Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Αυλαία στη σύνοδο του ΟΣΕΠ

Με την υπογραφή Κοινής Δήλωσης για την αντιμετώπιση της απειλής της κλιματικής αλλαγής ολοκληρώθηκε η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, υπό την προεδρία του Ελληνα υπουργού Δ. Δρούτσα -η Ελλάδα έχει την προεδρία του Οργανισμού στο δεύτερο εξάμηνο του 2010- και με τη συμμετοχή άλλων 11 ομολόγων του, υπουργών και υφυπουργών Εξωτερικών χωρών-μελών του ΟΣΕΠ.

Μικρό βήμα
Η Κοινή Δήλωση, την οποία ο γενικός γραμματέας του ΟΣΕΠ, Λ. Χρυσανθακόπουλος, χαρακτήρισε ως ένα μικρό βήμα στην προσπάθεια για τη διάσωση του πλανήτη, θα κατατεθεί στη Συνέλευση του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, στο Κανκούν του Μεξικού, και θα αποτελέσει μέρος της παγκόσμιας διαπραγμάτευσης για το θέμα.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπ. Κουβέλης, επεσήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει προτεραιότητα στην πράσινη ανάπτυξη, τονίζοντας πως επιδίωξή της είναι αυτό να γίνει κοινή υπόθεση για τις χώρες του ΟΣΕΠ.
Παράλληλα με τη Σύνοδο πραγματοποιήθηκε επιχειρηματικό φόρουμ για την προώθηση της πράσινης επιχειρηματικότητας, με διοργανωτή τον ΣΕΒ και τη συμμετοχή 175 επιχειρηματιών από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.
Τον Ιανουάριο η Ελλάδα θα παραδώσει τη σκυτάλη της προεδρίας του ΟΣΕΠ στη Ρουμανία.
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου