Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΟΥ ΑΠΑΤΣΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΓΕΣ.

40 δευτερόλεπτα! Τόσο κράτησαν οι διαδικασίες αναγκαστικής προσγείωσης του ελικοπτερου ΑΠΑΤΣΙ στα Μέγαρα.
Οι χειριστές αφού υποβλήθηκαν σε προληπτικές εξετάσεις στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, αμέσως μετά μετέβησαν στο ΓΕΣ όπου ανέφεραν στην ηγεσία το όλο περιστατικό.
Ο έμπειρος χειριστής Χρ. Μπουγάδης με 1476 ώρες πτήσης ανέφερε στους ανωτέρους του ΓΕΣ ότι:
•”Τη στιγμή που πετούσαμε σε ύψος 25 μέτρων ,διαπιστώσαμε εγώ και ο συγκυβερνήτης μου,ότι είχε προκληθεί φωτιά στο πίσω μέρος της ατράκτου.Καμία σχετική ένδειξη δεν ενεργοποιήθηκε για να μας προειδοποιήσει για τη φωτιά,συνεπώς δεν επρόκειτο για φωτιά που είχε ξεκινήσει από τους κινητήρες”.
•”Εστρεψα το ελικόπτερο αριστερά και είδα το χωράφι με μερικά ελαιόδεντρα. Δεν είχαμε επιλογή και ακολουθήσαμε τις διαδικασίες αναγκαστικής προσγείωσης. Ο συγκυβερνήτης μου λειτούργησε απολύτως ψύχραιμα, δεν “έκοψε” τη παροχή καυσίμου και κατορθώσαμε να προσγειωθούμε ανάμεσα στα ελαιόδεντρα”.
Η όλη αγωνιώδης προσπάθεια σωτηρίας κράτησε μόλις 40 δευτερόλεπτα. Οι δύο χειριστές πετάχτηκαν έξω από το φλεγόμενο ελικόπτερο κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή.
Σήμερα το πρωί και μετά από την αναφορά που έδωσαν στο ΓΕΣ ,επέστρεψαν κανονικά στα καθήκοντά τους!
onalert

1 σχόλιο:

  1. Πριν από 10 μήνες όμως αγαπητοί και αξιομνημόνευτοι συνάδελφοι - εξαιρετικά παιδιά- δεν πρόλαβαν.
    Ευτυχώς σώθηκαν οι άνθρωποι αλλά οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν ΑΛΛΟΥ. Σε αυτούς που συστηματικά απογυμνώνουν σε προσωπικό ,υλικά και μέσα τις πλέον ευαίσθητες μονάδες του ΕΣ και μετά αναζητούν να τα φορτώσουν σε κάποιο πιλότο ή κάποιο μηχανικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή