Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Πιο διεφθαρμένοι από Γκάνα, Τυνησία, Ναμίμπια, Ρουάντα, Πουέρτο Ρίκο και Μποτσουάνα

Θα πίστευε κανείς ότι μετά τα όσα έχουμε ακούσει τα τελεταία δυο χρόνια για την πάταξη της διαφθοράς, κάπως θα είχαν βελτιωθεί τα πράγματα! Κι όμως χειροτερέψαμε!
Κύρια αιτία και πάλι η ανικανότητα της χώρας μας να πατάξει την φοροδιαφυγή. Η ανοιχτή αυτή πληγή όπως βεβαίως και οι χρηματισμοί σε πολλούς τομείς του δημοσίου, έφεραν την Ελλάδα μαζί με την Ιταλία να είναι οι χώρες της ευρωζώνης με τη χειρότερη βαθμολογία σε ό,τι αφορά τους δείκτες παγκόσμιας διαφθοράς.


H Transparency International, είναι ο φορέας που κάνει κάθε χρόνο έρευνα παγκοσμίως για τα θέματα διαφθοράς κατατάσσει για το 2011 την Ελλάδα στην 80η θέση στην κατάταξη με βαθμολογία 3,4.


Στην τελευταία (178η ) θέση κατατάσσεται η Σομαλία με βαθμολογία 1,1 και στην πρώτη η Δανία, Νέα Ζηλανδία και Σιγκαπούρη με 9,3. Πέρυσι η Ελλάδα είχε βρεθεί στην 78η θέση.


Είμαστε μάλιστα πίσω από χώρες όπως η Γκάνα, η Τυνησία, η Ναμίμπια, η Ρουάντα, το Πουέρτο Ρίκο και η Μποτσουάνα.


Η Ιταλία είναι 69η κατέχοντας έτσι την δεύτερη χειρότερη θέση μέσα στην Ευρωζώνη.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=109396&catid=3

1 σχόλιο:

  1. Πάλι καλά. Εμείς έπρεπε να κατέχουμε την 178η θέση. Γιατί κανένας από τους αρχηγούς των 177 κρατών δεν βγήκε να δυσφημίσει το λαό του διεθνώς, όπως έκανε ο "δικός μας" από τον Ιούνιο του 2009 ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μετά σαν Πρωθυπουργός με κάθε ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή