Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

2,8 δις χρέη στις αμυντικές βιομηχανίες. Αρχίζουν μετατάξεις εργαζομένων.

Χρέη 2,8 δις ευρώ έχουν σωρευτεί στις τρεις αμυντικές βιομηχανίες της χώρας! Το αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης,μιλώντας στο ραδιόφωνο Flash 9.61:

“Έχουμε σημαντικά χρέη τα τελευταία χρόνια που έχουν σωρευτεί στις αμυντικές βιομηχανίες και που ξεπερνούν τα 2,8 δις για τις τρεις αμυντικές βιομηχανίες.
Μόνο στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, το χρέος τους ξεπερνάει το 1,2 δις και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτή η λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών, στο πλαίσιο του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δεν μπορεί να συνεχιστεί με τον τρόπο που λειτούργησαν οι βιομηχανίες τα τελευταία χρόνια.
Άρα πρώτη προτεραιότητα είναι να εξορθολογίσουμε τη λειτουργία αυτών των βιομηχανιών και μάλιστα είμαστε σε στενή συνεργασία, όπως σας είπα, με το Υπουργείο Οικονομικών.  Θα οριστεί εντός της βδομάδας ένα γραφείο μελέτης των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στις αμυντικές βιομηχανίες, ένας σύμβουλος να το πούμε έτσι, ώστε με βάση τα Επιχειρησιακά Προγράμματα των αμυντικών βιομηχανιών να προχωρήσουμε σε αλλαγές”,είπε ο κ. Μπεγλίτης.
Αυτές οι αλλαγές όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας θα αγγίξουν αναγκαστικά και το ανθρώπινο δυναμικό των αμυντικών βιομηχανιών:
Σημαντικό επίσης είναι ο εξορθολογισμός του ανθρώπινου δυναμικού, όπου βλέπουμε, με βάση τις μελέτες που έχουμε κάνει, ότι είναι πολύ περισσότερο από τις παραγωγικές ανάγκες των  βιομηχανιών... Συνολικά ξεπερνούν τις 5.000 οι εργαζόμενοι”,υποστήριξε ο κ.Μπεγλίτης που ανακοίνωσε μετατάξεις:
“Εκεί που υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, σωρευμένο τα τελευταία χρόνια και πέραν από τις πραγματικές, αναπτυξιακές και παραγωγικές ανάγκες, θα υπάρξουν όπως έχουμε πει και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα,  μετατάξεις σε άλλους χώρους, που εκεί έχουμε ανάγκες.  Ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχουμε και μπορώ να σας το πω αυτό, ανάγκες σε πολλούς άλλους τομείς που πρέπει να καλυφθούν με εξειδικευμένο εργατοτεχνικό προσωπικό”,κατέληξε ο κ.Μπεγλίτης,ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων.
http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου