Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ


Eπεισόδια με μουσουλμάνους

Ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς, μετανάστες και «αγανακτισμένους» κατοίκους υπήρξαν σε διάφορα σημεία της Αθήνας το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα, επεισόδια σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι έξω από το δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά, όπου συγκεντρώθηκαν μουσουλμάνοι, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν υποστηρίζοντας ότι αστυνομικοί του δήμου κατέσχεσαν πάπυρους οι οποίοι είχαν αποσπάσματα από το Κοράνι. Οι συγκεντρωθέντες επιτέθηκαν με πέτρες κατά δυνάμεων διμοιρίας των ΜΑΤ...
 αλλά τα επεισόδια δεν πήραν διαστάσεις. Όπως έγινε γνωστό, είχαν προηγηθεί έλεγχοι στο πλαίσιο αντιμετώπισης του παρεμπορίου, κατά τη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί άρχισαν να κατάσχουν διάφορα αντικείμενα. Κατά τον έλεγχο ένας Ιρακινός άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα ότι ανάμεσα στα αντικείμενα ήταν πάπυροι με αποσπάσματα από το Κοράνι, γεγονός που είχε ως συνέπεια να ξεσηκωθούν και άλλοι μουσουλμάνοι και να αρχίσουν να επιτίθενται με πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον Ιρακινό, ο οποίος όμως στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Επιθέσεις από «αγανακτισμένους»
Δύο μετανάστες από το Μπαγκλαντές τραυματίστηκαν ύστερα από επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης από «αγανακτισμένους» κατοίκους στη συμβολή των οδών Αριστομένους και Αγορακρίτου στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου υπάρχει αυτοσχέδιος χώρος προσευχής μουσουλμάνων.
Για προσχεδιασμένη επίθεση έκανε λόγο ο Ναΐμ Ελγαντούρ, πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας, ο οποίος υποστήριξε πως θα καταθέσει μηνύσεις, διότι, όπως είπε, «δεν γίνεται 100 με 200 άτομα να εκθέτουν έναν ολόκληρο λαό». Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο τραυματίες, όπως δήλωσαν, δεν επιθυμούν να κάνουν μηνύσεις.
ΠΗΓΗ citypress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου