Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ιδού οι επενδύσεις που υποσχέθηκε η κυβέρνηση: Οι ξένες πολυεθνικές εγκαταλείπουν διαδοχικά τη χώρα...

Μία ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή αλυσίδα, η σουηδική H&M, σκέπτεται τη αποχώρησή της από την Ελλάδα μετά τις Fnac, Aldi, Plus-Tengelmann, σύμφωνα με έντονη φημολογία.
Η εταιρεία έχει καταρχάς παγώσει τα σχέδια ανάπτυξής της στη χώρα μας υπό το βάρος της κρίσης. Η μεγάλη πολυεθνική εταιρεία η οποία ήλθε το 2007 με μεγάλες προσδοκίες δεν φαίνεται να έχει επιτύχει τους στόχους της και για το λόγο αυτό έχει διακόψει το αρχικά εξαγγελθέν πρόγραμμα επενδύσεων και δημιουργίας νέων πολυκαταστημάτων. Σαν να μην έφθανε αυτό, η εταιρεία αποφάσισε κεντρικά να εισέλθει το 2012 στην σαφώς ευρισκόμενη σε καλύτερη κατάσταση αγορά της Βουλγαρίας δημιουργώντας το πρώτο της μαγαζί τον Μάρτιο του 2012 στο The Mall Sofia.
Έγκυρες πηγές αναφέρονται σε σκέψεις για την εκπόνηση ενός πλάνου σωτηρίας της μέχρι σήμερα επένδυσης στην Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά, το σχέδιο αυτό θα είναι η τελευταία ευκαιρία που η πολυεθνική θα δώσει στην Ελλάδα, καθώς δύσκολα θα παραμείνει να μετρά τις πληγές της μέσα στο 2012.
Την ίδια ώρα, με πρόγραμμα εξυγίανσης η εταιρεία Sephora και η Starbucks απαντούν στην κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, κλείνοντας μαγαζιά ενώ ήδη η εταιρεία McDonald's έχει συρρικνώσει το δίκτυό της. Το ίδιο συμβαίνει και με την εταιρεία Pizza Hut, την στιγμή που η Pepsico έχει υποστεί ζημιές και που τα σήματα Nautica, Timberland φαίνεται ότι ίσως σταματήσουν να πωλούνται στην Ελλάδα.
Σκέψεις, όμως, επιβράδυνσης της ανάπτυξής της υπάρχουν και στη γερμανική αλυσίδα ηλεκτρικών MediaMarkt - Saturn, καθώς η αγορά δεν επιτρέπει νέα επέκταση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου