Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Τουρκία: Στη φυλακή ο πρώην αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

Ιστορική εξέλιξη για την Τουρκία χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι για πρώτη φορά προφυλακίστηκε ένας πρώην αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, έχοντας ανακριθεί προηγουμένως από πολιτικό εισαγγελέα, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο Ιλκέρ Μπάσμπουγ οδηγήθηκε στη φυλακή με την κατηγορία της απόπειρας πραξικοπήματος και της ιδιότητας ως υψηλά ιστάμενου μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης.
Ο πρώην αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων την περίοδο 2008-2010 προφυλακίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αφού ανακρίθηκε προηγουμένως επί επτά ώρες.

Η προφυλάκισή του πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υπόθεσης περί δημιουργίας ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο από το Γενικό Επιτελείο στρατού με σκοπό την προπαγάνδα και τη φθορά της κυβέρνησης Ερντογάν.


Εκτός από τον Ιλκέρ Μπάσμπουγ κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ακόμη 29 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οι 15 έχουν ήδη προφυλακιστεί.


Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε γραπτή του ανακοίνωση αρνήθηκε όσα του προσάπτουν υπογραμμίζοντας πως «είναι παράδοξο το γεγονός ότι κατηγορούμαι 1,5 χρόνο μετά την αποστράτευσή μου».


«Αφού πρόκειται για κατηγορίες για την περίοδο κατά την οποία ήμουν εν ενεργεία, οι κρατικές Αρχές θα έπρεπε να ξέρουν και τότε αν έχω υποπέσει σε τέτοιες πράξεις. Η κατηγορία περί συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση είναι η μεγαλύτερη ποινή που θα μπορούσε να μου επιβληθεί», πρόσθεσε.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=448079&cid=5

1 σχόλιο:

  1. Η προφυλάκιση του Μπασμπούγ δείχνει ξεκάθαρα ότι κουμάντο στην Τουρκία κάνουν οι πολιτικοί και κατά συνέπεια αυτά που ισχυρίζονται εδώ μερικοί αναλυτές, δηθεν "ειδικοί τουρκολόγοι", περί βαθέος κράτους (στρατιωτικού κ.λπ)στη γείτονα είναι παραμυθιά της Χαλιμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή