Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΚΚΕ Η ελληνική συμμετοχή στη στρατηγική του ΝΑΤΟ είναι επικίνδυνη για το λαό

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, την οποία παραθέτουμε αυτούσια:
«Στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι το ΝΑΤΟ είναι επικίνδυνο ιμπεριαλιστικό εργαλείο, οργανωτής επεμβάσεων και πολέμων, ευθύνεται για το χουντικό πραξικόπημα στην Ελλάδα, το πραξικόπημα, την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.
Αυτό το αιματοβαμμένο εργαλείο του κεφαλαίου ενισχύεται παραπέρα με το "νέο στρατηγικό δόγμα" για τη δεκαετία 2010 - 2020, που εγκρίθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας στις 19 - 20 Νοέμβρη 2010, με τη συμμετοχή και τη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης, τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. Με αυτό το νέο στρατηγικό δόγμα δυναμώνει η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, ενισχύεται ο προσανατολισμός των "προληπτικών πολέμων". Κατασκευάζονται απειλές για να δικαιολογούνται στρατιωτικές επεμβάσεις για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών σε όλη την υδρόγειο, αλλά και επεμβάσεις στο εσωτερικό κρατών για τη διατήρηση της εξουσίας του κεφαλαίου. Μέρος αυτής της στρατηγικής των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι η λεγόμενη "αντιπυραυλική ασπίδα", που αποσκοπεί στην εξασφάλιση του πλεονεκτήματος του "πρώτου πυρηνικού πλήγματος". Η ελληνική συμμετοχή στο νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, το πυρηνικό του πρόγραμμα και την "ασπίδα" του τρόμου συνιστά βαθύτερη ενσωμάτωση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, εχθρεύεται τα λαϊκά συμφέροντα, θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Σ' αυτό συνηγορούν οι εξελίξεις για τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου και τις διευθετήσεις που περιλαμβάνει η νέα δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ (στρατηγεία), τον καταμερισμό ρόλων στην "αντιπυραυλική ασπίδα", τις μυστικές συζητήσεις για τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας, τη λογική της συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με την Τουρκία στο φόντο των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, η αποστρατικοποίηση των νησιών.
Ερωτάται ο κ. πρωθυπουργός για τη θέση της κυβέρνησης σχετικά με τις ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις για τα χωρικά ύδατα και την υφαλοκρηπίδα, τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και την αποστρατικοποίηση των νησιών, τη συμμετοχή στο πυρηνικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ».
ΠΗΓΗ Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου