Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση Βενιζέλου με απόστρατους αξιωματικούς

Τι έγραψε η Καθημερινή για την χθεσινή μας συγκέντρωση

Οι απόστρατοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Πεντάγωνο και επέδωσαν ψήφισμα στον υπουργό.

Με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Απόστρατων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με επικεφαλής τον Δημήτρη Πανταζόπουλο, αντιστράτηγο εν αποστρατεία.
Οι απόστρατοι ...εξέθεσαν στον υπουργό τα αιτήματά τους, που ήταν και το αντικείμενο της συγκέντρωσης, που πραγματοποίησε ο σύνδεσμος, έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Κατέθεσαν ψήφισμα με αιτήματα του κλάδου τους, στο οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους «στο ενιαίο μισθολόγιο και στη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, στην ένταξη των στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ και στις περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και μερισμάτων».
Παράλληλα, στο ψήφισμά τους, κάνουν λόγο για «ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας, απαξίωση και υποτίμηση του ρόλου των Ενόπλων δυνάμεων» ζητώντας «να σταματήσουν οι ύβρεις και οι προσβολές κατά των αξιωματικών από ορισμένους ταγούς της πολιτείας και να πάνε φυλακή οι υπαίτιοι για την κακή κατάσταση της χώρας».
Ο Δημήτρης Πανταζόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό, είπε ότι έγινε σε ατμόσφαιρα «καλής κατανόησης» και πρόσθεσε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεσμεύθηκε «να προωθήσει τα περισσότερα θέματα που βάζει το ψήφισμα και εντάσσονται στην αρμοδιότητά του».
Παράλληλα, ανέφερε ότι ζητήθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να γίνει μία ιδιαίτερη συζήτηση με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Απόστρατων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου να εξεταστούν τα επιμέρους θέματα.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε προσέλθει στο χώρο ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Θανάσης Πλεύρης, ο οποίος δήλωσε ότι «η πολιτεία έχει εγκαταλείψει το στρατό και τη χωροφυλακή, ενώ αντίθετα πληρώνει τις χήρες του ΕΛΑΣ, ο οποίος έσφαζε κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου