Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ανταλλαγή πυρών στην Κορέα

Μεγάλος αριθμός οβίδων που εκτοξεύθηκαν από τη Βόρεια Κορέα έπληξαν σήμερα νησί της Νότιας Κορέας προκαλώντας τραυματισμούς και υλικές ζημίες, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN.

Ο νοτιοκορεάτικος στρατός ανταπέδωσε τα πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Νότιας Κορέας.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο βομβαρδισμός συνεχίζεται εναντίον του νοτιοκορεατικού νησιού και έχουν καταρρεύσει ορισμένα κτίρια.


Πολλοί κάτοικοι και νοτιοκορεάτες στρατιώτες έχουν τραυματισθεί.


Το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε ότι τα πυρά του βορειοκορεατικού πυροβολικού προκάλεσαν τραυματισμούς μεταξύ των κατοίκων του νησιού και υλικές ζημίες.


Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το νησί βρίσκεται δυτικά της κορεατικής χερσονήσου στην Κίτρινη Θάλασσα.


Η επίθεση συμπίπτει με την αναχώρηση του αμερικανού απεσταλμένου για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπόργουορθ από το Τόκιο για το Πεκίνο, όπου θα συναντηθεί με κινέζους αξιωματούχους για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης βορειοκορεατικής μονάδας εμπλουτισμού ουρανίου.


Ο στρατός της Νότιας Κορέας ετέθη σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Αμυνας , ενώ συγκαλείται έκτακτο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας στη Σεούλ.


Το επιτελείο του προέδρου της Νότιας Κορέας συνεδριάζει σε υπόγειο καταφύγιο.


Το τηλεοπτικό δίκτυο ΥΤΝ μετέδωσε ότι τουλάχιστον 200 οβίδες έπεσαν στο νησί της Νότιας Κορέας.


Σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας, υπάρχουν υποψίες ότι τα πυρά συνδέονται με στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποίησε η Νότια Κορέα, μετέδωσε το Yonhap.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου