάτωση και την ανησυχία στον υπουργό και τα ΜΜΕ.

            Ποια θα ήταν άραγε η αντίδρασή τους αν κατεβαίναμε 20.000 απόστρατοι από τους οποίους οι 10.000 ηλικίας 45-55 ετών όχι για να διεκδικήσουμε άρση περικοπών των συντάξεων αλλά κοινωνική δικαιοσύνη, τιμωρία των κλεφτών, άρνηση αποπληρωμής του δανείου, ανακοπή του σχεδίου ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας, ακύρωση των απολύσεων των εργαζομένων συμπατριωτών μας, οριοθέτηση της ΑΟΖ, κλπ κλπ;

            Τελευταία έξαρση εμπάθειας των πολιτικών σε όποιον φοράει στολή η πρόσκληση του προέδρου της ΕΑΑΣ να μιλήσει εκ μέρους των αποστράτων στην  κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με θέμα ημερήσιας διάταξης την συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, Ενιαίο Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο, Εργασιακή Εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015». Όποιος διαβάσει τα πρακτικά θα διαπιστώσει δυο πράγματα:

            α.         Ότι ουδείς πολιτικός αγαπάει τις ένοπλες δυνάμεις και τα στελέχη τους
            β.         Ότι η συνέντευξη είχε μάλλον ανακριτικό ύφος παρά χαρακτήρα κοινωνικού διαλόγου.
                       
            Μα οι ερωτώντες, μέλη της επιτροπής, δεν είναι αυτοί που εδώ και χρόνια δεν έκαναν καμία προσπάθεια να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, που οδήγησαν με την ανοχή τους τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και με την υποστήριξη που παρείχαν στα κόμματά τους, έγιναν συμμέτοχοι στην ευθύνη για τα δεινά που υφίσταται η χώρα μας και δεν είναι αυτοί που μετά από 8 χρόνια εργασίας παίρνουν σύνταξη εφ’ όρου ζωής;

            Άραγε αυτή η επιτροπή θα τολμούσε ποτέ να προτείνει περικοπή των συντάξεων των πρωθυπουργών, προέδρων δημοκρατίας, υφυπουργών, βουλευτών, μόνο σε όσους είναι κάτω των 65 ετών  κατά 40% ; Δηλαδή να προτείνουν αυθαίρετα ένα όριο ηλικίας και ένα ποσοστό; (Δεν λέω για 55 ετών γιατί κανείς δεν έγινε βουλευτής στα 18 του, όπως εμείς που μπήκαμε στις στρατιωτικές σχολές σε ηλικία 18 ετών. Βάζω ως όριο τα 65 γιατί κάνω την παραδοχή ότι ξεκινάνε την πολιτική τους σταδιοδρομία μετά τα 28)

            Γι’ αυτούς τους λόγους σας καλώ όλους, συμμαθητές και φίλους να ενώσουμε τις φωνές μας, να σφίξουμε τις πυγμές μας και να πλαισιώσουμε τις οργανώσεις των αποστράτων, για μια δυναμική και μαχητική εκπροσώπηση. Δεν μας παίρνει για άλλες αναβολές…..η κατάσταση εξελίσσεται ραγδαία και θα μας βρει απροετοίμαστους.

            Έχει ήδη αναπτυχθεί μέσα από τις ενώσεις και τα σωματεία μια νέα δυναμική, που δεν πρέπει να την αφήσουμε να σβήσει.

            Γι’ αυτό το λόγο μη διστάζετε, μπείτε σε όποια οργάνωση θέλετε…..μην κάθεστε αμέτοχοι…η εγγραφή μας είναι επιβεβλημένη……

            Εμπρός εδώ και τώρα…ελάτε όλοι για νέο δυναμικό ξεκίνημα. Πρέπει να τελειώσει η περίοδος χάριτος και την πένα και τις επιστολές να τις αντικαταστήσει ο αγώνας και οι κινητοποιήσεις.

            Δεν είναι αγώνας να βρισκόμαστε κάθε τόσο έξω από το Πεντάγωνο και να συζητάμε τα ίδια και τα ίδια…δεν είναι αγώνας να θέλουμε να καθόμαστε στις καρέκλες και να στέλνουμε επιστολές…..πρέπει να βγούμε μπροστά στην πρώτη γραμμή…στο μέτωπο, οι νέοι απόστρατοι…..

            Από ποιους περιμένουμε;
            Μήπως από τους 75άρηδες; Σεβαστοί καθ’ όλα αλλά δεν μπορούν να είναι πιο μπροστά από εμάς….
            Εμείς είμαστε οι απόστρατοι «λοχαγοί και ταγματάρχες»…..είμαστε ακριβώς αυτοί που θέλουν να μας εξοντώσουν οικονομικά…

            Είμαστε αυτοί που όσες μειώσεις και να μας κάνουν δεν θα μπορέσουν ποτέ να μας μειώσουν το πνεύμα, την ψυχή και το ηθικό.
           
            Γιατί εμείς είμαστε οι κάτω των 55 ετών!
                                                                                           Τάσος Φαραντάτος
                                                                                          Τακτικό μέλος Α.Κί.Σ


ΥΓ. Ειδικά για την Τάξη 84, όσοι συμμαθητές επιθυμούν να εγγραφούν, ας έλθουν σε επικοινωνία μαζί μου μέσω email στο tasofara@yahoo.gr ή στο κινητό μου 6947041014.20 σχόλια:

 1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
  Μεγάλη κουβέντα Τάσο.
  Πολύ μεγάλη!
  Έννοια αφηρημένη αλλά δομική.
  Προϋποθέτει και συνεπάγεται από μόνη της πολλά από όσα αναφέρεις (αξιοπρέπεια, τιμωρία ενόχων, εντιμότητα κλπ)
  Και επικίνδυνη….
  Ειδικά στο στρατό κάνει τζιζ
  Γιατί άραγε; Ποιοι φρόντισαν και φροντίζουν γι αυτό;
  Ποιους λόγους έχουν;
  Τι είναι άραγε κοινωνική δικαιοσύνη;
  Μέχρι που φθάνει;
  Τα όρια της εγγίζουν το ατομικό, συντεχνιακό ή ταξικό μας συμφέρον;
  Βέβαια είναι θέμα ερμηνείας.
  Πολιτικής ωριμότητας.
  Ποιότητας και ποσότητας.
  Πόση κοινωνική δικαιοσύνη επιθυμεί ή καλυτέρα πόση αντέχει ο καθένας.
  Αλήθεια ποια θα ήταν η αντίδραση τους αν κατέβαιναν όπως γράφεις …20000 απόστρατοι στο …ΓΕΣ να ζητήσουν μεταξύ άλλων και κοινωνική δικαιοσύνη;
  Πραγματικά ποιων την αντίδραση θέλεις να σταθμίσεις;
  Των δουλοπρεπών καραβανάδων μέσα;
  Των κακοπληρωμένων μπάτσων στη Μεσογείων;
  Των αργυρώνητων δημοσιογράφων στα κανάλια;
  Των διεφθαρμένων καραγκιόζηδων στο κοινοβούλιο;
  Της ντόπιας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας στην Εκάλη και τα πέριξ; (ελπίζω να δέχεσαι, αν και δεν την αναφέρεις, ότι υπάρχει).
  Σε αυτή τη φάση έχει μεγαλύτερη σημασία να δούμε των τελευταίων.
  Αυτοί κινούν τα νήματα. Παίρνουν τις αποφάσεις
  Οι υπόλοιποι εκτελούν.
  Στην αρχή λοιπόν Τάσο θα ξεσπάσουν σε γέλια…
  Γέλιο ακράτητο, δυνατό, αιάντιο.
  Και μετά θα βάλουν τους υπόλοιπους που σου προανέφερα:
  Να παραπλανήσουν, καθησυχάσουν, εκμαυλίσουν, καπελώσουν, απειλήσουν, προβοκάρουν, συκοφαντήσουν, διαλύσουν, ξυλοκοπήσουν, καταπνίξουν κλπ κλπ.
  Μην περιμένεις αποτελέσματα Από 20000 ή 50000 χιλιάδες 50αρηδες απόστρατους.
  Και να κατεβούν δεν θα κάμουν τίποτα .
  Σε λάθος τόπο, με λάθος μέσα και λάθος συνθήματα. Λανθασμένη εκτίμηση και στρατηγική.
  Κυρίως σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης.
  Αυτοί από ότι βλέπω και ακατάλληλοι είναι, και ανέτοιμοι, και ανίκανοι αν και στρατιωτικοί να αναγνωρίσουν τον πραγματικό εχθρό.
  Που στέκεται πίσω από τα γυαλί της τηλεόρασης και τη δημαγωγία των πολιτικών τσαρλατάνων.
  Γράφεις πως οι ερωτήσεις είχαν ανακριτικό χαρακτήρα και οι απαντήσεις απολογητικό.
  Αλήθεια από την μέχρι τώρα εμπειρία σου περίμενες κάτι διαφορετικό;
  Προφανώς η οικονομική – πολιτική ολιγαρχία του τόπου δεν …αγαπάει τις Ένοπλες Δυνάμεις.
  Ανέκαθεν απεχθάνεται οτιδήποτε λαϊκό.
  Απλά τις χρησιμοποιεί.
  Ο εχθρός που σήμερα απειλεί το ελληνικό λαό στο σύνολο του είναι πανίσχυρος.
  Οικονομικά συντεχνιακά μικροσυμφέροντα δεν συνθέτουν υπολογίσιμη αντίσταση.
  Εξανεμίζονται εν ριπή οφθαλμού.
  Ο πόλεμος είναι ολοκληρωτικός.
  Μόνο λαϊκή πανστρατιά μπορεί να τον αντιμετωπίσει.
  Αντίπαλο δέος.
  Κίνημα ρωμαλέο, δυνατό, αποφασισμένο, οργανωμένο.
  Εθνικό αντιμνημονιακό μέτωπο.
  Με συντονισμένο σχέδιο δράσης, κοινωνικούς - πολιτικούς στόχους και ανεξάντλητες εφεδρείες.
  Εκεί πρέπει να ενταχθούν οι απόστρατοι .
  Μέσα, όχι δίπλα στο λαό. Είναι η φυσική τους θέση.
  Εκεί ανήκουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νομίζω οτι και μόνο η διανομή αντιγράφου της προ εβδομάδος ανάρτησης του Σχη κ. Φαραντάτου σχετικά με το άδικο της μεταχείρησης των αποστράτων, θα απαντούσε σε όλα τα ερωτήματα (ακόμη και τα πιό κακοπροαίρετα)των πωλητικών. Μάλλον, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ,δεν έκανε τον κόπο ούτε να τη διαβάσει..Κρίμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπητέ φίλε ανώνυμε των 9:13 ξέρετε πως λέγετε η λαική πανστρατιά χωρίς αρχηγό , ξεκάθαρες θέσεις και έντιμους συμπαραστάτες. Χωρίς συντεταγμένες αρχές και υπόσταση φαντάζομαι πως ξέρετε.
  Παρότι δεν είμαστε κι εμείς "Άγιοι" , εννοώ τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σε καμία περίπτωση δεν αγγίξαμε τα ποσοστά ρεκόρ της διαφθοράς και της λαμογιάς που έγιναν αλλού.Στις πολεοδομίες , στις Εφορίες, στα Δασαρχεία , στους διάφορους Οργανισμούς ,στα , στα ,στο , στην ...να μην συνεχίσω .
  Και τώρα πανστρατιά ποιών; Των πραγματικά αδικημένων, των υποκειμενικά αδικημένων, των αδικημένων γενικά.
  Σας απαντώ ανωνύμως και ανμένω να δημοσιοποιήσετε τηνταυτότητα σας για να το κάνω κι εγώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αντγος(ε.α) Στέλιος Καστραντάς14 Οκτωβρίου 2011 - 3:50 μ.μ.

  Ως Γεν.Γραμματέας της Α.Κί.Σ χαιρετίζω όχι μόνο την εγγραφή αλλά και τους λόγους που οδήγησαν έναν καταξιωμένο στις συνηδείσεις όλων μας συνάδελφο, να ενώσει τις δυνάμεις του και να ενισχύσει τον αγώνα της κίνησης για την επίτευξη των σκοπών και των στόχων της που περιγράφονται στο καταστατικό της .Χαίρομαι που ο μεστός και περιεκτικός λόγος του συναδέλφου Τάσου Φαραντάτου συμπίπτει απόλυτα με τους λόγους που μας οδήγησαν στην ίδρυση της κίνησης και που αναλυτικά αναφέρονται στην ιδρυτική μας διακύρηξη.
  Ως παλαιότερος συνάδελφος έχω ακούσει πολλά και κολακευτικά λόγια για τη στάση ζωής και το ήθος του .
  Εύχομαι το παράδειγμα του Τάσου Φαραντάτου να ακολουθήσουν εκατοντάδες συναδέλφων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αγαπητέ φίλε 13:10
  Δεν χρησιμοποιώ όνομα γιατί πιστεύω ότι εφ όσον γίνεται διάλογος δεν έχει σημασία ποιος τα λέει αλλά τι λέει.
  Γίνεται ανταλλαγή ιδεών αντιπαράθεση επιχειρημάτων.
  Άλλωστε καμιά φορά επώνυμα κείμενα είναι περισσότερο υποβολιμαία από τα ανώνυμα.
  Έτσι δε με ενδιαφέρει ποιος είσαι με ενδιαφέρει τι γράφεις.
  Επί της ουσίας:
  Ξέρετε πόσο εύκολα διολισθαίνει ο ρόλος του εξ επαγγέλματος (στρατιωτικός) έντιμου συμπαραστάτη στο ρόλο του πάτρωνα;
  Ξέρετε πως αυτός (οι αυτοί) που διεκδικεί το ρόλο του λιγότερου διεφθαρμένου εξ αρχής επιδιώκει έστω και υποσυνείδητα το καπέλωμα;
  Ξέρετε πως δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις;
  Εγώ μίλησα για εθνικό αντιμνημονιακό μέτωπο με σχέδιο δράσης, κοινωνικούς και πολιτικούς στόχους.
  Αυτά δεν χρειάζεται να επιβληθούν προκατασκευασμένα από πάνω.
  Μπορεί να προκύψουν με διεργασίες μέσα από το κίνημα.
  Δεν είπα για ανυπαρξία αρχηγού.
  Η ηγεσία του μπορεί να είναι συλλογική.
  Αιρετή και ανακλητή.
  Να ένας τρόπος να απομακρύνονται τα λαμόγια.
  Μην υποτιμάς το λαό. Οι λαοί δεν αυτοκτονούν.
  Σε έκτακτες συνθήκες αναπτύσσουν ένστικτο αυτοσυντήρησης.
  Μπορούν και να επιλέγουν τους ηγέτες τους.
  Το μέτωπο αν συγκροτηθεί (ο λαός θα αποφασίσει) νομοτελειακά θα απαρτίζεται από όσους πλήττονται αυτή τη στιγμή από τον ορυμαγδό των μέτρων.
  Την κοινωνική αδικία που αναφέρεις.
  Είτε αυτό συμβαίνει αντικειμενικά είτε το πιστεύουν υποκειμενικά.
  Την πλειονότητα του λαού.
  Δεν γίνεται αλλιώς.
  Σίγουρα έχει ρίσκο. Όπως όλες οι κοινωνικές αλλαγές.
  Αλλά σίγουρα είναι προτιμότερο από μια «φωτισμένη» πρωτοπορία.
  Κομματική, στρατιωτική, πνευματική.
  Αυτό δε σημαίνει ότι από το κίνημα αποκλείονται οι παραπάνω .
  Το κίνημα δεν είναι η ιδιοκτησία κανενός.Είναι καλοδεχούμενοι.
  Σαν πολίτες, στρατιωτικοί, διανοούμενοι κλπ
  Όχι σαν συντεχνίες, κάστες, αδιάφθοροι, σωτήρες.
  Άλλωστε μέσα από ένα ευρύ λαϊκό κίνημα θα μπορέσουν να αναδειχθούν ηγέτες.
  Αν αξίζουν.
  Στο πεδίο του αγώνα.
  Δεν είναι ατιμωτικό να είσαι απλός στρατιώτης έστω και άγνωστος.
  Εδώ που έφθασαν τα πράγματα ή όλοι μαζί θα σωθούμε ή όλοι μαζί θα καταστραφούμε.

  ΥΓ: Οι όροι καραβανάδες μπάτσοι που χρησιμοποίησα στο προηγούμενο κείμενο δεν είναι αξιολογικοί, είναι σημειολογικοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κύριε Φαραντάτο,ο τεκμηριωμένος σαφής λόγος σας πείθει και τον πιο αρνητικό,για τα δίκαια των αιτημάτων μας!
  Εσείς έπρεπε να παρουσιασθείτε στην επιτροπή της βουλής,ώστε να κατατοπίσουμε τους άσχετους και αδιάφορους περί τα θέματα μας βουλευτές!
  Τελείωσε πλέον η περίοδος των λόγων,πρέπει να δραστηριοποιηθούμε,πριν είναι αργά για τον Τόπο και για μας!

  Ιλαρχος εα Τσίπας Κων/νος
  ΣΜΥ82

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. «Εάν κάποιος κάνει χρήση του ευεργετικού δικαιώματος και συνταξιοδοτηθεί στα 25 εργάσιμα χρόνια, πόσα χρόνια ακόμα μπορεί να παίρνει σύνταξη; Όταν έχεις 25 χρόνια εισφορών πόσα χρόνια σύνταξη μπορείς να παίρνεις 40; Στέλνω το εξής μήνυμα: Όσοι έκαναν ή κάνουν χρήση τέτοιων διατάξεων σε νεαρή ηλικία πρέπει να υπαχθούν σε κάποιο περιορισμό προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Και να έχουν άλλα εισοδήματα να τραφούν από αυτά…»…!!!

  Ευάγγελος Βενιζέλος (ΣΗΜΕΡΑ)

  Αυτό για να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε.

  Ανχης ε.α. Μιχαήλ Τσιγγερλιώτης
  ΣΣΕ 1991

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. AΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. οτι και να λετε δεν καταλαβαινουν τιποτα.
  ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ.
  ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?
  Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
  ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Χρήστος Γ. Χρηστίδης16 Οκτωβρίου 2011 - 11:23 π.μ.

  Για την ενημέρωσή σας,
  Η Α.Κί.Σ δεν έχει καν συμπληρώσει ένα (1) έτος από την ίδρυσή της. Από την έγκριση του καταστατικού της δε μόλις δυόμιση (2 1/2)μήνες. Μάχεται όπως και όπου μπορεί και για να κινηθεί νομικά πρέπει πρώτα να κάνει εκλογές οι οποίες θα εκλέξουν και το πρώτο τακτικό ΔΣ.
  Βεβαίως και πρέπει να πάμε στη δικαιοσύνη. Ποια δικαιοσύνη όμως που στις μέρες μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ αλλά συνοδοιπορούσα με την Κυβερνητική Πολιτική.
  Η δικαιοσύνη δεν έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο;Η δικαιοσύνη δεν έκρινε το πολυνομοσχέδιο που μας σφαγιάζει συνταγματικό; Οι υπηρέτες της δικαιοσύνης δε φρόντισαν να εξαιρεθούν από πολλά μέτρα που πάρθηκαν;
  Παρά ταύτα έχουν σχεδιασθεί και οργανωθεί όλες οι κινήσεις μας και αμέσως μετά τις εκλογές μας θα κινηθούμε όπου και όπως πρέπει.
  Ευχαριστώ.

  Χρήστος Γ. Χρηστίδης
  Αξκός ε.α

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. 11:23
  Ολες αυτές οι κινήσεις που γράφεις είναι μαχες οπισθοφυλακών.
  Εκ των υστέρων, και από χέρι χαμένες όπως παραδέχεσαι.
  Ισως είναι αναγκαίες αλλά είναι ασήμαντες σε σχέση με τα αποτελέσματα που θα επιφέρουν.
  Ατομική ή συντεχνιακή λύση δεν είναι λύση.
  Το πρόβλημα (και το δικό μας) δεν είναι πλέον δικαστικό ή οικονομικό.
  Είναι εξόχως πολιτικό, εθνικό, κοινωνικό.
  Η μητέρα όλων των μαχών είναι στα πεζοδρόμια, τις πλατείες, τους δρόμους.
  Εκεί θα κριθούν όλα.
  Εθνική αξιπρέπεια - ανεξαρτησία - επιβίωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Χρήστος Γ. Χρησίδης16 Οκτωβρίου 2011 - 2:04 μ.μ.

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΩΝ!!!ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΗΜΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ. ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. θα έλεγα πώς βρήκα αυτό πού έψαχνα σ΄εσάς,ΑΛΛΑ...
  είδα τό σχήμα τού λογότυπού σας καί πάγωσα.
  Άλλο ένα τρίγωνο πού παραπέμπει σέ παγκόσμια διακυβέρνηση καί κρυμμένες πανίσχυρες συντεχνίες.
  Μέ αυτό τό τρίγωνο πού φέρνει σέ παντεπόπτη οφθαλμό,δέν σάς εμπιστεύομαι Κύριοι,ό,τι κι άν λέτε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Στέλιος Καστραντάς17 Οκτωβρίου 2011 - 12:15 π.μ.

  Αγαπητέ 6:08
  Αυτό που βλέπεις στο λογότυπο δεν είναι τρίγωνο όπως το φαντάστηκες αλλά φλόγα που διατηρείτε άσβεστη και συμβολίζει την αγάπη προς την Πατρίδα και τους Έλληνες.Όσον αφορά τους τρεις κρίκους αλυσίδας στη βάση της φλόγας, συμβολίζουν τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ των τριών πυλώνων της Κίνησης που είναι: Οι οικογένειες των εκλιπόντων Συναδέλφων μας (μαύρο χρώμα),Τα στελέχη που προέρχονται από τη Σχολή Ευελπίδων (κίτρινο χρώμα) και τα στελέχη των υπολοίπων άλλων προελεύσεων (μπλέ χρώμα).Αυτά λοιπόν ως προς τον συμβολισμό και πιστεύω να σε έπεισα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. αγαπητέ Κύριε Καστραντά,
  ευχαριστώ γιά τό πιό πάνω σχόλιό σας στήν δική μου παρατήρηση τών 6.08.
  Επιτρέψτε μου νά πώ όσο μπορώ πιό καλόπιστα,ότι καί η δυνατότερη φαντασία,δέν μπορεί νά δεί τήν φλόγα πού περιγράφετε στό εν λόγω λογότυπο.
  Έστω όμως,γιά χάρη τής συζήτησης,ότι είναι όντως φλόγα.
  Φτιάξτε την καί νά μοιάζει μέ φλόγα,γιά νά μήν βάζει αυτούς πού τήν βλέπουν σέ σκέψεις.
  Πάντως γενικά δέν μέ πείθει τό σκεπτικό σας,πρώτη φορά σέ σύμβολο σηματοδοτείται η συμμετοχή (;) εκλειπόντων.
  μέ εκτίμηση
  Αγαμέμνων Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Στέλιος Καστραντάς17 Οκτωβρίου 2011 - 4:24 μ.μ.

  Αγαπητέ Αγαμέμνωνα,
  Δεν είναι κακό να είναι κανείς δύσπιστος.Καμιά φορά αυτό βοηθάει.Δεν θα πρέπει όμως να παρερμηνεύουμε τα πράγματα ή να επιμένουμε να τα βλέπουμε όπως εμείς θέλουμε.Εάν λοιπόν ξαναδιαβάσεις την εξήγηση του συμβολισμού θα δεις ότι μιλάμε για τις οικογένειες των εκλιπόντων συναδέλφων που αντιμετωπίζουν πάρα πολλά προβλήματα και όχι ασφαλώς για τους ίδιους τους εκλιπόντες.
  Να είσαι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Χριστίδη τι αυμφωνείς δηλαδή, να δόσουμε την μητέρα όλων των μαχών στα πεζοδρόμια και στις πλατείες; Δηλαδή; Nα κυνηγάμε κουκουλοφόρους σαν το ΠΑΜΕ; Για ανάλυσέ το λίγο περισσότερο.
  Φαραντάτε (ο μικρός είσαι ε') ωραία τα λές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ένα blogg γεμάτο από σχολιαστές συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης και νοοτροπίας. Ναρκισσιστική αυτοανακύκλωση ανεφάρμοστων (ίσως και επικίνδυνων) πρακτικών από λάτρεις των πλήκτρων.
  Παρακαλώ στις απαντήσεις επιχειρήματα όχι κραυγές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Χρήστος Γ. Χρησίδης22 Οκτωβρίου 2011 - 11:28 π.μ.

  Ανώνυμε 5:55 η απάντηση δόθηκε από το χειροκρότημα του κόσμου στη συγκέντρωση.Απευθύνεστε προσωπικά σε μένα λες και η Α.Κί.Σ είναι προσωπική μου κίνηση.Κάνετε μέγα λάθος και προσβάλλετε τους συναδέλφους που συμμετέχουν.Ποτέ δεν υιοθετήσαμε λογικές των κουκουλοφόρων και άλλων συναφών ομάδων. Η συντεταγμένη παρουσία μας στις συγκεντρώσεις της 19και20 Οκτωβρίου απέδειξε τι υιοθετούμε και τι όχι.
  Στον κο Ανώνυμο 8:48 απαντώ απλά. Που τα διαπιστώσατε όλα όσα μας καταμαρτυρείτε; Ποια πολιτική κατεύθυνση και ποιος ναρκισσισμός;
  Ανώνυμες ψευτοκαταγγελίες από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΗΚΤΡΩΝ ή και βαλτούς σχολιαστές.
  Όπως βλέπετε εσείς σχολιάζετε ανώνυμα και σας απαντώ επώνυμα.
  Καλή η δυσπιστία και η κριτική αλλά η λάσπη στον ανεμιστήρα δεν αρμόζει τουλάχιστον σε συναδέλφους.
  Είναι η τελευταία φορά που απαντώ σε ανωνύμους.
  Να είστε όλοι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΕΦΟΣΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ BLOGG ΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΟΣΟ ΠΑΡΑΞΕΝΗ, ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ,ΤΣΟΥΧΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ (ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ). ΚΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟΥΣ Ε.Ε. ΑΝΑΛΟΓΙΣΟΥ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΟΥ.
  ΝΑΧΕΙΣ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
  ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ (ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΛΕΠΩ) ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή