Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ελικόπτερο ΑΠΑΤΣΙ κατέπεσε πριν από λίγο στα Μέγαρα!!!


Eπιθετικό ελικόπτερο AH-64DAH Apache κατέπεσε και ανεφλέγη στα Μέγαρα στο 2ο ΤΕΕΠ. Οι πιλότοι αναφέρεται ότι είναι καλά. To ελικόπτερο εκτελούσε νυκτερινή εκπαιδευτική πτήση. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανεφλέγη ένας από τους κινητήρες του ενώ βρισκόταν στον αέρα.

defencenet

4 σχόλια:

 1. Ύστερα φωνάζουμε και "κανείς" δεν ακούει. Υπερσύγχρονο και προσφάτως παραληφθέν μετά από σημαντική χρονική καθυστέρηση στο χρόνο παραλαβής και με πόσες "μίζες" να το ακολουθούν.
  Και τώρα ΠΕΦΤΕΙ.
  Θα μου πεις μηχάνημα είναι .Δυστυχώς δεν είναι ακριβώς έτσι. Βεβαίως και το τυχαίο ειναι και απρόβλεπτο αλλά πόσο τυχαίο μπορεί να είναι κάτι όταν συστηματικά κομμάτια του Ελληνικού Στρατου όπως τα Ελικόπτερα έχουν την τελευταία 10 ετία αυξήσει κατακόρυφα το δείκτη ατυχημάτων τους. 10 χρόνια κακές επιλογές, κακές ηγεσίες, κακή οργάνωση , κακή διαχείριση του προσωπικού διέλυσε τις Μονάδες.
  Και τώρα κροκοδείλια δάκρυα. Τα ίδια δεν έγιναν με το Σινουκ, το Απάτσι, τα UH-1H και τόσα άλλα που δεν ξέρουμε.
  Και τώρα οσονούπω φτάνουν και τα NH-90 με χιλιάδες προβλήματα να τα ακολουθούν και με τις "μίζες¨να ξεχειλίζουν.
  Δεν ξέρει κανείς τι να γράψει και τι να υποθέσει.
  ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάπου γράφτηκε ότι τα ελικόπτερα λόγω κάποιου προβλήματος στη σύμβαση παρέμεναν επί ένα σχεδόν χρόνο ακίνητα σε ανοιχτό χώρο με αποτέλεσμα να διαπιστωθούν φθορές καλωδίων από τα ποντίκια!Εάν είναι αυτό αλήθεια τότε θα πρέπει να πέσουν κεφάλια πριν να θρηνήσουμε την επόμενη πτώση και σίγουρα τα επόμενα θύματα.Τελικά θα καταλάβουν όλοι αυτοί οι υψηλόβαθμοι στο ΓΕΣ ότι πρέπει να σέβονται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και μάλιστα σε περίοδο κρίσης;Μήπως μερικοί τα έχουνε γράψει στα π@π@ρι@ τους οπότε θα πρέπει να χαθούνε αμέσως;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα ελικόπτερα αυτού του τύπου πρέπει να βρίσκονται πάντα σε προφυλαγμένο χώρο λόγω των εξαιρετικά ευαίσθητων ηλεκτρονικών συστημάτων που έχουν.
  Η ακινησία δε είναι ο χειρότερος εχθρός ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ μηχανήματος.
  Σκεφτείτε τώρα, Μέγαρα , δίπλα στην αλμύρα της θάλασας , βροχή, υγρασία ,εναλλαγη ζέστη -κρύο και ΑΚΙΝΗΤΑ. Ούτε μοτοσυκλέτα δεν θα άντεχε όχι τα συστήματα των Ελικοπτέρων.
  Αλλά όπως λέει και ο παραπάνω φίλος ανώνυμος πρέπει να παραιτηθούν άμεσα όλοι τους γιατί θα σκοτώσουν κόσμο στο βωμό της κατάκτησης μιας ΚΑΡΕΚΛΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μόνο από καθαρή τύχη και εμπειρια του κυβερνητη δεν είχαμε την απώλεια δύο ακόμη νέων ανθρώπων, που αντέδρασαν με ψυχραιμία και επαγγελματισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή