Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Βίντεο από την Ολομέλεια της Βουλής [14 Οκτ 2011] - Ροντούλης vs Βενιζέλος για τους Απόστρατους

Ολομέλεια της Βουλής της 14ης Οκτ 2011

Δείτε τι ακριβώς λέχθηκε αλλά και με ποιο τρόπο και ύφος,  ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών (τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας), τοποθετήθηκε  σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή κ. Ροντούλη αναφορικά με τους Αποστράτους ηλικίας κάτω των 55 ετών . 
 


Τα συμπεράσματα δικά σας.3 σχόλια:

 1. Μπράβο κ.Ροντούλη για την καλή και πολύ εμπεριστατωμένη ερώτησή σου στη Βουλή για τους κάτω των 55 χρονών. Αν κατάλαβα καλά απο την απάντηση που πήρες απο τον υπουργό ΔΕΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ αυτοί που η Συνταξιοδοτική τους Πράξη γράφει: Συνολική Συντάξιμη Πραγματική Υπηρεσία 35 χρόνια και πάνω.Χρόνια που απορρέουν και απο πραγματικά και πλασματικά,και πάνε στο 20% περικοπής ανω των 1200.Εάν κάποιος συνάδελφος κατάλαβε κάτι άλλο παρακαλώ άς τοποθετηθεί. Δυστυχώς όσοι είμαστε με 34χρόνια 11μήνες και 29 ημέρες και κάτω είμαστε στο 40%,και ο ΘΕΟΣ βοηθός μας.Καλώ όλους σε αγώνα ξανά έξω απο το ΥΠΕΘΑ να ανατρέψουμε την μνημονιακή και ανάλγητη Κυβέρνηση του ''εξαφανισμένου ''Παπανδρέου.Τα προεδρεία των ενώσεων ,οι σύλλογοι και σύνδεσμοι των Αποστράτων να πάρουν ξανά τον αγώνα της ΑΔΙΚΙΑΣ στα χέρια τους εξαγγέλλωντας κινητοποιήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. γιατί το χοντρογούρουνο δεν μας επιστρέφει νομιμότοκα τις κρατήσεις μας μαζί με τα πλασματικά και να πάει να γαμηθεί και αυτός και η χούντα του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο στον Κο Ροντούλη,

  Θα λάβουν κανονικά τη σύνταξή τους μόνο όσοι έχουν καταβάλει εισφορές για 35 χρόνια και όχι αυτοί που έχουν συντάξιμα 35 χρόνια. Δηλαδή αν κάποιος έχει 30 χρόνια υπηρεσίας και 5 πλασματικά άρα σύνολο 35 έτη συντάξιμα, έχει πληρώσει εισφορές μόνο τα 30 χρόνια (διότι για τους πριν το 1993 δεν ήταν υποχρεωτικές οι εισφορές των πλασματικών ετών) επομένως εμπίπτει στη μείωση του 40%.
  Αυτό που λέει ο Βενιζέλος για τους πριν το 1993 ότι δεν πλήρωσαν εισφορές για τα πλασματικά έτη θα πρέπει να ξέρει ότι δεν υπήρξε και αμοιβή στην παρεχόμενη εργασία. Δηλαδή ας πληρώσει πρώτα αναδρομικά και νομιμότοκα όλη την υπερωριακή απασχόληση και ας κρατήσει αναδρομικά και νομιμότοκα τις ασφαλιστικές εισφορές.
  Δηλαδή ας αναλογιστούμε όταν για μια μόνο εκτέλεση Υπηρεσίας πήγαινες στις 0900 το πρωί της Κυριακής και έφευγες το μεσημέρι της Δευτέρας, πόσες ώρες εργασίας συμπλήρωνες (μετρημένες 30 ώρες) και πόση έπρεπε να είναι η επιπλέον η αμοιβή σου?
  Προσθέστε τώρα κατά μέσο όρο 4 τουλάχιστον 24ωρες υπηρεσίες το μήνα (ήτοι48 μέρες το χρόνο, ήτοι 1200 μέρες στα 25 χρόνια), βάλτε 4 νυκτερινές το μήνα και για τους πιο παλιούς και 4 απογεύματα Παρασκευής, συμπληρώστε τουλάχιστον 40 μέρες ασκήσεις το χρόνο σε πλήρες 24ωρο, βάλτε κάτι από αντιπροσωπείες, παρελάσεις, επιθεωρήσεις, εβδομαδιαία όργανα κλπ και θα καταλάβετε τι αμοιβές ετών χάθηκαν και για τι εισφορές κάνει λόγο ο κος Βενιζέλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή