Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Αβραμόπουλος: Δεν γνωρίζω κάτι για μίζες, καλέστε τον Μπεγλίτη να σας εξηγήσει

«Όλα όσα δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης έχουν να κάνουν με τις δικές του εμπειρίες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και βεβαίως με τις σχέσεις του με το κόμμα του», απάντησε ο Δ. Αβραμόπουλος, πετώντας το μπαλάκι πίσω, στον τέως υπουργό Αμυνας μετά το θόρυβο, που προκάλεσαν οι δηλώσεις Μπεγλίτη για δημοσιογράφους σε ρόλο «ντιλίβερι μπόις» ειδήσεων.


 Ο νέος υπουργός, αποφεύγοντας να απαντήσει μίλησε για τη... βαθιά συγκίνηση και υπερηφάνεια, που ένιωσε αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα. «Για τους μιζαδόρους δημοσιογράφους κάτι θα έχετε ακούσει», τον ξαναρώτησαν.«Πρέπει να δοθούν ονόματα», του επεσήμαναν.«Καλέστε τον κ. Μπεγλίτη ο οποίος έχει και την εμπειρία της επικοινωνίας στην τηλεόραση και θα σας τα εξηγήσει. Μη ρωτάτε εμένα για εκείνα που δε γνωρίζω», απάντησε ο υπουργός με νέα τρίπλα.
Ο ίδιος ρωτήθηκε, επίσης, εάν είναι πολλοί στο υπουργείο. «Πρέπει να σας πω ότι μέχρι την τελευταία στιγμή νόμιζα ότι είμαστε τρεις και ξαφνικά βρεθήκαμε τέσσερις», είπε αποκαλύπτοντας μια πτυχή του παρασκηνίου που προηγήθηκε. Και ξεκαθάρισε, ότι όσοι και να είναι στο Πεντάγωνο, ο υπουργός είναι ένας: «Και δεκατέσσερις να είναι, ο Υπουργός είναι ένας, και διοικεί το Υπουργείο».


Ιδού και ο διάλογος του υπουργού με τους δημοσιογράφους στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1:


Μ. ΠΥΡΓΙΩΤΗ: Κύριε Υπουργέ καλημέρα σας. Ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Ο κ. Μπεγλίτης, ο προκάτοχός σας, παρέδωσε χθες και μετά βγήκε και έκανε βαρύτατες δηλώσεις και κατηγορίες για κυκλώματα που δρουν 15 χρόνια..

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Συγκεκριμένα πράγματα, για δημοσιογράφους που τα έπαιρναν, για στρατιωτικούς που λάδωναν δημοσιογράφους για να γράφουν κάποια πράγματα..

Μ. ΠΥΡΓΙΩΤΗ: Ότι ο ίδιος σταμάτησε να είναι Υπουργός διότι προφανώς υπήρξε ενοχλητικός, γι' αυτό έφυγε. Και σας ρωτώ τι θα κάνετε από δω και πέρα.

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Όλα όσα δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης έχουν να κάνουν με τις δικές του εμπειρίες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και βεβαίως με τις σχέσεις του με το κόμμα του. Μη με βάζετε εμένα σε αυτή την τρύπα μέσα.

Μ. ΠΥΡΓΙΩΤΗ: Όχι, για το στράτευμα μίλησε.

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Εκείνο που μπορώ να σας πω εγώ και θέλω να το υπογραμμίσετε σας παρακαλώ, είναι ότι αυτές τις δυο μέρες ένιωσα βαθιά συγκίνηση και υπερηφάνεια. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, είναι το πιο αξιόμαχο και ισχυρό μέρος του εθνικού μας συστήματος, το οποίο παρά τις πικρίες και τις απογοητεύσεις που έχει δεχθεί από μια εντελώς ανεξήγητη στάση που κράτησε απέναντί τους η ελληνική πολιτεία, έχουν και υψηλό το φρόνημα και μπορούμε να αισθανόμαστε πραγματικά ισχυροί..

Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Πάντως για τους «μιζαδόρους δημοσιογράφους» κάτι θα έχετε ακούσει.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Για τις μίζες και για τους πληρωμένους δημοσιογράφους πρέπει να δοθούν ονόματα.

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Τα όσα ελέχθησαν, καλέστε τον κ. Μπεγλίτη ο οποίος έχει και την εμπειρία της επικοινωνίας στην τηλεόραση και θα σας τα εξηγήσει. Μη ρωτάτε εμένα για εκείνα που δε γνωρίζω. Ρωτήστε με όμως τι πάμε να κάνουμε. Και σας είπα πρωτύτερα, να στηρίξουμε το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο όλα αυτά που συμβαίνουν το έχουν απομειώσει, να ξαναδώσουμε δύναμη και ψυχή. Γιατί προσέξτε, οι εξελίξεις αυτές δεν αφορούν μονάχα στο εσωτερικό της χώρας, έχουν να κάνουν και με το διεθνή μας περίγυρο, με νέους γεωστρατηγικούς σχηματισμούς.
Και πρέπει να έχουμε Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες να είναι έτοιμες ν' ανταποκριθούν στον καθήκον τους. Κι εγώ σας διαβεβαιώνω ότι η νέα σχέση που εγκαταστήσαμε, και το φρόνημα ισχυροποιεί, και τις Ένοπλες Δυνάμεις καθιστά πραγματικά το μέτωπο για ν' αντιμετωπίσουμε κάθε επιβουλή αυτής της χώας.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μήπως είσαστε πολλοί όμως στο ίδιο Υπουργείο; Τέσσερις στο ίδιο Υπουργείο;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Γι' αυτό κ. Παπαδάκη μη με ρωτάτε εμένα, είναι αλήθεια ότι είχαν υπάρξει διαβουλεύσεις και επειδή εμένα δε μ' αρέσει να κρύβω και λόγια, πρέπει να σας πω ότι μέχρι την τελευταία στιγμή νόμιζα ότι είμαστε τρεις και ξαφνικά βρεθήκαμε τέσσερις. Αλλά από κει και πέρα και δεκατέσσερις να είναι, ο Υπουργός είναι ένας, και διοικεί το Υπουργείο.
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=9868

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου