Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ανατριχιαστική μαρτυρία: "Ναι, στήθηκε ψευδοπραξικόπημα"!


To defencenet.gr παραθέτει σήμερα μια συγκλονιστική μαρτυρία που επιβεβαιώνει απόλυτα αυτό που γράψαμε από την αρχή για "στημένο ψευδοπραξικόπημα" από το ίδιο το Μαξίμου προκειμένου να δικαιολογηθεί το δημοψήφισμα από τον Γιώργο Παπανδρέου!
Κάτι που για να γίνει πιστευτό σε Μέρκελ-Σαρκοζί και λοιπούς, οδήγησε στον "αποκεφαλισμό" της έμπειρης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, την ώρα που κατέρρεε η κυβέρνηση Παπανδρέου και ενώ είχε ήδη ανεξαρτητοποιηθεί η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη

Η μαρτυρία προέρχεται από ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε άνθρωπο του defencenet.gr, έγινε ενώπιον τρίτου προσώπου, επίσης ανώτερου στελέχους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λίγη ώρα πριν την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ: Στις αιτιάσεις του defencenet.gr για το δικαιολογημένο της αποπομπής Μπεγλίτη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και τις φήμες περί πραξικοπήματος η απάντηση του εν λόγω στελέχους ήταν ανατριχιαστικά... ειλικρινής. Και επί λέξει, ενώπιον μάρτυρα όπως προείπαμε, μας είπε τα εξής:
"Έχετε δίκαιο συνολικά, αλλά δεν ήταν ιδέα του Π.Μπεγλίτη. Τον πήρε στο τηλέφωνο ο "από πάνω" (σ.σ. εννοούσε τον Γ.Παπανδρέου) και του ζήτησε να κάνει αυτό που έκανε. Τον διέταξε επί της ουσίας. Είναι γεγονός ότι και αυτός δεν αντιστάθηκε. Υπήρχαν αντίθετες γνώμες, ειδικά όταν κατέστη αντιληπτό για ποιο λόγο ζητήθηκαν οι έκτακτες κρίσεις, αλλά δεν μας άκουσε ο υπουργός. Έπρεπε να γίνει αυτό για να είναι πειστικός την επόμενη ημέρα στις Κάννες ο Παπανδρέου. Κατ'αυτό τον τρόπο έφτασε και τόσο βαθιά το "μαχαίρι" στους ανώτατους. Δυστυχώς..."
Μετά από αυτό τι να πούμε; Όταν στήνονται πολιτικές συνωμοσίες σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων ελαφρά τη καρδία, για να δικαιολογηθεί ένα πολιτικό λάθος όπως το δημοψήφισμα, γίνεται αντιληπτό πόσο είχε αντίληψη της εθνικής ασφάλειας η προηγούμενη κυβέρνηση και πόσο σε υπόληψη είχε τους ανθρώπους που εργάζονται νυχθημερόν για να είμαστε εμείς οι άλλοι ασφαλείς. Το κακό είναι ότι ποτέ δεν λογοδοτεί κανένας...
"Λερώθηκαν" σχεδόν είκοσι ανώτατοι αξιωματικοί, οι Ένοπλες Δυνάμεις γνώρισαν την μεγαλύτερη αναταραχή μετά το 1974, τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους (με εξαίρεση τον Αρχηγό της Αεροπορίας) απόλυτα άπειροι αξιωματικοί για τέτοιες θέσεις και τελικά σήμερα είμαστε λιγότερο ασφαλείς απ' ό,τι δύο εβδομάδες πριν...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

3 σχόλια:

 1. Το γεγονός ότι ανασύρονται φαντάσματα του παρελθόντος για να δικαιολογηθούν βλακείες του παρόντος είναι πάγια τακτική των κομμάτων της ψευδοδημοκρατίας που ζούμε. Το ΠΑΣΟΚ δε είναι μετρ του είδους στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και το κατασκεύασμα ενόχων.
  Κατά τ' άλλα και επι της ουσίας δεν έφυγε και κανένας "ογκόλιθος" στρατιωτικής τιμής και αξιοπρέπειας . Οι γνωστοί τακουνοκρούστες και μαλιστάνθρωποι που ουδέποτε βγήκαν μπροστά παρά συμφωνούσαν πάντα στον αει στο καλό ΥΠΕΘΑ.
  Καμία στεναχώρια για τους προσκυνημένους πρώην αρχηγούς.
  Βαριά κατάθλιψη για την χρησιμοποίηση των ΕΔ με κατάπτυστο και απαράδεκτο τρόπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου με το σκεπτικό σου εκτός απο τους χαρακτηρισμούς της ηγεσίας αν αναφέρεσαι στη συγκεκριμένη. Μην είσαι τόσο δεικτικός και άδικος γιατί εκεί επάμω στη κορυφή επικρατεί άλλος κόσμος που πολύ δύσκολα όσοι φθάσουν αντιστέκονται ή προσαρμόζονται. Είναι αναγκασμένοι να τραβήξουν Γολγοθαδες πίστεψέ το. Μην ισοπεδώνεται τα πράγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στέλιος Καστραντάς14 Νοεμβρίου 2011 - 11:07 π.μ.

  Όσο ο ισχύων νόμος περί κρίσεων και προαγωγών επιτρέπει στον εκάστοτε ολίγιστο και εν πολλοίς άσχετο υπουργό να προβαίνει στην όποια αλλάγή της στρατιωτικής ιεραρχίας και σε όποιο χρόνο τον βολεύει,τόσο θα υπάρχουν πρόθυμοι επίδοξοι και φιλόδοξοι ικανοί ή ανίκανοι στρατιωτικοί για να καταλάβουν κάποια θέση στην πυραμίδα της στρατιωτικής ηγεσίας για να σιωπήσουν και να μεταβληθούν αμέσως μετά σε ευλίγιστους οσφυοκάμπτες και πρόθυμους καρπαζοεισπράκτορες.Χρειάζεται συνεπώς η ΑΜΕΣΗ αλλαγή του νόμου με πρόβλεψη η στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ να επιλέγεται από την αρμόδια επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της βουλής για συγκεκριμμένο χρονικό διάστημα και με πλειοψηφία τουλάχιστον των 3/5 των παρόντων.Διαφορετικά κάθε φορά θα αναρρωτιόμαστε πως γίνεται ένας κατά ομολογία άξιος αναλαμβάνοντας την ηγεσία κάποιου κλάδου των ΕΔ να μετατρέπεται σε πειθήνιο όργανο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και να ακυρώνεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή