Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Αίτημα-πρόκληση 850 συνταξιούχων βουλευτών. Ζητούν… αναδρομικές αυξήσεις!!!!

Φαίνεται ότι οι συνταξιούχοι βουλευτές δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον με το αζημίωτο, καθώς όταν πήραν οι δικαστές αναδρομικές αυξήσεις, τότε η Βουλή είχε αποφασίσει αυτό να μην ισχύσει για τους εν ενεργεία βουλευτές.
Όμως, οι συνταξιούχοι βουλευτές, 850 περίπου τον αριθμό, άλλαξαν γνώμη και ζητούν εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα αναδρομικές αυξήσεις για την παλαιότερη θητεία τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Μάλιστα, το κόστος των αιτημάτων τους ανέρχεται σε… μερικά εκατομμύρια ευρώ, ενώ η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.


Όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος του Β΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας υπάρχουν 800-850 περιπτώσεις πρώην βουλευτών που έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία, υπόθεση που εκκρεμοδικεί και είναι πολύ πιθανόν για κάποιους εξ αυτούς να κριθεί θετικά από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
«Κάποιοι», είπε, «ζητούν τα αναδρομικά στη βάση της ρύθμισης που ισχύει για τους δικαστές από το 2003 έως το 2007, άλλοι που δεν μπήκαν στη ρύθμιση με όλες τις προσαυξήσεις και μία τρίτη κατηγορία από το 2008 και μετά».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο αν και μπορεί δεν θα συμπαρασύρει τους μισθούς των εν ενεργεία βουλευτών μετά από σχετική απόφαση της Βουλής το 2008.

3 σχόλια:

 1. Μπρος εσείς και πισω δε γ....ς!!!!!!!! Λέει ο λαός μας. Την πάρτυ τους και κανέναν άλλο δεν σκέφτονται. Άλλά "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά". Τα γιαούρτια ξεκίνησαν και ελπίζω να συνεχιστούν, ακολουθούν οι ντομάτες και παραπίσω τα τούβλα και οι πέτρες.
  Οι τυχοδιώκτες αυτοί που με τη συνεργεία μας και τη συναίνεσή μας καταρήμαξαν τον τόπο σαν τις "δέκα πληγές των Φαραώ" .
  ΦΑΓΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΜΟΛΑ ΡΕΕΕΕΕ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μόνοι σας τα φάγατε και δώσατε ξεροκόμματα στους αυλικούς σας και τους σφουγγοκολάριους του καθενός.
  Το κακό είναι ότι είστε ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ. Δεν χορταίνετε με τίποτα.
  Να τα πάρετε παιδιά , αλλά να μας ειδοποιήσετε στην πληρωμή να 'ρθούμε να τα μοιραστούμε κατα την Παγκάλειο ρήση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι δικαστές θα τους τα δώσουν;
  Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη σου λέει κάποιος.
  Προχθές το κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ήταν η ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ των ανώτατων δικαστικών.
  Ε! Μετά την τελική επιλογή θα τους πληρώσουν και τα αναδρομικά εξοφλώντας την υποχρέωση.
  Δυστυχώς όλοι είναι στο "κόλπο" και δυστυχώς εμείς κοιμόοοομαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή