Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Βενιζέλος: Η Ελλάδα δεν είναι αυτή που μπορεί να βλάψει το ευρώ

Θέση για το δημοσίευμα του Spiegel που κάνει λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, πήρε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «για το δημοσίευμα του Der Spiegel ισχύει μόνον η δήλωση του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου. Δεν ισχύει τίποτε άλλο.
 
Χρειάζεται πολύ μεγάλη υπευθυνότητα, ψυχραιμία και προσοχή. Και δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα, στους Έλληνες, στην Κυβέρνηση και στα πολιτικά κόμματα.
Αναφέρομαι σε όλους τους παράγοντες, οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να αποβεί εξαιρετικά βλαπτικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το ίδιο το ευρώ.
Η Ελλάδα δεν είναι αυτή που μπορεί να βλάψει το ευρώ. Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι μόλις το 1,6% του συνολικού δημοσίου χρέους της ευρωζώνης. Ας ψάξουν λοιπόν αλλού αυτοί που θέλουν να ψάχνουν προβλήματα και προβληματικούς παίχτες.
Η Ελλάδα είναι ένας σταθερός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ. Άρα, όλοι -αγορές και κάθε ενδιαφερόμενος- μπορούν να έχουν έγκυρη πληροφόρηση μόνον από τις επίσημες πηγές της ελληνικής κυβέρνησης».
http://kranosgr.blogspot.com/2011/05/blog-post_2981.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου