Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Μπεγλίτης από Ισραήλ:"Οι τουρκικές απειλές δεν περνάνε".

“Απειλές δεν γίνονται δεκτές από κανένα”,διαμήνυσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης μετά από την ολοκλήρωση των επαφών του στο Ισραήλ και τις συνατήσεις που είχε με τον Πρόεδρο Πέρες, αλλά και την ηγεσία του ΥΠΕΞ. Η τουρκική επιθετικότητα που εκφράζεται με απειλητικές δηλώσεις, κυριάρχησε στις συζητήσεις που είχε ο ΥΕΘΑ στο Ισραήλ.

“Υπάρχει, όπως γίνεται αντιληπτό, μια αυξημένη ανησυχία από την πλευρά του Ισραήλ, για τις εξελίξεις ευρύτερα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Είναι ανησυχίες τις οποίες συμμεριζόμαστε για την ασφάλεια του όσο και για την ευρύτερη ασφάλεια στην περιοχή.

 Το πολιτικό μήνυμα που έστειλα στη Ισραηλινή Κυβέρνηση και στους συναδέλφους μου Υπουργούς που συναντήθηκα, είναι ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ μπορούμε να εργαστούμε από κοινού στη διαμόρφωση μιας στρατηγικής σχέσης που θα βοηθήσει στη σταθερότητα και την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. Μπορούμε να αποτελέσουμε δυο αξιόπιστους και σταθερούς πυλώνες για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής και είναι σημαντικό αυτό σε μια περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων και ανατροπών”,δήλωσε ο κ.Μπεγλίτης.

“Θεωρώ ότι απειλές, όπως εκφράζονται από διάφορους αξιωματούχους της Τουρκίας, δεν βοηθούν το κλίμα της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας των χωρών. Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ, όπως είπα, δεν είναι ανταγωνιστικές με τις χώρες του αραβικού κόσμου, ούτε ασφαλώς με την Τουρκία. Έχουν έναν αυτόνομο χαρακτήρα, δεν ετεροπροσδιορίζονται και κοιτάμε μπροστά μέσα από την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων, όπως επίσης ενδιαφερόμαστε για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με την Τουρκία. Στη βάση όμως του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών και όχι σε μια βάση μονομερών πρακτικών, συμπεριφορών και απειλών. Αυτό, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν μπορεί να γίνει δεκτό από κανέναν»,κατέληξε ο ΥΕΘΑ.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8093
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου