Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

"Δεν πιάνουν οι τουρκικές απειλές.Αρχίζουμε εξορύξεις",λέει η ΥΠΕΞ της Κύπρου.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει με βάση τους σχεδιασμούς της στην εξόρυξη υδρογονανθράκων από την αποκλειστική οικονομική της ζώνη (ΑΟΖ) και δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναβολής ή αναστολής τους, λόγω των τουρκικών απειλών».

Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, προσθέτοντας ότι γίνονται συνεχείς επαφές για παρέμβαση δυνάμεων, οι οποίες έχουν επιρροή στην Τουρκία.

Η κ. Μαρκουλλή χαρακτήρισε αρκετά ικανοποιητικές τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι στέλλουν στην Τουρκία το μήνυμα πως θα πρέπει να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.

Είπε ακόμη ότι η Ουάσιγκτον δίνει στήριξη στην αμερικανική εταιρεία Noble Energy, ενώ ταυτόχρονα προχωρεί με διπλωματικές ενέργειες προς την Τουρκία, τόσο για τις σχέσεις της με το Ισραήλ, αλλά και σε ότι αφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το θέμα των τουρκικών απειλών θα τεθεί κατά τις επαφές που θα έχουν, τόσο ο Πρόεδρος Χριστόφιας, όσο και η ίδια, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Η κ. Μαρκουλλή χαρακτήρισε σενάρια φαντασίας δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία η Τουρκία, σε συνεργασία με το ψευδοκράτος και τον Λίβανο, θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις βορείως της Πάφου.
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8176

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου